Проблем с тоците при Е53
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с тоците при Е53
Здравейте ,
нов съм в форума и за съжаление още първата ми тема е свързана с проблем
Купих си нов акумулатор преди около месец за съжаление детето много обича да си играе с лампичката над задната седалка и май я е оставила включена и в комбинация че аз 1 седмица не съм карал колата ми падна акумулатора . След като ми дадоха ток за да отворя задния капак ( това е измислено ужасно ) успях дори и да запаля , обаче от тук ми започна проблема ! Сега като дам на контакт автоматично ми се включват габарити които няма как да загася , но не мога да включа къси или дълги фарове а и таблото не ми свети дори и при работеща кола . Всичко друго си работи ( радио , климатроник и тнт ) а когато загаса колата и излезна вътре остава да свети бутона за аварийките и от едната страна ми свети мигача . Прегледах бушоните но там няма проблем , та въпроса ми е може ли да съм изгорил нещо по електрониката като съм подавал ток и също така ако може съвет за подходящ сервиз ( различен от камор )
Мерси предварително
нов съм в форума и за съжаление още първата ми тема е свързана с проблем

Купих си нов акумулатор преди около месец за съжаление детето много обича да си играе с лампичката над задната седалка и май я е оставила включена и в комбинация че аз 1 седмица не съм карал колата ми падна акумулатора . След като ми дадоха ток за да отворя задния капак ( това е измислено ужасно ) успях дори и да запаля , обаче от тук ми започна проблема ! Сега като дам на контакт автоматично ми се включват габарити които няма как да загася , но не мога да включа къси или дълги фарове а и таблото не ми свети дори и при работеща кола . Всичко друго си работи ( радио , климатроник и тнт ) а когато загаса колата и излезна вътре остава да свети бутона за аварийките и от едната страна ми свети мигача . Прегледах бушоните но там няма проблем , та въпроса ми е може ли да съм изгорил нещо по електрониката като съм подавал ток и също така ако може съвет за подходящ сервиз ( различен от камор )
Мерси предварително
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Re: Проблем с тоците при Е53
Здравей колега и добре дошъл във форума.
Тази седмица и аз се боря с токова но при мен е друг проблема...
Първо да ти кажа че за да подадеш стартов ток на друг или както е в твоя случай - ти да запалиш - не е необходимо да се ровиш в багажника да вдигаш пода и резервната гума...Хората са си го измислили и отпред под капака има един извод точно пред шофьора - това ти е плюса.А малко по-напред и вдясно над калника ти се пада и масата.Така че няма нужда да ровиш повече в багажника
Когато падне акумулатора при мен ми изключва навигацията и мигачите.Оправя се като разкачиш клемите на самия акумулатор и пак ги сложиш.Не знам каква е идеята...Светват и няколко лампи (мисля че и тази на ABS-а) но след 5мин каране се махат сами.Това е от опит което знам и мога да ти помогна.
Тази седмица и аз се боря с токова но при мен е друг проблема...
Първо да ти кажа че за да подадеш стартов ток на друг или както е в твоя случай - ти да запалиш - не е необходимо да се ровиш в багажника да вдигаш пода и резервната гума...Хората са си го измислили и отпред под капака има един извод точно пред шофьора - това ти е плюса.А малко по-напред и вдясно над калника ти се пада и масата.Така че няма нужда да ровиш повече в багажника

The only thing to FEAR is running put of BEER!
ами аз през изходите отпред си поддавам стартов ток , но се дразня на това че ако няма кой да ми подаде ток не мога да си отворя багажника за да сваля акумулатора за да го заредя , един път успях през седалките и се наврях в багажника , но този път толкова беше умрял че дори и задните врати не можех да отворя 

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Дори и да има забравени светещи лампи в купето, след около 30 мин. всички те изгасват автоматично. Не биха могли да ти изтощят акумулатора за това време. Имаш според мен някакъв друг проблем! Някакво окъсяване някъде. Диагностика му е майката и някой, който разбира от тоци. Потърси NAPSTER от форума, ако си от София. Успех и весели празници!
За мое щастие след като откачих клемите на акумулатора и изчаках да се ресетне компютъра проблемът се оправи 

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Ще използвам темата на колегата и дано не се сърди.
Преди година купих 100 амперов Banner и първата зима нямаше ядове.Тази обаче ме остави 2 пъти за една седмица при първите -5 -6 градуса.Още е в гаранция и им го карах да го видят.Оказа се че нямал проблем - просто е разреден и оттам проблема.Преди това го замерих на спрял автомобил и харчи 0.34 ампера които идват от блока на климатроника.След 40мин обаче колата заспива и консумацията отива на 0.12 ампера.Онези сладури ми разправят че карам на много кратки разстояния и затова не може да се зареди напълно...е до Перник ли трябва да правя кръгчета всеки ден
Аз не правя никаква грешка в експлоатацията му (няма външни консуматори и дори печката не е включена) и излиза че зимата не знам кога ще ме остави и ще трябва да го зареждам на няколко месеца...?!? Аз ли бъркам нещо? И може ли да се намали времето за заспиване на автомобила тогава?
Преди година купих 100 амперов Banner и първата зима нямаше ядове.Тази обаче ме остави 2 пъти за една седмица при първите -5 -6 градуса.Още е в гаранция и им го карах да го видят.Оказа се че нямал проблем - просто е разреден и оттам проблема.Преди това го замерих на спрял автомобил и харчи 0.34 ампера които идват от блока на климатроника.След 40мин обаче колата заспива и консумацията отива на 0.12 ампера.Онези сладури ми разправят че карам на много кратки разстояния и затова не може да се зареди напълно...е до Перник ли трябва да правя кръгчета всеки ден

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Колеги споделете вашето мнение. Заради стила ми на каране (основно градско) трябва всяка зима да си зареждам акумулатора ли 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
0.12A e все още висока консумация.
По стандарт трябва да е до 50mА (0.05А).
На мойта баба е 30mА консумацията.
По стандарт трябва да е до 50mА (0.05А).
На мойта баба е 30mА консумацията.

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Значи търсенето продължава
А тези 40мин преди 'заспиване' и тази консумация от климатроника нормални ли са?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
LABRISS написа:Значи търсенето продължаваА тези 40мин преди 'заспиване' и тази консумация от климатроника нормални ли са?
не мисля че са нормални.
Хората говорят за до 20 мин, и това е със сигурност заводския максимум (например забравен плафон).
Така че виж я и на диагностика, виж и за "таралеж" или там каквото е.
Най-добрия вариант е да замерите утечката по класическия метод с изключването на бушоните.
Успех

10 мнения
• Страница 1 от 1