AUX навигации с касетка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Re: AUX за касетофони с касетка или навигации с касетка
///Mi4aka написа:Колеги последното подобрения което направих е че си изкарах AUX и то доста лесно. Аз съм с монохромната навигация с касетка и тези DIY в форума не ми помогнаха много но с едно приятелче направихме седното което би помогнало на тези от Вас които са с касетка да си го направят:
Необходими материали:
1. Два женски чинча с по 15-тина см. двужилен кабел на тях
2. Кабел с 3.5мм стерео жак от едната страна и два мъжки чинча от другия
Начин на монтаж:
Махате касетофона или навигацията зависи с какво сте и отзад на буксата търсите 2 сини кабела син с кафяво и син с черно и 2 жълти кабела пак с кафява ивица и черна ивица това са ви ляв и десен канал. Кабелите с кафява ивица са ви маса. Без да режете кабелите със запалка оголвате леко кабелите и връзвате маса на женските чинчове с масата на кабелите и съответно + на женските чинчове с кабелите с черна ивица. Омотавате с изолирбанд. Дотук сте готови след това връзвате кабела с мъжките чинчове и го прекарвате където ви е удобно и връщате касетофона на място.
с MODE функцията сменяте на касетка и би трябвало да тръгне ако не взимате една стара касетка махате лентата и с нея лъжете касетофона че има касетка. при мен стана и без нея.
Надявам се да съм бил полезен ако имате въпроси питайте
Снимки нямам но ако искате мога да направа
Колега, златен си, прерових нета, навсякъде пише, че от CD и касетка се вади накак си AUX, но от малко нави не може, вече се бях замислил за варианта да си махам чейнджъра и на негово място... съвсем скоро ще тествам

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ///Mi4aka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото има
- Мечтае да кара: по нормални пътища
Радвам се че помогнах нещо тези дни нямам много време да направя снимки ма при парва възможност ще направя и ще кача 

- ///Mi4aka
- кандидат ентусиаст
-
Някой подкара ли го по тази система ако имате въпроси питайте ще помагам с каквото мога 

Аз си мисля да го направя тва нещо , обаче имам друг проблем с музиката , казаха ми че усилватела е за смяна щото музиката си спира и си почва когато си иска , мислих вариант за гром аудио , обаче ми казаха че даже и да сложа няма да се опрай трябва нов усилвател , към автора - да имаш няква идея как да се оправи тва нещо с тоя усилвател ?
- ///Mi4aka
- кандидат ентусиаст
-
Ако говориш за фм-тинера ако си с навигация който е в багажника ще трябва да го смениш или да го занесеш някаде да го погледнат дали неможе да се оправи
- borkata84
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Детайли за колата: Седан, '99 година ,бензин
Аз съм си решил проблема с едно кабелче от е bay ,просто се вклучва в cd-to,до буксата за cd changera,но cd-то трябва да е bissnes,и с натискане на бутона 'mode' се превклучва на 'aux'.качеството е доста добро.можете да го видите в youtybe като се напише 'bmw aux' или в ebay ,струва около £10
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
@///Mi4aka, браво за хубавата тема!
Предполагам някакъв МП3 плеър включваш в жака. Въпроса ми е от къде си усилваш/намаляваш после музиката, от самия плеър или от врътката на касетофона? И ще ми работят ли копчетата за звука на мултиволана?

- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
мисля че е и от двете,мулти волана няма причина да не работи,както и усилването на звука от съответния допълнителен плеар.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Нека все пак @///Mi4aka или някой друг който я е направил тая процедура на касетъчен плеър да каже как е в действителност, щото и аз много работи мисля, ама понякога едно мислим, а друго е в действителност. 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
То ясно и се знае от 100 години. Просто човек трябва да се разръчка из нета.
Е го на, може да ползвате букси от старо компютърно захранване.
http://www.diymybmw.com/e46/aux-input-cable/
http://www.foxandhammer.com/cars/bmw-e46/e46diyaux/
Ето и идея за не-пушачите:

Надявам се да съм бил полезен
поздрави и DIY
Е го на, може да ползвате букси от старо компютърно захранване.

http://www.diymybmw.com/e46/aux-input-cable/
http://www.foxandhammer.com/cars/bmw-e46/e46diyaux/
Ето и идея за не-пушачите:

Надявам се да съм бил полезен

- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
колега мисля че това са различни начини за искарване на aux. Колегата в първия пост е описал съвсем различна методология от твоята.Не казвам че не са правилни обаче са различни!
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Знам колега, но е свързано с AUX и би било полезно за някой!
Ппоздрави!

Ппоздрави!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Само че това е за CD player, за касетъчния плеър мисля, че е малко по-различна картинката.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
За касетофона е подобна инсталацията на AUX.
http://www.youtube.com/watch?v=nE-dO1OwVEI
Това което бих препоръчал е едно устройство което се казва xcarlink. Представлява кутийка, която чете: MP3 от SD-карта, флашка има си и AUX и може да се закупи с хендсфри. Устройството се връзва към фабричния касетофон и той го разпознава като чейнджър, дори изписва имената на песните върху дисплея. Братми е с 320ci с касетка и съм му сложил xcarlink закупихме го преди година от германия за 90-евро. Сега вече трябва да е по евтин. Работи безупречно и е доволен. На моята 320D аз си продадох CD-то и монтирах стандартно CD. Има си преобразователи за мулти-волана и той си работи на нормално CD. Според мен това само с AUX е досадно, но всеки сам си избира.
Вариантите са много!
Поздрави и приятен край на света
http://www.youtube.com/watch?v=nE-dO1OwVEI
Това което бих препоръчал е едно устройство което се казва xcarlink. Представлява кутийка, която чете: MP3 от SD-карта, флашка има си и AUX и може да се закупи с хендсфри. Устройството се връзва към фабричния касетофон и той го разпознава като чейнджър, дори изписва имената на песните върху дисплея. Братми е с 320ci с касетка и съм му сложил xcarlink закупихме го преди година от германия за 90-евро. Сега вече трябва да е по евтин. Работи безупречно и е доволен. На моята 320D аз си продадох CD-то и монтирах стандартно CD. Има си преобразователи за мулти-волана и той си работи на нормално CD. Според мен това само с AUX е досадно, но всеки сам си избира.
Вариантите са много!
Поздрави и приятен край на света

- Shvabata
- Потребител
-
- Кара: ги да вибрират
- Мечтае да кара: 725
CTORH написа:@///Mi4aka, браво за хубавата тема!Предполагам някакъв МП3 плеър включваш в жака. Въпроса ми е от къде си усилваш/намаляваш после музиката, от самия плеър или от врътката на касетофона? И ще ми работят ли копчетата за звука на мултиволана?
Копчетата бачкат това с Аукса е на принципа на цифровата телевизия (звука може да се регулира и от Телевизора и от приемника) та както казах и при Аукса е на същият принцип може да си го усилваш и от МП3-ката от мулти-волана и от кирийката на касетофона

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1775/11828683238122579071355745594bh1Kj0LU5HLVSkQa86mY.JPG">photo</a>[code][/code]
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3