Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Re: Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.

Мнение от MPOWERfan » 19 Дек 2012, 0:13

goguma написа:
Night_Wolf написа:... искам златната среда между съотношение - здравина, икономичност, вървеж на колата...

Златната среда при бензиновите е39 е 528и или 530и, а при дизеляците - 530д :yes:

:yes:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 19 Дек 2012, 0:53

Някой да ми отговори, моля...

За тази година и предвид, че не е фейслифт, според мен не е възможно всички тези екстри да ги има...

Безопасност
• Автоматичен контрол на стабилността
• Адаптивни предни светлини
• Антиблокираща система
• Въздушни възглавници - Задни
• Въздушни възглавници - Предни
• Въздушни възглавници - Странични
• Ел. разпределяне на спирачното усилие
• Електронна програма за стабилизиране
• Парктроник
• Система за защита от пробуксуване
• Система за подпомагане на спирането

:roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 19 Дек 2012, 0:59

Екстрите далеч не са много, но има всичко необходимо. Моята е края на 97-ма и има малко повече екстри. Ако тази наистина е 99-та значи е с двоен ванус, което се счита за предимство по отношение на разхода и динамиката, но може да оскъпи някои ремонти. Системите за сигурност преди фейса се изчерпват с ABS и ASC, което включва нещата, които си изброил по точки, без ел. разпределение на спирачното усилие (ако не греша). Фаровете също не са адаптивни, а са саморегулиращи се по височина спрямо товара на колата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 19 Дек 2012, 1:22

Аз мисля, че няма ESP, тя май е след фейса.

Всъщност ако даде VIN ще се види точно какво има, нали?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Дек 2012, 9:59

Night_Wolf написа:Аз мисля, че няма ESP, тя май е след фейса

Всички Е39-ки имат АSC/DSC ......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Дек 2012, 11:10

Имам странното чувство, че колегата скоро няма да си купи кола. И според мен, приказката ограничен бюджет+да има колкото може повече екстри, не върви. Или си купуваш фейслифт кола по-бедна откъм екстри колега или си купуваш преди фейса с повечко такива. Но фейс+екстри и цялостно обслужване за 8-8500 к., няма как да стане. Искам също да ти кажа, че екстри се добавят, но общо скапано състояние на колата, трудно се оправя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 19 Дек 2012, 12:00

Alexch написа:Екстрите далеч не са много, но има всичко необходимо. Моята е края на 97-ма и има малко повече екстри. Ако тази наистина е 99-та значи е с двоен ванус, което се счита за предимство по отношение на разхода и динамиката, но може да оскъпи някои ремонти. Системите за сигурност преди фейса се изчерпват с ABS и ASC, което включва нещата, които си изброил по точки, без ел. разпределение на спирачното усилие (ако не греша). Фаровете също не са адаптивни, а са саморегулиращи се по височина спрямо товара на колата.

Тва и ASC-то и DSC-то го правят , само че едното контролира само задните колела а другото и 4-те + steering sensor. Аз някаква голяма далавера от DSC-то спрямо ASC-то не съм видял и при 2-те колите са доста стабилни при по рискови маневри и пазят зад кормилното говедо от глупости , но не могат да те предпазят от всичко и по всякакъв начин.

Колегата да се мята на няква преди фасе-а с тия пари щото след фасе-а ще намери някоя на 140 000 "реални" и после не знае на какъв чеп ще се набие. Фасовите чарколяци са по-скъпи и ще му оскъпи всичко. Като имаш някъв нисък праг и лимит се примиряваш с това което има и в краен случай разбираш ( по-добре преди да се купи )че тая кола не е за теб защото не можеш да я поддържаш и така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 19 Дек 2012, 14:37

5 цата си е екстра кола наистина.Според мен ,колега, ако имаш човек в Германия , за 3000 евро ще ти намери доста запазен автомобил!!!Бил съм там за известно време и още се чудя защо не се върнах с още една кола.
Особено ,след като гледах как пътуваха натоварените с ударени коли платформи към България и Румъния.
Преди това само бях чувал ,но се убедих лично.
В Германията в повечето случаи като има някакъв проблем хората си го пишат,с малки изключения.По същият начин стоят нещата с километрите пробег.
Силно ударени коли от този тип рядко ги правят там -просто излиза много скъпо,че взимат в повечето случаи на час за работа.
От тука ако взимаш ,както казаха повечето колеги,задължително мини на обстоен преглед ,че иначе може да боли после и да намразиш марката направо.

Потребител
Аватар
Кара: E39 530d

Мнение от Todum » 19 Дек 2012, 14:54

По-добре лично да си види човека колата ама ако пък има надежден човек в Германия може и така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 19 Дек 2012, 19:43

Колко е разликата в горенето на една 528-ца с ръчни скорости и автоматични?

Ей това зверче
http://www.mobile.bg/11355087325353720
колко ще ми легне след стандартно обслужване + регистрация + данъци + каско + еко такса и т.н. - т.е. всичко.

Нека вземем тази цена за отправна.

Просто се раздразвам ей така да има... :)

Иначе днес говорих с човека от последната 523, която дадох и чакам да ми прати повече снимки и VIN, твърди, че е перфектна - качваш се и караш. :)

Колкото до колегата, който казва, че скоро няма да си взема скоро... аз съм го решил за вземането, ама съм труден в избора, по принцип обичам да изпипвам нещата и да са ми така, но за тази сума някак да си покрия критериите лесно и затова се затруднявам и моткам...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Дек 2012, 21:00

Не е лоша тази 28ца но е преди фейслифт.
На твое място ако щях да си купувам бензиново Е39 нямаше да погледна нищо от 2.8 надоло... ;)
Разликата между автомат и ръчка си е 2-3 литра и аз препоръчвам ръчка и за това от старото Е39 автомат търсех задължително ръчни скорости и такава си взех. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 20 Дек 2012, 0:48

boksioraE39 написа:Не е лоша тази 28ца но е преди фейслифт.
На твое място ако щях да си купувам бензиново Е39 нямаше да погледна нищо от 2.8 надоло... ;)
Разликата между автомат и ръчка си е 2-3 литра и аз препоръчвам ръчка и за това от старото Е39 автомат търсех задължително ръчни скорости и такава си взех. ;)

не е ли 10 литра ? 1 максимум 2 литра ...

Колкото до тая кола , според мен е на мнооого повече километри от посочените макар и да са решили да не е на 140-160 както обичайно. Като погледнеш кожата на пасажерската седалка и ти става ясно , супер захабена е. Пък и тия джанти , хубаво ама гуми за тях трябва се купуват :)

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 20 Дек 2012, 0:53

На мен ми харесва много колата на снимките, но не съм сигурен до колко отговаря на реалността.
Като цяло, при ограничен бюджет няма как да не се направят компромиси.

И също, бих се опитал да се абстрахирам от м-пакетите и джантите, за да се съсредоточа в/у самото състояние на колата - в много случаи се оказва, че ненапудрен автомобил е в пъти по-добро техническо състояние от други такива на джанти, м-брони, ейнджъл айси и т.н.
virtue and tranquillity

Потребител
Аватар
Кара: ги да вибрират
Мечтае да кара: 725

Мнение от Shvabata » 20 Дек 2012, 2:17

Тая Варненска 28-ца ми се вижда много натокана и гледана само на външен вид.По снимките се е занимавало с фотошоп и ,ако сте забелязали кожения салон е напукан и износен.Струва ми се,че тази кола не си струва има къде,къде по хубави коли.Съветче от мен не наблягай много на външния вид гледай да върви добре и дето се вика,като седнеш зад волана да се чувстваш като у дома си. :yes: :yes: поздрави и дано скоро да видим какво БМВ си си взел
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1775/11828683238122579071355745594bh1Kj0LU5HLVSkQa86mY.JPG">photo</a>[code][/code]

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 20 Дек 2012, 10:39

omegaart написа:
boksioraE39 написа:Не е лоша тази 28ца но е преди фейслифт.

не е ли 10 литра ? 1 максимум 2 литра ...

Колкото до тая кола , според мен е на мнооого повече километри от посочените макар и да са решили да не е на 140-160 както обичайно. Като погледнеш кожата на пасажерската седалка и ти става ясно , супер захабена е. Пък и тия джанти , хубаво ама гуми за тях трябва се купуват :)

Напрово си е 2-3 литра,предимно градско,извън може да е около 1-2.. ! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ПредишнаСледваща

Назад към E39