Перфектната ежедневка - Е30 Touring
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Перфектната ежедневка - Е30 Touring
Честито колега! Огледай задните подкалници за ръжда 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Днес не успях да свърша много работа по нея по обясними причини ... ама обещавам утре ще я разръчкам и ще дам отчет 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Така... в изминалите няколко дни посвърших малко работа:
- Копчето за плафони в шофьорската врата беше яко окислено ... та го смених .. и започна всичко да си идва на мястото
Даже .. и като смених лявото, почна и дясното да работи .. което малко ме учуди.. но приятно ме учуди 
- Докато бях разръчкал из кабелите зад предния десен говорител .. забелязах една връзка кабели с две букси.
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175801-big.jpg
Някакви идеи за какво са те ? Висят си там свободно
- Поогледах колата отдолу и забелязах, че тапата в краката на пасажера е в леко не-здравословно състояние :
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175804-big.jpg
Та се поразходих до Дарукар :
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175802-big.jpg
И всичко си дойде на мястото. Сравнително елементарна процедура .. мокета може да се надигне точно колкото да имаш достъп до тапата и да ти е мирна главата. Тапите пък са никакви пари.. плюс това че са ъпгрейднати спрямо оригиналните (откакто същите започват да се вграждат в Е90
)
- Смених преди малко крушките в плафоните с LED такива. Подчертавам, че НЕ Е за гъзария, ами защото имам горчив опит с тия плафони от Е21чката ми (където са абсолютно същите) .. просто ако си оставите вратата отворена и онова свети известно време, крушката се нагрява и стапя пластмасата. LED просто не грее така .. и затова няма проблем да си свети дори и до падане на акумулатора
- Колата след малко ще получи дискове АТЕ Power + Ferodo DS 2500 накладки ... реших че докато си довърша другата Е30ка (ПРОЕКТА ЗА БОГА) няма смисъл да се пребивам с ежедневката ... та после трябва да мисля спирачки за проекта
Иначе съм изключително приятно изненадан от поведението на комбито, дори и на сняг и лед. Надявам се скоро да й плесна и един шпер .. за зимата
и работата съвсем да заспи
Рапорт даден
- Копчето за плафони в шофьорската врата беше яко окислено ... та го смених .. и започна всичко да си идва на мястото

- Докато бях разръчкал из кабелите зад предния десен говорител .. забелязах една връзка кабели с две букси.
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175801-big.jpg
Някакви идеи за какво са те ? Висят си там свободно
- Поогледах колата отдолу и забелязах, че тапата в краката на пасажера е в леко не-здравословно състояние :
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175804-big.jpg
Та се поразходих до Дарукар :
http://media.snimka.bg/s1/1466/029175802-big.jpg
И всичко си дойде на мястото. Сравнително елементарна процедура .. мокета може да се надигне точно колкото да имаш достъп до тапата и да ти е мирна главата. Тапите пък са никакви пари.. плюс това че са ъпгрейднати спрямо оригиналните (откакто същите започват да се вграждат в Е90

- Смених преди малко крушките в плафоните с LED такива. Подчертавам, че НЕ Е за гъзария, ами защото имам горчив опит с тия плафони от Е21чката ми (където са абсолютно същите) .. просто ако си оставите вратата отворена и онова свети известно време, крушката се нагрява и стапя пластмасата. LED просто не грее така .. и затова няма проблем да си свети дори и до падане на акумулатора

- Колата след малко ще получи дискове АТЕ Power + Ferodo DS 2500 накладки ... реших че докато си довърша другата Е30ка (ПРОЕКТА ЗА БОГА) няма смисъл да се пребивам с ежедневката ... та после трябва да мисля спирачки за проекта

Иначе съм изключително приятно изненадан от поведението на комбито, дори и на сняг и лед. Надявам се скоро да й плесна и един шпер .. за зимата

Рапорт даден
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
рапорт приет, айде сега вземи я поснимай без 10санта сняг отгоре 

- chipipk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 318 is;e30 325ix+ инхалатор
честито колега,чесно да ти кажа аз ходих гледах я стиснахме си ръцете с човека на другия ден трябваше да отида да си я взема но уви човека ми се обади след 2 часа и ми каза не6то от сорта че била на негов приятел имал данаци да дава за 4 години и не искал да си ги плати съответно не можела да се прехвали и се скарал с неговия приятел и се разбрали да идва да си я зима и да му връща парите общо взето ме пре*ба жив и здрав да е,явно си му дал повече пари.много безаварийни 

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега chipipk. Извинявам се, но не искам да коментирам тази ситуация, още повече при положение че въпросният човек не чете тук. Честно казано, последните дни като си търсих Е30ка директно се разхождах с парите в джоба, че 30ките вече са на изчезване
и буквално си тръгнах оттам с колата. Съжелявам за неразбирателството.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
на изчезване са друг път...6 месеца продавах перфекно комби за смешни пари за маняци по състоянието на купето ,,,,накрая доиде един келеш и я купи и сега несмее да сложи снимки защото ми дължи пари
.....та сичко друго но на изчезване баш не са просто трябват пари 

Последна промяна ///ivanE30 на 07 Дек 2012, 19:11, променена общо 1 път
bedrock city racing
- kalin_orela_80
- Потребител
-
- Кара: 1998 Е38 740i

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
V8 Power!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
кво не те кефи скраперийката бре колега
....ама вълната от тапицерията на тавана е от скоро кърмили немски овци 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Значи ... ако тва комби беше жълто и с табелка отгоре... да си сложа такъв плафон .. клиентите да си броят стотинките .. ама иначе честно казано не ми трябва да ми вади очите тая светлина.
Може М огледало .. макар, че като им гледах цените малко се отказвам .. за две тъпи крушки да се дават трицифрени числа ми се струва малко тъпичко
НО не отричам, че е приятно!
Евентуална скраперийка - да се имитира М огледало с диоди/крушки отдолу, но ако се прави, ще гледам да е максималко близко до заводския въшен вид!
Иначе към момента приготвям малко обслужване на колата .. като тампони, жила, термостат и подобни. Ангренаж, масло и всички филтри вече са сменени.. за да мога да си подсигуря спокойно возене
Въпрос : Как се слага дясната лайстна която е на покрива - над всички прозорци ? Шадоу лайн или както там й се вика ? Нямах я, намерих си я и сега си почесвам как да я сложа....
Може М огледало .. макар, че като им гледах цените малко се отказвам .. за две тъпи крушки да се дават трицифрени числа ми се струва малко тъпичко

Евентуална скраперийка - да се имитира М огледало с диоди/крушки отдолу, но ако се прави, ще гледам да е максималко близко до заводския въшен вид!
Иначе към момента приготвям малко обслужване на колата .. като тампони, жила, термостат и подобни. Ангренаж, масло и всички филтри вече са сменени.. за да мога да си подсигуря спокойно возене

Въпрос : Как се слага дясната лайстна която е на покрива - над всички прозорци ? Шадоу лайн или както там й се вика ? Нямах я, намерих си я и сега си почесвам как да я сложа....

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
с гумено чукче и лек пениз 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- milenmpower
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: 1985 BMW E30 Alpina B6
Честита много ми харесва 

285км/ч с е30 ...казал мечо пух и умрял от свръхдоза...
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Такааамм... За съжаление имах доста сериозни здравословни проблеми които сякаш отшумяват вече. Това ще ми позволи пак да се върна към ръчкане на колата
Набелязах следващите 2 стъпки :
- лампичката/ките които осветяват парното не работят. Само тази "горе вляво" точно като се махне радиото която се вижда .. само тя работи, други тц ... зяпах схеми и картинки (че и търсачка ползвах) ама нещо ми убягват къде по-точно са другите лампички.. и как се сменят? Ще ме насочите ли?
- Като има сняг (и респективно се разтапя) имам вода на кората в багажника. Интересното е, че при дъжд май няма там. Имам подозренията, че ми липсва нещо на задната врата между пантите... аама ще дооглеждам.
Ще гледам тия дни да плясна 4 еднакви джанти на колата .. че сега е много боен вида с 2х2
и ще използвам пиниза на Явор за лайстната горе .. и те така .. да придобие малко вид.

Набелязах следващите 2 стъпки :
- лампичката/ките които осветяват парното не работят. Само тази "горе вляво" точно като се махне радиото която се вижда .. само тя работи, други тц ... зяпах схеми и картинки (че и търсачка ползвах) ама нещо ми убягват къде по-точно са другите лампички.. и как се сменят? Ще ме насочите ли?
- Като има сняг (и респективно се разтапя) имам вода на кората в багажника. Интересното е, че при дъжд май няма там. Имам подозренията, че ми липсва нещо на задната врата между пантите... аама ще дооглеждам.
Ще гледам тия дни да плясна 4 еднакви джанти на колата .. че сега е много боен вида с 2х2

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3