e39 530d не пали!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
e39 530d не пали!?
Привет!
Сутринта в студа колата запали без проблем,карах я до обяд.
После като тръгнах да паля...само върти и не ще.На таблото изписва грешка,но пикселите са ми прецакани и не може да се прочете...
На диагностиката показа ниско ниво на рейла.
Откачихме маркуча от горивния филтър и изобщо не идва нафта като дам на контакт...
Явно проблема е в някоя помпа...
Идей какво да търся?
Сутринта в студа колата запали без проблем,карах я до обяд.
После като тръгнах да паля...само върти и не ще.На таблото изписва грешка,но пикселите са ми прецакани и не може да се прочете...
На диагностиката показа ниско ниво на рейла.
Откачихме маркуча от горивния филтър и изобщо не идва нафта като дам на контакт...
Явно проблема е в някоя помпа...
Идей какво да търся?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: e39 530d не пали!?
Ще търсиш номер 9 от схемата!
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/LHD/A/2001/march/browse/fuel_supply/tubing_support/
п.с. и сигурно ще питаш колко струва и от къде да я намериш, ще ти дам жокер...., в Дару Кар е 470 лева на Пиербург, има и по-евтини ментета, които карат ден до пладне, но има и Пиербург на много по-ниска цена от тази на Дару.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/LHD/A/2001/march/browse/fuel_supply/tubing_support/
п.с. и сигурно ще питаш колко струва и от къде да я намериш, ще ти дам жокер...., в Дару Кар е 470 лева на Пиербург, има и по-евтини ментета, които карат ден до пладне, но има и Пиербург на много по-ниска цена от тази на Дару.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Е да де ама от тая схема 
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... esel_pump/
Колегата е объркал линка явно.

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
ОК,мерси за отговора...
Да питам...Имаше 20 литра нафта в колата и досипах 50 литра,но в досипаната нафта имаше и парафин...Възможно ли е от парафина да се е запушило нещо,де да знам и аз...
Да питам...Имаше 20 литра нафта в колата и досипах 50 литра,но в досипаната нафта имаше и парафин...Възможно ли е от парафина да се е запушило нещо,де да знам и аз...
Човек , това не е на дядо ти жигулата да сипваш "каквото има в гаража" . Отнасяй се малко по-отговорно към машината. Сипвай си читава нафта да не те боли главата после. Нито помпите нито дюзите са евтини за да си правиш експерименти
- DAEL
- Дакела
-
spacepl написа:Е да де ама от тая схема
Опс, верно съм объркал линка

BMWDream написа:ОК,мерси за отговора...
Да,възможно е,парафина право точно това
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Не само е възможно, ами най-вероятно е точно това. Понеже в България се мисли за благото на народа, нафтата масово се разрежда с парафин, восъци и други подобни органични съединения. И като падне под -10/-15 градуса, тези разредители замръзват, защото не издържат на ниските температури. Стават на едно гадно желе, което запушва горивните филтри, и затова толкова много дизели имат проблеми през зимата като стане малко по-студено.
- DAEL
- Дакела
-
Ти трябваше с това да почнеш......!!!!

Горко и на колата....

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Значи...Колата запали,карах си я няколко дни.Взех добавка и само екто дизел съм сипвал...и сега пак не иска да запали...На импата дава това...
Rail-Pressure plausibility
Error frequency 8
Другата е...
Rail-Pressure control at start
Error frequency 37
Дали действително е от помпата под седалката?
Error frequency 8
Другата е...
Error frequency 37
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
BMWDream написа:Значи...Колата запали,карах си я няколко дни.Взех добавка и само екто дизел съм сипвал...и сега пак не иска да запали...На импата дава това...
Error frequency 8
Другата е...
Error frequency 37
Колега чуваш ли помпата под седалката ? Аз имах подобни ядове когато чуех помпата колата палеше и си вървеше ,не я ли чуех...не палеше и давах на контакт докато не я чуех след което си карах...смених помпата и пак така...накрая се оказа че релето което отговаря за тази помпа има някакъв проблем....иначе с тази грешка може да са 5-6 неща ,като почнеш от тази помпа през релето и,скапана дюза,датчик на рейла...помпа за високо налягане...обикновено е помпата под седалката,масова болка е според повечето колеги.
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми е,че преди като си мислех,че проблема е от нафтата.Я оставих целия ден.На другия ден заредих акумулатора(защото предния ден го бях скапал от въртене).Хем беше студено -5 някъде...Врътнах и веднага запали...От тогава си работеше,1000км и навъртях...Преди имах яд с помпата отзад зад пасажера.Като ударя по резервоара с ръка отдолу и помпата почваше да бръмчи и тръгваше...Ама сега отзад и 2-те бръмчат,а тази под шофьорската не мога да определя...Печката бръмчи и не мога да чуя...Миналата година пак така палеше,когато и е кеф.И се оказа от някакъв датчик отпред на вала(може това да е датчика на рейла,не знам).Самия датчик като стане топъл и не иска да пали.Като го цъкна със спрей,да го изстудя и палеше...Смених го и не е имало проблем...
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
BMWDream написа:Интересно ми е,че преди като си мислех,че проблема е от нафтата.Я оставих целия ден.На другия ден заредих акумулатора(защото предния ден го бях скапал от въртене).Хем беше студено -5 някъде...Врътнах и веднага запали...От тогава си работеше,1000км и навъртях...Преди имах яд с помпата отзад зад пасажера.Като ударя по резервоара с ръка отдолу и помпата почваше да бръмчи и тръгваше...Ама сега отзад и 2-те бръмчат,а тази под шофьорската не мога да определя...Печката бръмчи и не мога да чуя...Миналата година пак така палеше,когато и е кеф.И се оказа от някакъв датчик отпред на вала(може това да е датчика на рейла,не знам).Самия датчик като стане топъл и не иска да пали.Като го цъкна със спрей,да го изстудя и палеше...Смених го и не е имало проблем...
Ти сам си казал в първия пост че неидва нафта....ориентирай се към тази помпа...или към релето и ,като почни с релето и понеже е доста по евтино . Аз направих грешката да взема първо помпата и после релето

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Значи одеве като не запали колата я додърпахме до вкъщи...Минаха 2-3 часа,преди малко излязох и реших да пробвам и запали.За мен най-вероятно е релето...
- choio
- младши ентусиаст
-
BMWDream написа:Значи одеве като не запали колата я додърпахме до вкъщи...Минаха 2-3 часа,преди малко излязох и реших да пробвам и запали.За мен най-вероятно е релето...
Значи колега определено помпата под седалката се чува поне на е46 се чува отчетливо ,чува се и релето което управлява помпата(намира се в жабката)...така че мисля че трябва да уточниш проблема или сам или с помоща на някой майстор...при мен чуваше ли се помпата че заработи колата си палеше ,не я ли чуех не...и набиваше грешка ниско налягане в рейла . Само че аз правех друг номер давах на контакт докато не чуех помпата ..понякога ми се налагаше 7-8 пъти...успех

П.п И за много години на всички ...все пак нова година е ,живи и здрави

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2