Обикновена газова на М40- как да не гърми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Обикновена газова на М40- как да не гърми
Колеги, на М40 ще слагам обикновена газова, и какво може да се направи за да не гърми на ден по 15 пъти.Виждал съм няколко такива и създават взривове през 15 мин, но ми направиха впечатление и някои други пък, които не гърмят изобщо.С едната се возихме 3 дни, през които сме я карали като хамали и нито 1 път не е гръмнала.Не ми е до дебитомера, а до това че гаджето също кара колата, и като и гръмне някъде ще си остане на пътя и трябва да хода да я прибирам през 2 часа.Давайте някакви съвети, било то до газ, до свещи и т.н.
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Обикновена газова на М40- как да не гърми
Мдам това ми е напълно ясно, и ще бъде карана с оригинални кабели и кабели NGK 4 електрода бла-бла-бла...само тфа ли е?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Малко ли е?
Аз като гледах цени за кабели за свещите и ми стана лошо ,че той мотора барабар с кутията и кардана не струва толкова колкото тия кабели ..

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Читав мотор, добра газова уредба и кадърен монтаж и настройка
Аз имах М50 с обикновена газ и не гърмеше грам.

- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Кихалка слагай брат ми има на м40-ската 1 път не е гръмнала до сега от как е в него 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
sims написа::wave: Колега,понякога гърми от бедна смес така че я отвори да си има газ,а най добре отиди на газ анализатор и им обясни проблема и ще ти я настроят за символична сума ако е до настройка де
Точно от това гърми и не се прави с газоанализатор или ако се направи се пуска малко повече газ за да не гърми.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
За да намалиш риска от гърмене,слагаш плочката на дросела,изхвърляш отдушника на резервоара и там си монтираш изпарителя, вода му пускаш от подгрева на дросела.И освен това кабели,свещи,капачка,палец трябва да са изрядни.Настройка задължително на газ анализатор,а не на слух
Абе с 2 думи пътя на газта от изпарителя до дросела трябва да е максимално кратък.А да щях да забравя, сложете хубав изпарител!
Така си монтирах аз газовото на м52б25 и няма грижи, 1 седмица я юркам здраво вече и дори не се е опитвала да гръмне.

Абе с 2 думи пътя на газта от изпарителя до дросела трябва да е максимално кратък.А да щях да забравя, сложете хубав изпарител!
Така си монтирах аз газовото на м52б25 и няма грижи, 1 седмица я юркам здраво вече и дори не се е опитвала да гръмне.
Аз си мисля, че каквото и да се сложи не може да стане газов инжекцион. Обиквенната газова си е за моно и карбуратор, за пълната си има газови инжекциони, които нямат проблеми освен от страна на некадърна настройка. 

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
sas_88 написа:За да намалиш риска от гърмене,слагаш плочката на дросела,изхвърляш отдушника на резервоара и там си монтираш изпарителя, вода му пускаш от подгрева на дросела.И освен това кабели,свещи,капачка,палец трябва да са изрядни.Настройка задължително на газ анализатор,а не на слух![]()

Колега обикновенно газово ли си сложил

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Да ,за съжаление не стигнаха парите за хубав ГИ, а Фобос и прочие лайна не ми се слагат,като събера някой лев отивам в БРЦ.Макар ,че и с обикновенната не е зле като изключа по високия разход.
Последна промяна sas_88 на 18 Дек 2012, 16:57, променена общо 1 път
- rhase
- младши ентусиаст
-
Хубава настройка с газ анализатор, нови свещи...аз карам с 1-електродни NGK, гледам да ги сменям на 10-15000км
Както казвам във всяка тема за газови уредби - махай "спортния филтър" ако имаш, аз имах и лятото скъсах 2 гофрета. Махнах го и минах пак настройка и няма грижи сега - даже ми се струва че си върви по-добре
М42. Кихалка също може да сложиш, макар че някой казват не било задължително

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
така де, на м40 ГИ... няма сми. в обобщение: читав изпарител, кихалка, малко по- богата смес, хубави, или поне изправни кабели и свещи,капачка и палец ( не се сещам м40 с капачка ли беше, или с бобини). ако направиш всичко изброено, и газаджията си разбира от занаята, не би трябвало да вдигне разхода... или поне толкова, че да го усетиш.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2