Колата замръзна
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- venci-vevi
- Потребител
-
Колата замръзна
Здравейте колеги моля за 1 съвет ако някой знае да кажe дали ще стане това както си мисля :Колата замръзна нацяло е с вода в охладителната система ,та ако разкача ремъка на водната помпа и я запаля за 1 минута ще има ли поражения аз си мисля че не но все пак да чуя още някое мнение не е излишно .Благодаря предварително
СПPЕТЕ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: Колата замръзна
Виж като за начало дали нямаш избила тапа.Ако нямаш не е проблем да подабори няколко минути на място дори без водната помпа.По-добър вариант е да я дръпнете до някой мол и да я оставите на топло в подземния.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
venci-vevi написа:Здравейте колеги моля за 1 съвет ако някой знае да кажe дали ще стане това както си мисля :Колата замръзна нацяло е с вода в охладителната система ,та ако разкача ремъка на водната помпа и я запаля за 1 минута ще има ли поражения аз си мисля че не но все пак да чуя още някое мнение не е излишно .Благодаря предварително
Аз не схващам каква ти е идеята, да палиш изцяло замръзналата кола?

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Идеята е ясна каква е, но не ми изглежда разумна. Не съм сигурен какво би станало, но ако я замръзнало яко вибрациите от мотора може да причинят щети (си мисля аз). Най-добре наистина да я дръпнете до топло място, където да се размрази напълно и да сложиш антифриз.
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
По-добре започни със свалянето на голямия радиатор и във банята с топла вода, после маркучите до който може да стигнеш, по същия начин.Това всичко, ако нямаш възможност да я тикнеш някаде на тапличко, както спомена колегата, подземен гараж и прочие.Моли се радиаторите да не са дали фира, че аз нях направил тази глупост преди 2 години на другата ми кола
Успех.

Успех.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
BMWACSCHNITZER написа:Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата.
Що да я точи, с вода си е добре

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
и аз като колегите ще те посъветвам.. издърпай си колата на топло и развий капачката на радиатора и ако искаш разхлаби 1-2 скоби по маркучите и е остави да си се размрази и така мисля няма да имаш ядове.. ем ще си прегледаш дали няма течове някаде вече
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
~Мишо~ написа:BMWACSCHNITZER написа:Явно иска да позагрее мотора докато стопи леда и да източи водата.
Що да я точи, с вода си е добре
Екстра е,особенно ако си с чугунен блок...на жигулито кат му сипя вода след 3 месеца вадя боза.

Ако е някъде пред блока колата пусни си един кабел и включи духалката да постопли малко
Това съм го виждал няколко пъти един човек от блока да го прави , но в неговия случай май се погряваше дизеляка

Това съм го виждал няколко пъти един човек от блока да го прави , но в неговия случай май се погряваше дизеляка

don_gori написа:Ако е някъде пред блока колата пусни си един кабел и включи духалката да постопли малко![]()

Sorry за Офф-а.. Не се сдържах

По темата.. Ти си решаваш, аз не бих я палил така. Най-добре както спомена един колега по-горе да я дръпнете в някой гараж, или закрит паркинг..

Може да звучи малко смешно,но тия дни чух за същият даден проблем и са сложили на колата в казанчето малко спирт и колата се е оправила 

- venci-vevi
- Потребител
-
Дооообреее до тук добре , е не много де но все пак. Благодаря на всичkoки изказали мнение по въпроса като искам да подчертая че всеки имаше право в изказването си и взех предвид всичко казано до тук.Хванах малко хора да я бутнем до гаражa и там и включих духалката.Тъкмо си мислех че се размрази без последствия и дойде ред да я запаля , упс влизам в колата и гледам езерце около педалите ,ако не се лъжa това трябва да е признак за спукана пита на парното , но все пак да съм благодарен че не е блока или нещо друго . Някой знае ли дали се оправя питата или да я пиша за боклука и да търся друга .Трябва ли да се сваля таблото (на някои коли не е нужно )за да се свали питата ,моята е 318i Е36 92 г .Още веднъж благодарности на всички .
СПPЕТЕ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Моето мнение е че с откачен ремък на водната помпа не би трябвало да има поражения (освен да прегрее, но предполагам го имаш на предвид че трябва да се следи) но така или иначе без нея няма как да я размразиш на пълно и всичко, при което се обезсмисля цялата процедура ... иначе дано не е спукало някаде... . Така че най- добриа вариант е с топлите гаражи ...
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
venci-vevi написа:Дооообреее до тук добре , е не много де но все пак. Благодаря на всичkoки изказали мнение по въпроса като искам да подчертая че всеки имаше право в изказването си и взех предвид всичко казано до тук.Хванах малко хора да я бутнем до гаражa и там и включих духалката.Тъкмо си мислех че се размрази без последствия и дойде ред да я запаля , упс влизам в колата и гледам езерце около педалите ,ако не се лъжa това трябва да е признак за спукана пита на парното , но все пак да съм благодарен че не е блока или нещо друго . Някой знае ли дали се оправя питата или да я пиша за боклука и да търся друга .Трябва ли да се сваля таблото (на някои коли не е нужно )за да се свали питата ,моята е 318i Е36 92 г .Още веднъж благодарности на всички .
пиши я бегала на боклука
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2