Къде се намира антенният модул на алармата

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53 3.0D
Мечтае да кара: 5GT ; 760Li

Къде се намира антенният модул на алармата

Мнение от aleks.ivanov » 15 Дек 2012, 22:57

Здравейте, въпроса ми се вижда в заглавието. Трябва да се смени антенният модул на 1-ничка, но не знаем къде е. В официалните представителства искат космически суми за него, а по моргите искат да им покажа дадената част, за да знаят какво да ми продадат.
По номер на част излиза съвместим с този от Е90/Е91, но няма схема къде да го търсим из колата. Опитахме в капака на багажника, до третия стоп но не е там. Около акумулатора също не е, та ако някой има представа къде се намира това чудо нека каже. Би трябвало да е бяла кутийка с един куплунг за букса на нея. Дано можете да ми помогнете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: Къде се намира антенният модул на алармата

Мнение от M3 E92 » 17 Дек 2012, 14:29

aleks.ivanov написа:Здравейте, въпроса ми се вижда в заглавието. Трябва да се смени антенният модул на 1-ничка, но не знаем къде е. В официалните представителства искат космически суми за него, а по моргите искат да им покажа дадената част, за да знаят какво да ми продадат.
По номер на част излиза съвместим с този от Е90/Е91, но няма схема къде да го търсим из колата. Опитахме в капака на багажника, до третия стоп но не е там. Около акумулатора също не е, та ако някой има представа къде се намира това чудо нека каже. Би трябвало да е бяла кутийка с един куплунг за букса на нея. Дано можете да ми помогнете.

В OEM-а излиза местоположение TRUNK, явно е някъде в корите на багажника, вероятно в лявата кора. Защо ти се налага да го сменяш, да не е заради проблеми с Bluetooth-а?

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=20&hl=10

Това ли представлява?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 17 Дек 2012, 14:51

Ето и схема на частите за антената.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=65&fg=30

Ако си сигурен за номера на частта може да търсиш по него и ще ти излезе къде е.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53 3.0D
Мечтае да кара: 5GT ; 760Li

Мнение от aleks.ivanov » 17 Дек 2012, 23:42

Проблема е, че изведнъж спря да работи централното от ключа и безключовия достъп. В Дару казаха, че трябва да се смени дали самото огледало или някакъв си модул около него, който струвал 800 лв и съответно напуснах с 200 оттам, та сега се търси повредата малко на сляпо и следва опит с подмяна на тази антена и на Passive Go модула. Общо взето пробваме нещо ако не стане го връщаме и така, доста лоша ситуация :( всякаква информация свързана с подобни случаи е от полза :)

Потребител
Аватар

Мнение от krisdako » 14 Мар 2013, 10:18

Здравейте,нова съм тук ,но имам въпрос и понеже във този форум сте доста компететни мъже се надявам да ми помогнете.Колата ми е БМВ 1 2005 г.когато я купих нямаше аларма,ходих при един майстор и той ми каза за 60 -70 лв. има читави аларми ,няма смисъл да слагаш скъпа.Ок,сложи алармата ,но тази аларма изобщо не реагира ,на допир.Обадих му се каза тези били такива ,осилена е до край ,но това е положението.Явно си останах доста излъгана.Освен това исках и алармата да бъде свързана с централното на колата ,но той категорично отсече ,,НЕМОЖЕ,,Моля за съвет ,и координати на някой читав майстор.Публикувам снимка за улеснение ,че може и да не съм обяснила правилно.Благодаря ви предварително ,надявам се някой от вас да ми помогне.
DSC05346.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 14 Мар 2013, 18:29

От кой град си?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Назад към 1-ва Серия