Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.
Здравейте,
разполагам с 8000-8500 лв за абсолютно всичко - това включва ресгистрации, данъци, обслужване и проблема, е че мисля за една газова уредба... че ще се пътува често.
Спрял съм се на бензинка, съответно да я газифицирам, понеже дизела се поддържа по-трудно, малко по-скъпо и ако се счупи нещо, ще ме затрудни ремонта.
А и за тези пари, ясно ми е че добър дизел май няма.
Та да се надявам ли на 5-чка?
И с какъв мотор? разбрах, че 523 и 528 горят колкото 520, а и са по-здрави мотори, а колата ще се товари с багаж
разполагам с 8000-8500 лв за абсолютно всичко - това включва ресгистрации, данъци, обслужване и проблема, е че мисля за една газова уредба... че ще се пътува често.
Спрял съм се на бензинка, съответно да я газифицирам, понеже дизела се поддържа по-трудно, малко по-скъпо и ако се счупи нещо, ще ме затрудни ремонта.
А и за тези пари, ясно ми е че добър дизел май няма.
Та да се надявам ли на 5-чка?
И с какъв мотор? разбрах, че 523 и 528 горят колкото 520, а и са по-здрави мотори, а колата ще се товари с багаж

Re: Имам ли шанс за читава 5-ца с тази сума.
Според мен и добър дизел можеш да си намериш за тези пари. Зависи какъв късмет/познания имаш.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Ще намериш.но преди да купиш консултирай се с форума,и задължително преди сделката направи една диагностика.има доста добри момчета във форума при които може да отидеш.
успех.
успех.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Със сигурност можеш да се вместиш в тази сума. 523/528 или 530д преди фейса са твоите опции (може и 525д). Избирай най-читавата технически без много да гледаш екстри и глезотии.
П.С. Видях, че търсиш и Е46, но за тези пари ще вземеш по-добра Е39 според мен.
П.С. Видях, че търсиш и Е46, но за тези пари ще вземеш по-добра Е39 според мен.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
имам убаво 530д , качваш се и караш 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
А бе и E46 гледам, ама ще пътувам на 1-2 седмици пътя Сф - СтЗ и голямата кола ще я оценя, а и като гледам те са май по-здрави, че и по-евтини.
Само не знам дали да е 520/523/528. Искам да гори малко, ама то кой не иска, искам златната среда между съотношение - здравина, икономичност, вървеж на колата.
Добре, дайте ми моля, контакти къде да ги карам на диагностика и кои автокъщи да НЕ стъпвам.
Като сметна извънградско дизел и газ - излиза, че ще горят като пари в стойност почти еднакво, но дизела има малко по-скъпа поддръжка и някак си ме респектира повече откъм да не стане била.
Много бих се радвал някой да ми помогне на място... че аз кола не съм купувал досега, не разбирам и технически много, бмв като слабости не ги познавам, досега съм карал само чисто нови малолитражки служебни коли...
П.П. Тук в този раздел има ли тема в която мога д апостна на кои съм се спрял и да ги обсъдим коя да не се разкарвам да гледам и коя си струва?
Само не знам дали да е 520/523/528. Искам да гори малко, ама то кой не иска, искам златната среда между съотношение - здравина, икономичност, вървеж на колата.
Добре, дайте ми моля, контакти къде да ги карам на диагностика и кои автокъщи да НЕ стъпвам.
Като сметна извънградско дизел и газ - излиза, че ще горят като пари в стойност почти еднакво, но дизела има малко по-скъпа поддръжка и някак си ме респектира повече откъм да не стане била.
Много бих се радвал някой да ми помогне на място... че аз кола не съм купувал досега, не разбирам и технически много, бмв като слабости не ги познавам, досега съм карал само чисто нови малолитражки служебни коли...
П.П. Тук в този раздел има ли тема в която мога д апостна на кои съм се спрял и да ги обсъдим коя да не се разкарвам да гледам и коя си струва?
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Аз съм приготвил към 10к за е39-ка 2000-2002 г бензин като ще е хубаво и разходите по докарването да се вместят в този бяджет. Мислите ли че мога да намеря нещо читаво за тези пари - бензин, автоматик, и да е 523 или 525. Ще я внасям от Бундесрепубликата.
- rosssii
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320
- Мечтае да кара: М5
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Night_Wolf написа:... искам златната среда между съотношение - здравина, икономичност, вървеж на колата...
Златната среда при бензиновите е39 е 528и или 530и, а при дизеляците - 530д

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Night_Wolf написа:Само не знам дали да е 520/523/528. Искам да гори малко, ама то кой не иска, искам златната среда между съотношение - здравина, икономичност, вървеж на колата.
528 наистина е оптималния вариант, особено за извънградско шофиране. Но има и друга страна на нещата - доколко те притесняват данъка и гражданската - това са си пари, и то в дългосрочен план. Иначе поддръжката на всички тия шестаци е една и съща. За М54 не знам - предполагам и там не е кой знае какво. Дизела от друга страна е наистина двигател, за който трябва да си финансово готов - да поддържаш коректно, и съответно при евентуална повреда да ремонтираш качествено (без да се налага да стоиш без кола с месеци...).
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако ще е бензин прежалете данъка и взимайте 528/530.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Колко е данъка на съответните 3 двигателя? Аз си мисля, че няма голяма разлиак между 523 и 528 
Ако има колеги, които предлагат своя или знаят добър екземпляр някъде от въпросно изброените коли, да пише, държа да е седан обаче.
Получих 2 прилично предложения, но за комби

Ако има колеги, които предлагат своя или знаят добър екземпляр някъде от въпросно изброените коли, да пише, държа да е седан обаче.
Получих 2 прилично предложения, но за комби

Разлика има м/у 523 и 528 - предимно в динамиката. Или за разликата в данъка имаше впредвид?
Оптималния вариант аз го виждам като 528:
- прилична динамика
- почти смешна подръжка
- сравнително нисък разход, особено извънградско (както спомена колегата по-горе)
- казваш, че пътуваш често - имай наум, че винаги имаш варианта за хубав газов инжекцион
Аз съм с този мотор на е36 и в сравнение с е30/е36, на е39 разхода е една идея по-висок.
Аз бих гледал предимно купето в какво състояние е, както и какви екстри има дадената кола.
Успех и да се похвалиш
Оптималния вариант аз го виждам като 528:
- прилична динамика
- почти смешна подръжка
- сравнително нисък разход, особено извънградско (както спомена колегата по-горе)
- казваш, че пътуваш често - имай наум, че винаги имаш варианта за хубав газов инжекцион
Аз съм с този мотор на е36 и в сравнение с е30/е36, на е39 разхода е една идея по-висок.
Аз бих гледал предимно купето в какво състояние е, както и какви екстри има дадената кола.
Успех и да се похвалиш

virtue and tranquillity
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
На моята 528 данъка е 237лв.Разход на газ-13,5-15/100 градско,10/100 извън града при стабилно каране.Градското е със много малки преходи с често гасене-палене.Според мен наистина е оптималният вариант.Въртящ момент почти като на дизел,Гори колкото 520,а динамиката и удоволствието от карането са несравними.В пряк двубой,бие 530д 184к.с. с чип,комби и като вървене и като разход на гориво в лв/100км.Става и за келешлък по завоите и за семейно ползване.
- slav_atanasov
- Потребител
-
Данъка е различен за всяка община.
За Варна да речем се изчислява по следната схема:
до 37 кW включително - 1 лв. за 1 кW;
над 37 кW до 55 кW включително - 1 лв. за 1 кW;
над 55 кW до 74 кW включително -1.35 лв. за 1 kW;
над 74 кW до 110 кW включително -1.65 лв. за 1 kW;
над 110 kW - 1.85 лв. за 1 kW.
получената сума се умножава по коефициент според годините
Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1,5
До 5 години включително - 2,8
Тоест едно 530D във Варна ще ти струва ~ 400 на година
Иначе, както каза един колега по-нагоре, жена и кола се взимат на късмет. На моята всичко беше 6 уж, като я вземах и на 2рата седмица сменях скоростна кутия -2,5к...
За Варна да речем се изчислява по следната схема:
до 37 кW включително - 1 лв. за 1 кW;
над 37 кW до 55 кW включително - 1 лв. за 1 кW;
над 55 кW до 74 кW включително -1.35 лв. за 1 kW;
над 74 кW до 110 кW включително -1.65 лв. за 1 kW;
над 110 kW - 1.85 лв. за 1 kW.
получената сума се умножава по коефициент според годините

Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1,5
До 5 години включително - 2,8
Тоест едно 530D във Варна ще ти струва ~ 400 на година

Иначе, както каза един колега по-нагоре, жена и кола се взимат на късмет. На моята всичко беше 6 уж, като я вземах и на 2рата седмица сменях скоростна кутия -2,5к...
75 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5