Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от belial » 05 Дек 2012, 17:34

Бях с аналагох часовник и вързах големия борд по описанието и всичко работи както трябва. Само че на втората седмица от гонта на се чува сигнал когато дам колата на контакт. Когато вкарам лимит или температурата падне под 3 градуса има сигнал от него, но не и при запалване. Имате ли представа от къде може да е проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 06 Дек 2012, 0:20

rado89 написа:
clarcky написа:Още един свързал по схемата и сичко е 6 точки :bchug: Поздравявам колегата,за труда да напише темата! Монтажа не е нещо сложно,както си мислех,подкарах го лесно и даже и го "обучих" за 20ка че беше от 28ца. :bowdown:

Къде го обучи колега? Дай някакви координати да обуча и моя.
Благодая.

Поздрави.

Свържи се с колегата vld и ще ти го направи за нула време :)

п.с. някой няма ли да ме просветли за часовника :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Marsianec » 06 Дек 2012, 23:31

[quote...........

п.с. някой няма ли да ме просветли за часовника :mhihi:[/quote]

Натискаш CLOCK и задържаш докато почне да мига. След това сверяваш с цифрите и накрая SET.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 08 Дек 2012, 0:42

Marsianec написа:[quote...........

п.с. някой няма ли да ме просветли за часовника :mhihi:

Натискаш CLOCK и задържаш докато почне да мига. След това сверяваш с цифрите и накрая SET.[/quote]
:bowdown:
За тези който се чудят дали да си слагат,голяма екстра си е,и си заслужава играчката да си го монтираш сам. После кефа е голям.. Сега като карам само му щракам функциите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 10 Дек 2012, 8:49

belial написа:Бях с аналагох часовник и вързах големия борд по описанието и всичко работи както трябва. Само че на втората седмица от гонта на се чува сигнал когато дам колата на контакт. Когато вкарам лимит или температурата падне под 3 градуса има сигнал от него, но не и при запалване. Имате ли представа от къде може да е проблема?

Защо мислиш, че трябва на контакт гонга да дава сигнал. И при мен не дава, мисля, че е нормално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от belial » 10 Дек 2012, 13:07

baitun написа:
belial написа:Бях с аналагох часовник и вързах големия борд по описанието и всичко работи както трябва. Само че на втората седмица от гонта на се чува сигнал когато дам колата на контакт. Когато вкарам лимит или температурата падне под 3 градуса има сигнал от него, но не и при запалване. Имате ли представа от къде може да е проблема?

Защо мислиш, че трябва на контакт гонга да дава сигнал. И при мен не дава, мисля, че е нормално.

Когато вързах борда гонга даваше сигнал всеки път когато дам на контакт, но след 2-3 седмици просто спря и се чудя защо се получава така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 11 Дек 2012, 22:20

Колата ми е '92 със средния борд и без коНфорт модул.
Ще мога ли да си сложа комфорт модула от различна кола,от която е взет големия борд ?
Или направо да търся големия борд+ръчка+модула от някоя на части ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Дек 2012, 2:50

belial написа:
baitun написа:

Когато вързах борда гонга даваше сигнал всеки път когато дам на контакт, но след 2-3 седмици просто спря и се чудя защо се получава така.

Сега при тези градуси под +3, не сигнализира ли при контакт?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от belial » 12 Дек 2012, 3:05

Le Transporteur написа:
belial написа:
baitun написа:

Сега при тези градуси под +3, не сигнализира ли при контакт?

Сега да, всеки път си е под +3 градуса и дава сигнал. Но когато беше по топло ги нямаше, за разлика в началото като свързах борда.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 12 Дек 2012, 22:48

DanielzZz написа:Колата ми е '92 със средния борд и без коНфорт модул.
Ще мога ли да си сложа комфорт модула от различна кола,от която е взет големия борд ?

взимай само борд, за какво ти е модула? ако имаш предвид за код функцията, на 4та страница е описано как става при по-старите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 13 Дек 2012, 16:17

Аз да пиша пак,беше ми интересно след свързване към компютър и обучаване на борда за колата,дали разхода ще е точен. Е изхабих цял резервоар и разхода е уникално точен :mhihi: Карах днеска ама толкова карах че ми останаха 700грама бензин и range вече стана на --- :mhihi: Ходих допълних до горе,но бях далече от същата бензиностанция на която миналият път пълних,та на друга напълних,но забравих на момчето дето ми пълни да му кажа да не допълва,но както и да е горе долу на време го спрях :mhihi: След като разделих литрите на изминалите километри се получи 9.438 , а борда показваше 9.4l/100km :D Уникално много се накефих :mhihi: Този пълен резервоар докато го израсходвам имам едно София-Вакарел по магистралата за фън,около 2-3часа работа на място,и другото всичкото е градско,мисълта ми е,че след обучаване на компа,даже и с престоя на място разхода цепи стотните :D Rulez за OBC-то :bowdown: Поздрави! :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Дек 2012, 16:26

JOGI написа:
DanielzZz написа:Колата ми е '92 със средния борд и без коНфорт модул.

взимай само борд, за какво ти е модула? ако имаш предвид за код функцията, на 4та страница е описано как става при по-старите

Ами не само заради кога го искам,искам и да ми вдига стъклата като задържа ключа. :)

Потребител
Аватар

Мнение от Aleksandur_Milestone » 14 Дек 2012, 3:49

Привет на всички :) вързах си борда ,тем. датчик и ръчката но само гонга не иска да ми работи.... :banghead: всички пинове са вързани по местата им и гонга постоянно пищи и само като дам на контакт си променя звука за 2-3 секунди и пак продължава да пищи по същия начин тук съм качил видео в което се чува звука на гонга.. някои от Плевен ако може да помогне ще си платя https://www.facebook.com/photo.php?v=56 ... =2&theater

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от zzvvmm » 17 Дек 2012, 10:45

Колеги скрита функция 11 (EINHEIT ) за какво е? Вчера влязох в това меню и не можах да разбера как да го настроя.

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI

Мнение от oxides » 17 Дек 2012, 19:46

Имам следният проблем след слагането на борда всичко си беше ок, докато не започна да си показва когато иска Range и оставащите литри гориво. Възможно ли е проблема да е в процесора на борда? Понякога показва оставащите километри вярно понякога грешно или започва да ги смалява много бързо през 3-4 сек. а литрите на бензина ги показва 0.0 l. На какво може да се дължи това?

ПредишнаСледваща

Назад към E36