Въпрос за светодиод на алармата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Въпрос за светодиод на алармата

Мнение от L_G » 12 Дек 2012, 15:48

Здравейте,

Имам следното питане:

Колата е със заводската аларма, но вместо светодиод на огледалото за задно виждане имам светодиодче под скоростния лост м/у копчетата за аварийните светлини и откл./закл. на вратите. Проблемът е че светодиода (който е и копче) се строши и вчера ходих до КаморАуто да си взема нов.
Там ми казаха, че това не е заводска аларма защото според тях всички Е39-и са със светодиод в огледалото. Огледалото не изглежда като да е сменяно и няма никави светодиоди на него.

Някой може ли да внесе малко ясното дали това е така наистина, защото мисля, че алармата ми е наистина заводска.

И ако някой знае къде мога да намеря такова бутонче/светодиодче за алармата ще съм му много благодарен ако сподели.

Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: Въпрос за светодиод на алармата

Мнение от LUBO 555 » 12 Дек 2012, 17:59

Алармата ти не е заводска,както са ти казали.
А от къде можеш да намериш такова бутонче,нямам идея.Даже незнам как изглежда.
Оригиналните наистина са само в огледалото,което от своя страна пък те подсеща,че алармата ти или не е стокова,или огледалото ти е сменяно.
Ако е оригинална аларма,някъде вътре в огледалото може да си стои диода
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 12 Дек 2012, 19:15

Ами алармата ми се отключва от заводските ключове. Скоро сменях сирената на алармата и я смених със заводска на БМВ.
Не съм сигурен, но ми се струва доста играчка да се нагоди някоя не заводска аларма да ръботи с ключа и да използва заводските кабели и сирена.

Единственото, което ми хрумва е да е сменяно огледалото и поради факта, че няма такъв диод, някой да е изкарал това светодиодче долу до скоростния кост.

Иначе това светодиодче прилича много на тези от Е36.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 12 Дек 2012, 20:04

Може и такава да е ситуацията.Аз лично съм със сменено огледало,което няма "нос на палячо" и светодиода ми се вижда как мига във вътршността през отвора на светлинният сезор(ел.хроматично е ).Просто го оставих в интериора на огледалото,когато му редих кабелите.При теб може да са си играли да прекарат жици чак до конзолата
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Дек 2012, 20:18

Заводска си е алармата смисъл ОЕМ е но ако колата е била с обикновенно огледало т.е. няма автоматично затъмнение, няма и място за светодиод като другите. Светодиода в тези случаи е или както е при теб или на лайсната където са бутоните над държачите за чаши отпред или където им е харесало на тези които са я монтирали. Този светодиод е и бутон, алармата е сигурно DWA IV или V. Вътре сигурно има и обемни датчици в ляво и дясно над колоните на предното стъкло. А от къде да се намери такъв бутон-светодиод не мога да кажа :dunno: .
:driving:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525tds 2000г.
Мечтае да кара: Нов автомобил
Детайли за колата: Перфектният автомобил

Мнение от biser00 » 13 Дек 2012, 0:25

Колега моята е от Италия и светодиода на алармата ми е от дясно на волана. Нямам светодиод в огледалото а като ходих във варна карс ми казаха,че от италия така ги правили. Моята аларма ми правеше проблеми и за това я смених, като ми оставиха светодиотчето. Алармата ми струваше 180лв. с монтажа. Слага се модул в шофьорската врата за да може да се управлява от ключа. Забравих светодиодчето ми е и бутонче.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 13 Дек 2012, 16:22

Моята също е от италия и както каза колегата gentata -имам обемни датчици, които се намират точно на конзолата над огледалото за задно виждане, но нещо не мога да ги накарам да работят.

Някой знаели каква е ролята на това ключе на светодиода. Преди имах една Е36-а и там се оправляваше комфорт модула (т.е страничните стъкла се вдигаха автоматично или съответно спираха).

Относно светодиода мисля да проверя в някой сервиз за аларми дали няма да имат подобен.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 13 Дек 2012, 17:06

И моята е там и доколкото знам това е италианска работа..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525tds 2000г.
Мечтае да кара: Нов автомобил
Детайли за колата: Перфектният автомобил

Мнение от biser00 » 13 Дек 2012, 20:55

Аз също не можах да се оправя с "оригиналната" аларма (неработещи обемни датчици, не активираща аларма при отваряне на вратите и т.н.) за това я смених. Относно обемните датчици ги махнах защото много ме дразнеха да ми стърчат. За бутона-светодиода мисля, че е за настройка на функциите на самата аларма но не съм сигурен на 100%. Според мен ако нещо не работи на заводската аларма по добре да се смени с нова отколкото да човъркаш, човъркаш и на края "абе защо аджаба тази кола съвсем спря да комоникира по моя начин а си прави каквото си иска". Това е лично мое мнение. Успех на всичи и весели празници.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 13 Дек 2012, 22:44

За да смениш алармата/заводската/,значи да си смениш GM модула.Това ще рече,че абсолютно всяко Е39 има заводска аларма.Друг е въпроса дали е активирана и дали има монтирани датчици,които да я обслужват.С две думи,на всяка една като се активира въпросният DWA,може да му мигат и мигачите при отключване/заключване,след това,ако добавиш и диод на правилните пинове и той ще почне да мига.Слагаш обемен датчик и той почва да действа и така тн..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 13 Дек 2012, 23:56

ОЕМ алармата си е отделемн модул в който си влизат типичните за една авто-алармена система сигнали и датчици. Функциите им са въпрос на кодиране. За справка може да се ползва BMW EBA-то, има го във форума. Имаше и също какво означават засветванията на светодиода. С бутона мисля че имаше някаква функция за байпасиране на някои датчици (тилт сензор , обемни датчици).

ПП ТДС-а ми беше италианка и имаше такава аларма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 14 Дек 2012, 17:11

Рових се из темите и открих снимка, която има моя бутон:

Изображение
http://imageshack.us/photo/my-images/34/p1070385es.jpg/

Колега genatata видях че ти си се борил с разни проблеми с такива италиански аларми, но темата ти не беше довършена. Може ли да кажеш какво направи в крайна сметка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 14 Дек 2012, 19:50

Тъй като сирената ми беше изтрещяла и не ми се даваха куп пари за нова оригинална а и ми подариха една читава авто-аларма си сложих новата. ОЕМ-ската е напълно деактивирана но и тя си е в колата :mhihi: . Ползвах кабелите им че да си изкарам необходимите ми сигнали от врати, запалване, захранване и т.н. В момента колата се отключва/заключва с дистанционното в ключа а алармата се вкл./изкл. от отделно дистанционно и всичко си е пушка. Вече две години и половина някъде не е имало проблеми с акумулатори, утечки и т.н. :yes:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 15 Дек 2012, 11:54

Днес закачих колата на БМВ скенера, за да видя какво е настроено за алатмата. Предимно ме интересуваше защо не ми работят обемните датчици и защо колата не издава звук като я закл./откл.

Резултата беше, че нищо от DWA настройките не беше включено. Реших да ги включа и:

1. Обемните датчици проработиха
2. Като цъкнах DWA, и колата при откл./закл. започна да пуска аварийните, което не беше търсеният ефект. Някой има ли идея защо се пускат и какво точно активира само DWA опцията.
3. Tilt сензора го включих, но така и не успях да разбера дали работи, ако изобщо имам такъв.

Относно звукът при отк./закл. на колата не успях да го накарам да пропищи. Реално като опция беше избрана - да бибка на интервали, но нито тази опция нито другата за продължителен сигнал не накараха колата да издаде звук при откл./закл.

Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, ще съм му благодарен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 15 Дек 2012, 16:29

Влез отново в менюто на ZKE-то,ако е почнало да ти дава грешка за датчиците,ти е ясно колко работят/ако ги има,въобще/.DWА,,е всъщност самата аларма на колата,в GM модула се намира.Нормално е да не издава звук,ако няма монтирана сирена,откъде очакваш да почне да се обажда,от завода на БМВ в Германия ли :) ?

Следваща

Назад към E39