Проблем с DSP озвучаване

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Проблем с DSP озвучаване

Мнение от ddinobot » 04 Сеп 2012, 17:56

Здравейте, колата е е38 с оригинално Hi-Fi DSP озвучаване 1996г. Проблема е ,че когато онзи ден пуснах радиото, колоните започнаха да съскат(шумят), пробвах да пусна СД - същата работа, както и на телевизора(картина излиза звук-не), единствено на телефона не прави проблем и гласовете се чуват през колоните. Ходих на майстор и ми каза ,че ДСП усилвателя прави проблем и следователно го дадох на ремонт, но се оказа че си е наред и сега се чудя къде може да е причината :dunno: Ще ви бъда благодарен ако може да ми помогнете или да ми кажете добър сервиз за аудио техника .
Последна промяна ddinobot на 04 Сеп 2012, 21:54, променена общо 1 път
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Re: Проблем с DSP озвучаване

Мнение от emo_ch » 04 Сеп 2012, 21:38

Здравейте. И при мен нещо колоните не работят както трябва. Прекъсват от време на време. Не ми се вярва, че е от лош контакт, защото всеки път се получава на различна врата. Ако някой е имал някави проблеми от този тип нека сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 15 Сеп 2012, 0:02

ddinobot написа:Здравейте, колата е е38 с оригинално Hi-Fi DSP озвучаване 1996г. Проблема е ,че когато онзи ден пуснах радиото, колоните започнаха да съскат(шумят), пробвах да пусна СД - същата работа, както и на телевизора(картина излиза звук-не), единствено на телефона не прави проблем и гласовете се чуват през колоните. Ходих на майстор и ми каза ,че ДСП усилвателя прави проблем и следователно го дадох на ремонт, но се оказа че си е наред и сега се чудя къде може да е причината :dunno: Ще ви бъда благодарен ако може да ми помогнете или да ми кажете добър сервиз за аудио техника .

Телефона си е с отделен усилвател. Най вероятно проблема е в радиомодула или клупонзите.

emo_ch написа:Здравейте. И при мен нещо колоните не работят както трябва. Прекъсват от време на време. Не ми се вярва, че е от лош контакт, защото всеки път се получава на различна врата. Ако някой е имал някави проблеми от този тип нека сподели.
Това че прекъсва различна колона си говори точно за лош контакт но вече къде е този лош контакт се намира с налучкване :mhihi: . Но най-вероятно проблема е в буксите на усилвателя или по вратите. Не е изключено и кабели скъсани да има по вртите но е много малко вероятно на всички врати да са скъсани. Така че взимаш един контактен и един почистващ спрей и почваш да пръскаш (като ги извадиш и огледаш преди това) по всички възмони букси на радио модула и усилвателя. Ако проблема остане почваш вратите :yes:
:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Сеп 2012, 10:03

Това с налучкването звучи несериозно. Щом става дума за проводници и тоци се проверява всеки поотделно, като за целта може да се използва както мултицет, така и една пробна лампа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 16 Сеп 2012, 14:31

Естествено че е несериозно за това и съм го написал по този начин.
gentata написа:... намира с налучкване :mhihi: ..
За да се отстрани проблема трябва да се почне от началото на жицата - клупонга при усилвателя и се стигне до края им - буксата на говорителя. И така за всеки един висоокоговорител общо 12 (24 проводника) при DSP :yes:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 24 Ное 2012, 21:21

Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 26 Ное 2012, 9:24

ddinobot написа:Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?

няма афтермаркет ,който да работи на 14 колони с дсп импеданс
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 26 Ное 2012, 18:57

tngeorgiev написа:
ddinobot написа:Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?

Проблемът не е в импеданса, а в управлението. На практика DSP усилвателите са стандартни Hi-Fi усилватели, в които е добавен един процесор. Този процесор обикновенно се използва за обработка (украсяване) на звука. Потребителят може да си избере саунда, да звучи като в концертна зала, стадион и каквото още се сетите, да настрои еквилайзера и още хиляди неща, които зависят от софтуера на процесора. За да работи DSP (Digital Signal Processor) е необходимо аналоговият сигнал да се преобразува в цифров, след това този сигнал се обработва от DSP, като процеса се нарича Digital Signal Processing. След обработката, сигналът се преобразува отново в аналогов.

Това "дсп импеданс" не го пишете повече, както и това, че има голямо значение дали усилвателя е DSP или нене.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 27 Ное 2012, 10:22

stony1 написа:
tngeorgiev написа:

...

Това "дсп импеданс" не го пишете повече, както и това, че има голямо значение дали усилвателя е DSP или нене.

-мисълта ми беше че фабричните "дсп колонки" са смятани точно за тази про с-ма и свирят добре само с оем дсп усилвател :smoke:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 118Д

Мнение от muleshkov » 08 Дек 2012, 14:14

Ще използвам темата да пиша и за моят проблем
От скоро имам Е53 със DSP тука от няколко сутрини забелязвам че аудиото преглухва намоменти което го прави на радио сд и телевизия в някой от случаите като загася двигателя извадя ключа и запаля отново проблемът изчезва.
На какво се дължи това-лош контакт или проблем в усилвателя да знам да си търся

Назад към Car аудио и видео