E53 auto. Trans. Malfunction
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
E53 auto. Trans. Malfunction
Здравейте колеги! От днес сме собственици на едно сребристо е53 3.0d 2002 5ск 184кс и ето че най-големите ми страхове излязоха наяве по пътя за вкъщи... светна една жълта лампичка, която значела automatic transmission malfunction. Прибрахме се и след като го угасих и запалих пак не светеше..защо? Какво значи това и защо светва. Това ни е първия автомат и ни е страхотна мъгла какво да очакваме и какво трябва да е в действителност...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: E53 auto. Trans. Malfunction
ами точно от този трансмисия в комбинация с този мотор ..... нищо хубаво не очаквайте обслужете кутията с масло и филтър и се надявайте да имате късмет
Барай шишарката Минкеее ....
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Записала е грешка - вероятно спорадична, след като си резетнал колата не е имало проблем. На първите Х5, кутията не е много добра, по-скоро не е подходяща и радиатора и е малък. Почти всичките дават проблеми. Добрата новина обаче е, че ремонта вече не е толкова скъп, излиза около 2000лв. Реално погледнато, смяна на съединител комплект + труд на такава кола с ръчна ск. кутия ще е около 1500-800лв., така че е горе-долу все тая.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
anzak написа:ами точно от този трансмисия в комбинация с този мотор ..... нищо хубаво не очаквайте обслужете кутията с масло и филтър и се надявайте да имате късмет
Що ако е 3.0и или 4.4 ква е разликата????

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Nasti написа:anzak написа:ами точно от този трансмисия в комбинация с този мотор ..... нищо хубаво не очаквайте обслужете кутията с масло и филтър и се надявайте да имате късмет
Ми друга е кутията

И аз съм чувал,пък и познати имам дето Е53 3.0d 184 коня са му правили кутия.Като цяло кутията май идваше слаба за това тегло на джипа,някакви такива спомени имам

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Като цяло не рита сменя плавно не тресе върви си добре, по наклони си седи на едно място, типтроника си бачка...на диагностиката бе записала някаква грешка свързана с хидротрансформатора..
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Nasti написа:anzak написа:ами точно от този трансмисия в комбинация с този мотор ..... нищо хубаво не очаквайте обслужете кутията с масло и филтър и се надявайте да имате късмет
ами 3.0И има по малък въртящ момент като цяло а до колкото знам точно това съсипва кутията при 3.0д и 4.4и и странно защо при 3.0И се чупи доста по рядко от колкото при 3.0Д и 4.4 И иначе кутията е ГМ на 3.0д и 3.0И почти еднаква за 4.4 незнам
Барай шишарката Минкеее ....
Колега,много познати имам със същия проблем, ако нямаш видими признаци или усещане , че нещо не е наред по-добре не я пипай, след година две ако си още с нея, може да я свалиш и да ти я рециклират,а можеш и още сега, при рециклирането така или иначе ще ти сменят маслото и филтрите. Хидротрансформатора се е бъгнал или лок уп-а,което по своеу не е кой знае какво, всичко се оправя, че и за доста под 2000лв...споко
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
Аз също сменях ,преди месец скорости на същата баба яга в дару кар
П.П. аз я взех за зимата и ми беше все тая дали е фейс-а или не,но сега почвам да съжалявам! НЯМА ТАКОВА ДЪРВО

П.П. аз я взех за зимата и ми беше все тая дали е фейс-а или не,но сега почвам да съжалявам! НЯМА ТАКОВА ДЪРВО

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
4.4 май беше със скорости на ZF
I love the sound of V8 in the morning...
- d_kehaiov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: х5 феис
- Мечтае да кара: нещо по..бързоооо
4.4 е със скорости на ZF , 3.0 д (184) и 3.0 (231) бенз. са на GM
3.0 д фейса е със 6 скорости и е на ZF
3.0 д фейса е със 6 скорости и е на ZF
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Може и да греша, но нека са споделя нещо с теб..... (важи за 3 литра дизел от 218к.с. натам)
Автотърговците не карат колите, те застояват, и много често акумулатора заминава. Друг чест проблем е алтернатора на колата или IBS модула, който управлява зареждането на акумулаторната батерия. Та при комбинация от бъгнал алтернатор + слаб акумулатор също е възможно да ти набие грешки, включително в ск.кутия!
Успех!
Пп. И да пишеш какво е било!
Автотърговците не карат колите, те застояват, и много често акумулатора заминава. Друг чест проблем е алтернатора на колата или IBS модула, който управлява зареждането на акумулаторната батерия. Та при комбинация от бъгнал алтернатор + слаб акумулатор също е възможно да ти набие грешки, включително в ск.кутия!
Успех!

Последна промяна ICE на 21 Дек 2012, 19:12, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
ICE написа:Ми е да греша, но нека са споделя нещо с теб.....
Успех!
Х5 преди фейса (184к.с.) няма IBS сензор и BSD интерфейс и не прави проблеми с алтернатора,а директно си троши кекавата кутия

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Упс, говорех за следващото поколение... X серията и Е60 530d. Вероятно това важи за всички модефикации с 3 литра дизелов мотор!Ilko Ivanov написа:ICE написа:...
Х5 преди фейса (184к.с.) няма IBS сензор и BSD интерфейс и не прави проблеми с алтернатора,а директно си троши кекавата кутия

14 мнения
• Страница 1 от 1