Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '11 328i xDrive

Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

Мнение от biser » 05 Дек 2012, 21:01

Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани :yes:
LIMITS LIKE FEARS ARE OFTEN JUST AN ILLUSION

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 06 Дек 2012, 1:44

biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани :yes:

13 000 км имам с газова и ми е страшно :) Избил съм я вече :)
В Костинброд ми я слага един пич... много ги разбира. Изгубил съм му номера обаче... след моста в ляво се намира. Газовата ми е фобос, инсталира я и само ходих да ми смени филтрите на 10 000км. Иначе не сме се виждали :)
Изображение
Drive it, like you stole it!

Потребител
Аватар
Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
Мечтае да кара: E30 S85B50

Мнение от vertig0 » 06 Дек 2012, 10:06

biser написа:Момчета има ли развитие по вашите коли с газовите инжекциони? Коя от всичките марки се оказва най-добра за 330 като цена-качество? Има ли нещо специфично, което е важно, ако колата е 330xi? За София освен сервиза в Горна баня друг препоръчан не видях. Ако има хора които са слагали при друг и са доволни нека да напишат тук в темата, за да имаме повече препоръчани :yes:

Братле,аз заложих на Романо колата е e46 330xi Touring,и съм супер доволен.Малко по скъпа е,ама тука пари не трябва да се пестят.И както по нагоре в темата е писано,задължително да чете през ОБД!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 06 Дек 2012, 19:37

todorinoff написа:

В Костинброд ми я слага един пич... много ги разбира. Изгубил съм му номера обаче... след моста в ляво се намира. Газовата ми е фобос, инсталира я и само ходих да ми смени филтрите на 10 000км. Иначе не сме се виждали :)

Цецо ли ти я е слагал колега :bchug:
Другия път като идваш пиши 1 лично да ме повозиш на 30ката :ok:
Дано не ти се налага де, но все пак филтри като се наложи да сменяш :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Дек 2012, 20:42

Понеже и мен ме вълнува тази тема тези дни, само да вметна какво видях днес -> фобос са пуснали нова топ версия (fobos 1 plus) с корекция по OBD и изглежда доста по-добре + 5 години/150 000км гаранция. Само да не излезе като реклама де, ще се радвам ако някой я/е пробва/л да сподели как е, защото аз ГИ ще слагам живот и здраве 2013 :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 07 Дек 2012, 9:45

dark0 написа:
todorinoff написа:

Цецо ли ти я е слагал колега :bchug:
Другия път като идваш пиши 1 лично да ме повозиш на 30ката :ok:
Дано не ти се налага де, но все пак филтри като се наложи да сменяш :bchug:

Точно Цецо се казва. Много разбира човека :)
Иначе няма ядове колега като минавам ще драсна едно да ти направя 1 кръг или.... 15 кръга :lalala: :lalala:
Изображение
Drive it, like you stole it!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 07 Дек 2012, 10:43

Какво стана, автора на темата, сложи ли газ? Нещо се изгуби. Аз мога да кажа че съм слагал в горна баня газово, общо взето останах доволен. Там ги знаят много хора и ходят, за това имат опит. Колко са добри не мога да кажа, но малко над средното ниво да речем. Нищо специално - тип български майстори, но поне с опит. За 6 години газовата не се развали нито 1 път, но пък разхода не беше впечатляващ... 10 навън и 13-14 в града и това на 1.6 двигател(50 пъти са ми я настройвали), но пък вървежа беше едно към едно с този на бензина... абе газта си е много икономично гориво, но гадния балон в багажника не ме кефи... та така. Поздрави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 07 Дек 2012, 16:52

vertig0 написа:

Братле,аз заложих на Романо колата е e46 330xi Touring,и съм супер доволен.Малко по скъпа е,ама тука пари не трябва да се пестят.И както по нагоре в темата е писано,задължително да чете през ОБД!

Колеги споделете колко парички ви излезе системата съответно за Fobos и за Romano.
А по-запознатите да споделят предимства и недостатъци.
Заслужава ли си разликата в цената?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 08 Дек 2012, 0:12

Аз сложих Романо OBD2 в Горна Баня. Колата е Е46 М54В25 като пожелах бутилка на мястото на резервната гума. Цената е 1800лв. Монтажа е отлично направен и разхода е близък да каталожния на бензин. Няма проблем със светене на чека на мотора или пък затруднено сутрешно палене. Дотук с добрите новини. Лошото е неприятното клатене на оборотите само на газ и то не винаги. Най-досадното обаче, е страшно дразнещо придърпване при плавно ускоряване. Това също го има само на газ. Забелязвам и неравномерна работа на двигателя при излизане от ППХ. Получава се само на газ и то в момента когато подадеш решиш да ускоряваш. От газ сервиза ме накараха да сменя иридиевите свещи с обикновенни, но това не помогна. Посъветваха ме да купя и изправна бобина, която да слагам на различните цилиндри. Това сега е на дневен ред, но трябва да решавам проблем и с извънреден разход на масло. Освен това не изключвам възможността проблемите наистина да не са от газовата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 08 Дек 2012, 14:44

slav4o974 написа:Аз сложих Романо OBD2 в Горна Баня. Колата е Е46 М54В25 като пожелах бутилка на мястото на резервната гума. Цената е 1800лв. Монтажа е отлично направен и разхода е близък да каталожния на бензин. Няма проблем със светене на чека на мотора или пък затруднено сутрешно палене. Дотук с добрите новини. Лошото е неприятното клатене на оборотите само на газ и то не винаги. Най-досадното обаче, е страшно дразнещо придърпване при плавно ускоряване. Това също го има само на газ. Забелязвам и неравномерна работа на двигателя при излизане от ППХ. Получава се само на газ и то в момента когато подадеш решиш да ускоряваш. От газ сервиза ме накараха да сменя иридиевите свещи с обикновенни, но това не помогна. Посъветваха ме да купя и изправна бобина, която да слагам на различните цилиндри. Това сега е на дневен ред, но трябва да решавам проблем и с извънреден разход на масло. Освен това не изключвам възможността проблемите наистина да не са от газовата.

Добре де на диагностика не показва ли коя бобина ти е за смяна. Все пак една бобина ти е 80- 120 лв,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 08 Дек 2012, 18:26

Аз съм с романо на 18к км. Чете през обд, дълги щуцери и хубав монтаж. НИКАКВИ проблеми на газ, както и последствия на бензин. Колата си работи супер няма придърпвания при плавно ускорение, сутрин си пали супер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 08 Дек 2012, 21:00

Колега , щом си доволен и за момента нямаш проблеми, мисля че може да споделиш къде си слагал газовата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 08 Дек 2012, 21:46

Аз съм си поставил електроника на МимГаз и трябва да имам проблеми ли?
За М52 и М54 двигателите синхронизацията през ОБД не е задължителна дори от опита ми с тези двигатели смея да твърдя че не е необходима.
Човека настройвал инжекциона трябва да е ултра неграмотен за да не се справи, просто тези двигатели са доста непретенциозни от към чек лампи и тем подобни.
Задължителни са обаче дългите щуцери поставени разбира се на правилните места или късите да са монтирани в каналите за тихите обороти и за накрая човек който ги е работил тези двигатели да ги настрой.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: M5

Мнение от Maxpaynebg » 25 Фев 2013, 15:36

Здравейте колеги , отскоро имам е46 330 xi 2000г , на която след дълго чудене сложих газ инжекцион , полски АГ-Зенит и от тогава общо взето все проблеми , ту ми свети чека - ту гасне , харчи към 18-20 газ градско а на всичкото отгоре и бензина изчезва :help: , газта е слага Napster в Суходол , аз се бях насочил към Romano но според него romano-то било неоправдано по-скъпо и Аг щяло да ми свърши същата работа . Няколко пъти чистих чека ,(едната ламбда сонда забавя работа според майстора който я чекна , според друг някакви топлинни сензори давали грешка :shock: ) Моля ,ако някой знае майстор който да работи с такава марка газов инжекцион да ми даде контакт (ходих на ул.Резбарска където са официалните вносители на полските инжекциони , момчето откровено ми каза че досега са правили само една 328 :) )

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI
Мечтае да кара: M5

Мнение от p.georgiev83 » 25 Фев 2013, 17:06

Здравейте Колеги, от изчетеното дотук единствения сервиз които хвалите е в Горна баня. Някой има ли им телефон или поне каде точно се намира? Проблема при мен е че ГИ е слаган навън и е Bigas незнам дали го подържат, а от както съм я взел не съм и правил диагностика. Колата беше с дефектирал датчик на разпределителния вал и предполагам, че ако е минала през газаджия е некоректно настоена. Има сервизи които се водят представители на Bigas но ми се иска да я погледнат хора които се занимават предимно с тази марка и могат да кажат нещо за монтажа. Датчика го хванаха в мирафиори и след смяната колата на бензин се промени коренно но на газ си остана доста по спъната и с голям разход.

ПредишнаСледваща

Назад към E46