Ремонтите в София - е сега вече ни се *** ******!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ремонтите в София - е сега вече ни се *** ******!

Мнение от anica banica » 09 Авг 2006, 16:33

София излиза в ремонт
Столицата в блокада заради едновременното затваряне на 11 възлови булеварда
9 Август 2006, Медиапул

Започващата рехабилитация и преасфалтиране на 11 основни столични булеварда в периода от 12 август до 20 септември ще затрудни изключително много движението в София. Това стана ясно в сряда след като столичният кмет Бойко Борисов и зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов обявиха плановете на общината за подмяна на асфалта и потягането на градските улици.

Още на 12 август в ремонт ще излязат булевардите “Пейо Яворов” от бул. “Ситняково” до бул. “Симеоновско шосе”, “Н. Й. Вапцаров” от бул. “Симеоновско шосе” до бул. “Черни връх”, “Васил Левски” от ул. “Г. С. Раковски” до Университета, “Ген. М. Д. Скобелев” от пл. “Руски паметник” до бул. “Прага’, “Ал. Стамболийски” от пл. “Света Неделя” до бул. “Христо Ботев”, “Мария Луиза” от Централна гара до надлез “Надежда” и “Фритьоф Нансен” от бул. “П. Евтимий” до бул. “България”, включително кръстовището с бул. “България”.

Три дни по-късно ще бъдат затворени бул. “П. Ю.Тодоров” от бул. “България” до пазара “Иван Вазов”, бул. “Ив. Евстатиев Гешов” от бул. “България” до ул. “Св. Г. Софийски” и “Янко Сакъзов” и “Мадрид” от ул. Кракра до гара “Подуяне”.

Поради непроведена още тръжна процедура ремонтът на бул. “Шипченски проход” от бул. “Ситняково” до ул. “Ив. Димитров - Куклата” ще започне след 15 септември.

От 25 август до 3 септември ще бъде затворено кръстовището пред хотел “Шератон” заради строежа на метрото.

“Това неминуемо ще доведе до големи задръствания, затова искам да призова столичани в този период да не използват за придвижване личните си автомобили. Това е като ремонта в къщи – не е приятен, но е за всички”, заяви Бойко Борисов.

20-те милиона лева, с които ще бъдат направени ремонтите, са отпуснати от банка “Биохим” като кредитът е за 15 години с 2% лихва. Сред изпълнителите на ремонтните дейности са фирмите “Пътни съоръжения”, “Главболгарстрой”, “Пътстрой - Пловдив”, “Инжстрой” и др. Те са избрани чрез открити търгове по процедурите на Закона за обществените поръчки.

“Избрали сме само най-добрите фирми, които са предложили най-конкурентната цена с възможно най-големите гаранции за качеството на работата”, заяви зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Той съобщи, че в договорите са определени гаранции за ремонтите между 7 и 15 години в зависимост в ремонтирания участък. Ще бъдат поставяни и табели на булевардите с имената на фирмите, осъществили преасфалтирането, и с гаранционния срок на пътя.

Табели със срокове ще има и по време на самата работа, като на тях ще бъдат ясно разписани графиците на работа по часове и общата продължителност на ремонта.

“Качеството ще бъде следено от специална общинска комисия, в която ще има двама представители и на неправителствените организации”, обясни Бойко Борисов.

Шефът на КАТ – София комисар Илия Илиев потвърди, че транспортната обстановка в града ще стане изключително тежка.

“Ще се създадат много проблеми на столичани и на гостите на града, но тези ремонти са изключително необходими. Ще има задръствания. В някои от булевардите движението ще бъди двупосочно в едната лента, другаде ще има заобиколни маршрути”, заяви Илиев и призова хората към спокойствие.

Той каза още, че голяма част от ресурса на КАТ ще бъде използван, за се регулира движението. Кметът Бойко Борисов съобщи, че около 50 служители на Столичната община ще помагат на пътната полиция, като показват на гражданите откъде да не минават.

Ремонтите ще засегнат и схемата на градския транспорт, като ще бъдат коригирани временно близо 30 линии.

От общината обещаха, че на всяка спирка ще бъдат поставени новите графици на движение и променените маршрути.

Карта на блокадата - тук http://mediapool.bg/photo/o_120263.jpg
You will find adventure
or the adventure will find you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 09 Авг 2006, 17:23

Аз отивам на море... да живеят августовските отпуски!!! :mhihi: :mhihi:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 09 Авг 2006, 19:15

Екстра тамън кат си идвам ще е бахти филма :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 09 Авг 2006, 19:23

Аз пък съм със скутера и не ми пука

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Авг 2006, 19:38

Griffin написа:Аз отивам на море... да живеят августовските отпуски!!! :mhihi: :mhihi:

хехехе и ние заминаваме на 12сти рано сутринта, дано само до тогава да не са затворили цяла София, та да няма откъде да излезем :mhihi: :mhihi: :mhihi: :uups: :uups: :uups:

Да живят отпуските.
През това време не ви завиждам на другите.

Днес две лелки правят забранен ляв завой и ги отнасят, една е в Пирогов без опасност за живота, давам тоя пример, защото при това меле дето ще стане, ще има и повече катастрофи.

НАИСТИНА Е ПО-ДОБРЕ да не се използват колите, освен, ако не е крайно необходимо. :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 10 Авг 2006, 0:46

А Цариградско кога мамка им..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Мнение от san4o » 10 Авг 2006, 2:26

Братя Бъкстон също е в ремонт заради Топлофикация ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 10 Авг 2006, 10:24

Ще изкарам най-накрая колелото... само дето няма все още алеи за велосипедисти :roll:
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgirl_Z8 » 10 Авг 2006, 17:25

Лошо...лошо...много лошо... :|
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 10 Авг 2006, 17:38

BMWgirl_Z8 написа:Лошо...лошо...много лошо... :|

кво лошо? Супер.
Няколко седмици ще е тежко, но най-накрая ще караме по нормални улици....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgirl_Z8 » 10 Авг 2006, 17:40

Fking написа:
BMWgirl_Z8 написа:Лошо...лошо...много лошо... :|

кво лошо? Супер.
Няколко седмици ще е тежко, но най-накрая ще караме по нормални улици....

Като знам как ще ги "оправят" направо ми се реве :banghead:
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 10 Авг 2006, 17:43

Fking написа:...

Лошото е, че няколко седмици ще ни се ... ......., а после няколко седмици ще караме по нормални улици. След това дупките пак ще се покажат. :(

Не че съм песимист, но това показва практиката - самосвалите и тежките строежни машини си карат от където искат. Настилката която се слага не е от най-високо качество и пр. и пр....

Ще се радвам много, ако не съм прав. :roll:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 10 Авг 2006, 17:48

"Той съобщи, че в договорите са определени гаранции за ремонтите между 7 и 15 години"

Може да ви се сторя наивен, но съм оптимистично настроен за тези ремонти.

Най-малкото сериозните неустоики които Бойко плати за да развали "лоши" договори от преди, ме кара да мисля, че тези договори може и да са ок

п.с.
недоволстваме от лошите улици, нека поне да не недоволстваме когато се прави нещо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 10 Авг 2006, 18:11

E, надеждата умира предпоследна. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Авг 2006, 19:16

Griffin написа:E, надеждата умира предпоследна. :lol:

но умира и тя :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Следваща

Назад към Основен Форум