Въпрос за армотесьори 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Въпрос за армотесьори 320д
Колеги как разбирате че имате изпуснали армотесьори? Аз преди 3 месеца сменях предни дискове и забелязах че армотесьорите леко се бяха омаслили.. но като натисна предницата и е твърда.. нито подскача нито нищо.., като карам в завои също не усещам колебание, само като минавам през неравности всичко се усеща във волана, веднага усещам дърпане наляво надясно и през по големи дупки като влезна по бързо и имам чувството че колата не ги обира плавно.. някак си като че ли предницата подскача малко.. като картинг ... вчера ги погледнах пак ресьорите ама сега нямаше омаслено.. много странно, не съм майстор.. и за това моля някой ако е в час нека да ми даде съвет, предватително благодаря
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Въпрос за армотесьори 320д
Има си машина за тестване на амортисьори.Ние и викаме тресачка.Иначе може да се проверят и като се свалят.
новият ми номер: 0877787835
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Тресачката е малко ташак работа. В смисъл ще хване напълно изтървал амортесьор. Такъв, който е омекнал и не работи правилно, го дава в нормите. Казвам го от опит. Мойта кола я купих с омекнали предни амортесьори, които очевидно са за смяна. Тресачката каза, че са ок
Беше ясно, че не са.
Бяха си оригиналните БМВ, без нищо омаслено и или наранено. Покарах ги 35 000км така и вече почна да ме дразни поведението на предницата. Стана доста "лигава". С две думи поведението на пътя не беше на БМВ. След смяната вече всичко е перфектно. В първия момента го има ефекта "уау" понеже все едно караш друга кола...Стегнато и предвидимо по неравностите без нужда от корекции с волана.
Само чакам да олегнат малко, че предницата се вирна. Газовите са толкова стегнати като нови, че като дърпаш стеблото с всичка сила успяха да помръднат 4-5мм. Ще ги накарам да поработят в дясната лента на АМ ТРАКИЯ след Пазарджик към София и обратно...Ефекта, които описа колегата е точно такъв. Вчера минах по въпросната отсечка на АМ Тракия със 170км/ч и волана почти не потрепваше. влизах нарочно в дясната лента, където няма път и пак си вървеше напред колата без да се опитва тя да налага курса. Преди си беше направо каране по макадам с яко обиране на лиготията на предницата.
Колега, има ли масло значи са тоталки

Бяха си оригиналните БМВ, без нищо омаслено и или наранено. Покарах ги 35 000км така и вече почна да ме дразни поведението на предницата. Стана доста "лигава". С две думи поведението на пътя не беше на БМВ. След смяната вече всичко е перфектно. В първия момента го има ефекта "уау" понеже все едно караш друга кола...Стегнато и предвидимо по неравностите без нужда от корекции с волана.
Само чакам да олегнат малко, че предницата се вирна. Газовите са толкова стегнати като нови, че като дърпаш стеблото с всичка сила успяха да помръднат 4-5мм. Ще ги накарам да поработят в дясната лента на АМ ТРАКИЯ след Пазарджик към София и обратно...Ефекта, които описа колегата е точно такъв. Вчера минах по въпросната отсечка на АМ Тракия със 170км/ч и волана почти не потрепваше. влизах нарочно в дясната лента, където няма път и пак си вървеше напред колата без да се опитва тя да налага курса. Преди си беше направо каране по макадам с яко обиране на лиготията на предницата.
Колега, има ли масло значи са тоталки

"Чемодан, вокзал, Москва"
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Мерси за отговора колега, значи това придърпване във волана може да е от тях така ли да го разбирам
и мене ме притеснява това че ще се вирне предницата, няма ли някакъв начин да се регулира това нещо, например ако сложа по къси пружини? ти като сменя армотесьорите смени ли тампоните на макферсона

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
вирването е временен ефект, докато улегнат. смених тампоните, въпреки че си бяха ок.
"Чемодан, вокзал, Москва"
5 мнения
• Страница 1 от 1