Проблем с охладителна система.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Проблем с охладителна система.
Здравейте. Имам проблем с БМВ е46 320Д 136 коня
Проблема е следният. Като работи на място колата или в задръстване си загрява до средата и духа топло.. Пусна ли я на 5та с малко газ или по баир колата се преохлажда и стига почти до синята зона.Смених термостата защото си помислих,че стой отворен и не може да загрее дормално,но след смяната така си остана проблема. Искам да се допитам и до вас ако някой е имал същия проблем да сподели какъв е бил проблема,преди да съм сменил и водната помпа. Лопатките отпред на дифузора са постоянно отворени и не се затварят дали от тях може да е ?
Благодаря предварително !
Проблема е следният. Като работи на място колата или в задръстване си загрява до средата и духа топло.. Пусна ли я на 5та с малко газ или по баир колата се преохлажда и стига почти до синята зона.Смених термостата защото си помислих,че стой отворен и не може да загрее дормално,но след смяната така си остана проблема. Искам да се допитам и до вас ако някой е имал същия проблем да сподели какъв е бил проблема,преди да съм сменил и водната помпа. Лопатките отпред на дифузора са постоянно отворени и не се затварят дали от тях може да е ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
Re: Проблем с охладителна система.
Колега на Е39 -а ми го правеше същото от ниско ниво на антифриза.
Просто имаш още един термостат, трябва и него да смениш... Има толкова много изписано, просто сложи в търсачката ключова дума ТЕРМОСТАТ
- biem_w
- ентусиаст
-
тази сутрин долях около 300грама антифриз и застана на макс. след като загря колата на 32градуса по борд я засилих по нанадолнище и пак охлади почти до синята зона но продължи да духа топло. проблема сега ми се струва,че може да е от датчика или да има останал въздух в системата.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
slitter написа:Просто имаш още един термостат, трябва и него да смениш... Има толкова много изписано, просто сложи в търсачката ключова дума ТЕРМОСТАТ
Това ти е проблемът!
- biem_w
- ентусиаст
-
Phil написа:slitter написа:Просто имаш още един термостат, трябва и него да смениш... Има толкова много изписано, просто сложи в търсачката ключова дума ТЕРМОСТАТ
Това ти е проблемът!
утре го купувам и него .. и да се мирна най накрая ...

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
biem_w написа:Здравейте. Имам проблем с БМВ е46 320Д 136 коня
Колега ето ти цяла тема за проблеми по охладителната система: viewtopic.php?f=34&t=297905

- garfield90
- Потребител
-
- Кара: Е46 320д 150 к.с
Здравейте колеги ! Искам и аз да попитам нещо.Колата е е46 320д 150кс. При мен проблема е следния. Смених си термостата, защото не загряваше ( колата е САМО С 1 ТЕРМОСТАТ !!! ) Сложил съм нов на Билщайн.Проблема е следния: Колата загрява малко по бавно отколкото със стария термостат и като загрее в движение не разваля 90 градуса, без значение надолнище нагорнищи и каквото и да е друго.НО, когато оставя колата да работи на място за около 5-10 мин ( в момента е около 0 градуса) колата охлажда и ако кажем че 90 градуса са 12ч на часовника, стрелката отива между 10 и 30 и 11 ? Някой има ли си идея по въпроса???
Благодаря
Благодаря
8 мнения
• Страница 1 от 1