Изпуснал преден амортисьор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- igra4a_bmw
- младши ентусиаст
-
Изпуснал преден амортисьор
Изпуснал преден амортисьор с надпис на него :
82 4903 557 486
SASHS BMW
31.31-6757 044
/5 6Z SPORT F42
made in Germany
Do not open Gaz pressure
R V3470
Навсякъде питах за такъв и не може да се намери и ми предлагат все различни номерации, които според тях са същите. Някой дали може да ми помогне с избора на амортисьор и ако сложа стандартен ЗАКС и от двете страни ще има ли проблеми? Без да сменям съответно пружините...
Благодаря.
82 4903 557 486
SASHS BMW
31.31-6757 044
/5 6Z SPORT F42
made in Germany
Do not open Gaz pressure
R V3470
Навсякъде питах за такъв и не може да се намери и ми предлагат все различни номерации, които според тях са същите. Някой дали може да ми помогне с избора на амортисьор и ако сложа стандартен ЗАКС и от двете страни ще има ли проблеми? Без да сменям съответно пружините...
Благодаря.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Изпуснал преден амортисьор
това е номера на оригиналната част която според дару http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part не съществува вече.
никакъв проблем не е да сложиш каквито искаш амортисьори от 50- 200лв и т.н., те са си стандартни за модела на автомобила и отделните марки Боге, Закс и др. производители ги предлагат
никакъв проблем не е да сложиш каквито искаш амортисьори от 50- 200лв и т.н., те са си стандартни за модела на автомобила и отделните марки Боге, Закс и др. производители ги предлагат
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Седана на е46 има спортно и стандартно окачване. При спортното амортисьорите са по- твърди от тези на стандартното. Пружините пък са по- дебели и с по- малко навивки. Какво ти е окачването могат да ти кажат примерно в Дару Кар по серийния номер на колата ти.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За да не повтарям написаното в горните два поста. Не си посочил какъв е точно модела на колата и година. Ако не те притеснява - и последните 7 символа от ВИН-а. Така ще получиш най-точен отговор на въпроса си.
Оригиналния струва 457 лева (може да се ползва и някаква отстъпка), но доколкото виждам се доставя само с поръчка, няма в наличност.
Предполагам, че е излишно да го поменавам, но все пак да допълня:
Ако амортисьорите са на повече от 50 000 км (което се предполага в случая), сменят се и двата -ляв и десен.
Оригиналния струва 457 лева (може да се ползва и някаква отстъпка), но доколкото виждам се доставя само с поръчка, няма в наличност.
Предполагам, че е излишно да го поменавам, но все пак да допълня:
Ако амортисьорите са на повече от 50 000 км (което се предполага в случая), сменят се и двата -ляв и десен.
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Оригиналните са на SACHS, така че не е задължително да се изръсваш 500лв за един амортисьор, само за да го вземеш от Дару Кар примерно. И да вземеш нов, ако е един, гаранцията няма да ти важи. Иначе аз си взех 2ра употреба за 70 лева и нямам оплаквания.
Между другото като чета какво пише на амортисьора, явно и твоята кола е със спортното окачване.
Успех
Между другото като чета какво пише на амортисьора, явно и твоята кола е със спортното окачване.
Успех

- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Колеги как разбирате че имате изпуснали армотесьори? Аз преди 3 месеца сменях предни дискове и забелязах че армотесьорите леко се бяха омаслили.. но като натисна предницата и е твърда.. нито подскача нито нищо.., като карам в завои също не усещам колебание, само като минавам през неравности всичко се усеща във волана, веднага усещам дърпане наляво надясно и през по големи дупки като влезна по бързо и имам чувството че колата не ги обира плавно.. някак си като че ли предницата подскача малко.. като картинг
... вчера ги погледнах пак ресьорите ама сега нямаше омаслено.. много странно, не съм майстор.. и за това моля някой ако е в час нека да ми даде съвет, предватително благодаря 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
ckrumov написа:Оригиналните са на SACHS, така че не е задължително да се изръсваш 500лв за един амортисьор, само за да го вземеш от Дару Кар примерно. И да вземеш нов, ако е един, гаранцията няма да ти важи. Иначе аз си взех 2ра употреба за 70 лева и нямам оплаквания.
Успех
Има представителство на Закс в София. Цените им не са кой-знай колко по-различни, но в интерес на истината, са малко по-ниски от на БМВ-дилърите.
За 2-ра употреба, аз лично не бих рискувал, освен ако не са им правили пред мен шок-тест и са на не по-малко от 80-75%. А смяната им е свързана обикновено с голяма доза бой с чук по окачването. То щото пътищата ни не му поднасят постоянно подобно изживяване, на окачването, че и ние допълнително да му даваме още ...

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Смяната не е трудна но е трудоемка и са нужни скоби за пружините.Успех.
8 мнения
• Страница 1 от 1