е46 318 бензин Y2004- Моля за помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Re: е46 318 бензин Y2004- Моля за помощ!

Мнение от overclock » 23 Ное 2012, 20:02

desoxr написа:Колежке сменете датчика на коляновия вал!Аз съм със същия мотор и имах абсолютно същия проблем,изгасва в движение и не се сзнае кога може да запали отново.И при мен даваше тези грешки (без тая за ключа и имобилайзера).Оказа се,че дефекта на тоя датчик е често срещан проблем при тоя мотор.За съжаление смяната му е малкоп трудоемка,тъй катао се сваля смукателния колектор,иначе цената му за оригинален е около 180 лв.

:yes:
И аз съм с този двигател, и понеже обичам да ровя по чуждите форуми този проблем съм го срещал доста често.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 23 Ное 2012, 20:58

Той датчика е ясен.Другите аномалий са по-интересни.Колежке няма да се плашиш те Ванката и Васко знаят какво да направят.Поне с надцакването и хитрините си приключила. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 24 Ное 2012, 0:22

Другите аномалии са ясни!За да отстранят течовете са сменени гарнитурите,от които е текло,пластмасовите маркучи за картерните газове,които с времето се изпичат и направо се разпадат,масления сепаратор и вакуум помпата от която често срещан проблем е да тече масло.Друг е въпроса защо е сменена цялата помпа вместо само о-пръстените и (а тя не е никак евтина,около 600лв мисля).При смяната на гарнитурката на корпуса на масления филтър са източвали охладителната течност и след това не са я обезвъздушили добре,а може и да не са завили капачката на разширителния съд добре и от там да е изпръскала всичко с антифриз!Това са само предположения разбира се,но мисля че накрая всичко ще свърши добре!Желая успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 28 Ное 2012, 11:08

Колежке оправихте ли колата,интересно ми е понеже карам същия мотор.Мерси.

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 30 Ное 2012, 11:39

Привет, днес най-после ще я взема от сервиза след смяна на датчика... засега не давала проблеми и грешки при пробите, но не могат да ми дадат никаква гаранция, защото може да се окаже и проблемен компютър после, заради всички предишни аномалии...
Надявам се с това да се приключи, но да видим...
Сметката на колата набъбна грандиозно и сега трябва да е много добра с мен, за да не бъде сменена :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 30 Ное 2012, 15:32

Няма аномалии, има анормални майсторчета... Ако не можеш да се справиш с технология, която е на повече от 20 години, значи си малоумник... За голямо съжаление е пълно с такива у нас!!! Дано всичко да е наред, защото с правилна поддръжка тази кола ще служи безотказно и няма какво да й се счупи, а заради другото може да се изгради лоша репутация на колата, която няма нищо общо с действителността. Получава се малко като с вица - някой като каже, че сестра ти е к**ва, после ходи обяснявай, че нямаш сестра! :) Хиляди безаварийни километри пожелавам и в бъдеще внимавай къде ходиш по мойстори! Първо пишеш тука, после се юрваш по сервизите, където компетентните колеги те упътят!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Ное 2012, 19:16

Жоре...ще се засегна..

Как ще обясниш следното:
Колата няма нито една грешка в DME-то - собственичката си тръгва, след 50метра колата гасне, отказва да пали и светват DSC И ръчната в жълто, грешките са колянов и разпределителен - датчици, ЕВС-а се държи сякаш е заключил и отказва синхронизация с DME.

Всички симптоми са за датчик колянов вал, но защо отказва синхронизация на EWS, не достъпвам ЕКУ-то и набива и датчик разпределителен ?

Сори, но за мен си е аномалия ;)

След смяна на датчик колянов вал съм си играл 4 часа да тествам и чета колата - всичко е наред, но си остава мистерия защо се е държала по описаният начин!

За мен на 90% проблема беше в датчика, но заради споменатите проблеми няма как да гарантирам на 100%

Нека колежката покара и каже как се държи колата все пак ;)

P.S. Към авторката и собственичка на темата - сметките след посещение в оторизиран сервиз по правило набъбват...лошото в случая е, че колата излиза с проблем...

Искрено се надявам да не визирате посещението си при нас с израза набъбнала сметка, тъй като сумата от 360 лв оставена при нас включва 190лв датчик колянов вал, диагностика , тампони на стабилизиращата щанга, кормилен накрайник, стенд на предна ос и труд...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 30 Ное 2012, 20:16

Dimitroff написа:Жоре...ще се засегна..

Как ще обясниш следното:
Колата няма нито една грешка в DME-то - собственичката си тръгва, след 50метра колата гасне, отказва да пали и светват DSC И ръчната в жълто, грешките са колянов и разпределителен - датчици, ЕВС-а се държи сякаш е заключил и отказва синхронизация с DME.

Всички симптоми са за датчик колянов вал, но защо отказва синхронизация на EWS, не достъпвам ЕКУ-то и набива и датчик разпределителен ?

Сори, но за мен си е аномалия ;)

След смяна на датчик колянов вал съм си играл 4 часа да тествам и чета колата - всичко е наред, но си остава мистерия защо се е държала по описаният начин!

За мен на 90% проблема беше в датчика, но заради споменатите проблеми няма как да гарантирам на 100%

Нека колежката покара и каже как се държи колата все пак ;)

P.S. Към авторката и собственичка на темата - сметките след посещение в оторизиран сервиз по правило набъбват...лошото в случая е, че колата излиза с проблем...

Искрено се надявам да не визирате посещението си при нас с израза набъбнала сметка, тъй като сумата от 360 лв оставена при нас включва 190лв датчик колянов вал, диагностика , тампони на стабилизиращата щанга, кормилен накрайник, стенд на предна ос и труд...

адаш този мотор n42 си е като цяло аномалия :yes: за съжаление ,колкото до колежката е попаднала на най-доброто място и най-корекните хора :yes: знаещи какво и как да направят ....

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Ное 2012, 20:19

Мотора не е лош...просто в сравнение с други бензинови мотори е малко по-тегав за работа, но да не разводняваме темата ;)

P.S. Благодаря за добрите думи ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 30 Ное 2012, 22:06

Desoxr преди година имаше същия проблем, отново бе датчик на коляновия вал, същия двигател. Тръгва за работа човека и колата му угасва. След известно време запалва и безпроблемно се прибира. След което пак така... Записана грешка за датчик колянов вал и непалене - само в него е проблема. Датчиците на разпределителните валове са си консуматив направо. От топлината им се пука корпуса и прониква часло вътре. Почти на всеки няколко години се налага смяната им. Почти всички бензинки са с набити грешки за датчик разпределителен вал, но той не може да се усети, щото нито пали лампи, нито се усеща във вървенето. Реално може да се кара така, колата разбира за положението ма вала по пропуските на запалването ма цилиндрите. Останалите лампи са се осветили предполагам от бъг след непаленето на колата... Я напрежение ниско, я некъв бъг по комуникацията между дме и дсц. Вероятно като е запалила всичко е останало в пасив. Ако сте сложили ориджинъл датчик колянов вал вярвам, че няма да има повече проблем или поне в следващите няколко години. Ванка, на мен всичко си ми звучи супер логично и не е нещо, което да не съм виждал. На мен и предишните проблеми, които са разрешавали в камор ми звучаха лигично, ама ония са я одрали жената като прясно застрелян дивеч... Ко да праиме!!! Знаеш, че казанчетата и те са консуматив...

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 30 Ное 2012, 23:21

За момчетата от DSC Performance и сметката при тях - нито дума!
За тях само благодаря.
За съжаление, колата отново е с проблем, не един а цели два и днес... Волана блокира в движение, неколкократно опитвах да паля/гася, никакъв ефект... Стоеше си просто 'одървен' и това е.... 10 минути по-късно отпусна и покарахме за проба... когато обаче започна да издава хъркащ звук от към мотора... който отново, по също толкова мистериозен начин, се появява и после изчезва....
При истинско каране, при повече от 5000 оборота, завой, маневри..... отпускане от скорост и оборотите задържаха преди да паднат....
Считам, че този който разбере какво се случва с тази кола, може да бъде обявен за ГЕНИАЛЕН!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Ное 2012, 23:27

Аз ще изчакам още маалко да се развие темата, защото имам инфо от другата страна на барикадата...
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Дек 2012, 0:37

от един теч на масло докаде се стига, бих казал изключително лош късмет провокиран от лошото начало в Камор, проблема с волана вероятно е помпата на хидравликата или рейката, но така да изниква проблем след проблем наистина е мн дразнещо

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 01 Дек 2012, 9:50

Zagy написа:Аз ще изчакам още маалко да се развие темата, защото имам инфо от другата страна на барикадата...

Ако си от Камор, по-добре да не се намесваш и тук... достатъчно си говорихме вече...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Дек 2012, 10:54

Kameliya_l написа:За момчетата от DSC Performance и сметката при тях - нито дума!
За тях само благодаря.
За съжаление, колата отново е с проблем, не един а цели два и днес... Волана блокира в движение, неколкократно опитвах да паля/гася, никакъв ефект... Стоеше си просто 'одървен' и това е.... 10 минути по-късно отпусна и покарахме за проба... когато обаче започна да издава хъркащ звук от към мотора... който отново, по също толкова мистериозен начин, се появява и после изчезва....
При истинско каране, при повече от 5000 оборота, завой, маневри..... отпускане от скорост и оборотите задържаха преди да паднат....
Считам, че този който разбере какво се случва с тази кола, може да бъде обявен за ГЕНИАЛЕН!

Проверете има ли масло в хидравликата де, какво извършвате тестове с "истинско каране" в 5000 об.!!! Ще се преебе още нещо така!!! Начи има 10-на неща, които трябва да нае човек, независимо ква кола кара - БМВ, Ауди... Опел и т.н. Като стане тежък волана, проверяваш има ли масло в казанчето на хидравликата и ако няма се долива и се търси за евентуални течове от някъде, щото нивото му по принцип не мърда - от маркучи и скоби, от помпата, от рейката... Да не се окаже, че течовете са били от хидравлично масло, а те да са сменявали гарнитури по двигателя. Може и от двете да е имало... А може и от толкова ръчкане по колата там, където от стареене е станало по-слабо мястото да се отворят нови проблеми... почти винаги става така. Тва хъркане е от системата на хидравликата! Не му се плаши и на него, каквото и да му е - някои от частите могат да се вземат втора употреба като помпата и няма грижи, ако е пукнато казанче нещо, то и ново не е кой знае колко пари, ако пък е рейката - тя се рециклира и т.н. Но малко вече е гадно така...

ПредишнаСледваща

Назад към E46