Амортесьори Мтех1 - какви нови?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- __smirnoff__
- Потребител
-
- Кара: e39 523i
Амортесьори Мтех1 - какви нови?
Здравейте колеги,
преди година някъде, си бях купил предни амортесьори с пружини мтех1 тук от форума втора ръка, че бях на зор и нямах пари за нови. Сега, една година по-късно, единия е сдал багажа и се налага смяна. Искам този път да си купя нови от магазина, но не знам какви. Държа да отбележа, че не искам да слагам нормалната височина. Макар и с малко, след монтажа на мтех-а колата слезе по-надолу и стана по-стабилна, така че искам това да се запази. Някой сблъсквал ли се е с този въпрос, и евентуално би ли ме насочил какви да търся? И също така ако сложа нормален амортесьор с късата пружина на мтех-а, вариант ли е? Или трябва да търся някакви по-къси амортесьори?
Бях чел преди време една тема подобна, но не можах да я намеря. Там по спомен колегата беше препоръчал монро, но в последно време мненията, които чувам и чета за марката, не са хубави. Не намерих и друга подобна тема.
преди година някъде, си бях купил предни амортесьори с пружини мтех1 тук от форума втора ръка, че бях на зор и нямах пари за нови. Сега, една година по-късно, единия е сдал багажа и се налага смяна. Искам този път да си купя нови от магазина, но не знам какви. Държа да отбележа, че не искам да слагам нормалната височина. Макар и с малко, след монтажа на мтех-а колата слезе по-надолу и стана по-стабилна, така че искам това да се запази. Някой сблъсквал ли се е с този въпрос, и евентуално би ли ме насочил какви да търся? И също така ако сложа нормален амортесьор с късата пружина на мтех-а, вариант ли е? Или трябва да търся някакви по-къси амортесьори?
Бях чел преди време една тема подобна, но не можах да я намеря. Там по спомен колегата беше препоръчал монро, но в последно време мненията, които чувам и чета за марката, не са хубави. Не намерих и друга подобна тема.

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: Амортесьори Мтех1 - какви нови?
Аз съм с фабрично M Sports suspension и когато се наложи да сменям амортисьорите нито аз, нито майстора ми обърнахме внимание на тази подробност и затова сега съм с обикновенни KYB
Предницата се вдигна с 1-2 пръста и определено стойката на колата се развали, но не е толкова като на други мои приятели с обикновенно окачване. Друг мой приятел със същото окачване като моето трябваше да сменя амортисьорите няколко месеца след мен и като видя кво станас моята бкола се поразрови и намери заместител на Монро, сложи ги и действително стойката си остана същата. Всички казват за Монрото, че не е добро, но моя човек за сега няма проблеми.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
E30_DK написа:Аз съм с фабрично M Sports suspension и когато се наложи да сменям амортисьорите нито аз, нито майстора ми обърнахме внимание на тази подробност и затова сега съм с обикновенни KYBПредницата се вдигна с 1-2 пръста и определено стойката на колата се развали, но не е толкова като на други мои приятели с обикновенно окачване. Друг мой приятел със същото окачване като моето трябваше да сменя амортисьорите няколко месеца след мен и като видя кво станас моята бкола се поразрови и намери заместител на Монро, сложи ги и действително стойката си остана същата. Всички казват за Монрото, че не е добро, но моя човек за сега няма проблеми.
Да ти се вдигне предницата от това,че си монтирал нормални амортисьори на Мкови пружини ме съмнява.Височината я определя пружината.Не амортисьора.За това се убеди,че са ти монтирали пружините както трябва.Иначе при подобен монтаж височината би трябвало да остане същата,а само на скъсиш хода на амортисьора и така да скъсиш живота му.Аз съм бил с ниски пружини и "дълги" амортисьори.
Както казах височината се определя от пружините.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
LUBO 555 написа:Да ти се вдигне предницата от това,че си монтирал нормални амортисьори на Мкови пружини ме съмнява.Височината я определя пружината.Не амортисьора.За това се убеди,че са ти монтирали пружините както трябва.Иначе при подобен монтаж височината би трябвало да остане същата,а само на скъсиш хода на амортисьора и така да скъсиш живота му.Аз съм бил с ниски пружини и "дълги" амортисьори.
Височината я определя позицията на чашката на амортисьора

И по темата, аз лично не намерих такива, които да са 1:1 с оригиналните, въпреки писаното в каталозите на Боге, Монро, Закс и т.н. Всички ти вдигат предницата и става една смешна стойка, освен оригиналните...които са на егати цифрата.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
mad_presley написа:LUBO 555 написа:Да ти се вдигне предницата от това,че си монтирал нормални амортисьори на Мкови пружини ме съмнява.Височината я определя пружината.Не амортисьора.За това се убеди,че са ти монтирали пружините както трябва.Иначе при подобен монтаж височината би трябвало да остане същата,а само на скъсиш хода на амортисьора и така да скъсиш живота му.Аз съм бил с ниски пружини и "дълги" амортисьори.
Височината я определя позицията на чашката на амортисьора![]()
И по темата, аз лично не намерих такива, които да са 1:1 с оригиналните, въпреки писаното в каталозите на Боге, Монро, Закс и т.н. Всички ти вдигат предницата и става една смешна стойка, освен оригиналните...които са на егати цифрата.
Ok.И ти си прав,Пресли.
Същото се получава и ако неправилно монтираш амортисьор.То за това са обозначени ляв-десен,за да съвпадне буквата с процепа и така да си дойде чашката на мястото

Е виж на подписа ми Е34ката е с къси пружини Vogtland и нормални амортисьори Bilstein
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
LUBO 555 написа:Височината я определя пружината.Не амортисьора.
Напротив, и двете определят височината, М-тех амортисьора е по-къс от стандартния .
На Sachs мисля, че имаше аналог.

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
И аз съм за смяна на предни амортесьори и след много размисли и страсти вече се чудя дали да не си взема едно спортно окачване на "FK" примерно и да се знае.Ако някой кара с афтърмаркет окачване нека сподели как е колата. Иначе в момента и аз съм с М Тех 1,но цената на 2 амортесьора за това окачване е калкото за цял комплкект ново регулируемо.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
mad_presley написа:И по темата, аз лично не намерих такива, които да са 1:1 с оригиналните,
въпреки писаното в каталозите на Боге, Монро, Закс и т.н. Всички ти вдигат предницата
и става една смешна стойка, освен оригиналните...които са на егати цифрата.
Наистина ли няма такива, които са като оригиналните

Мисля да сменя моите и от десетките изчетени теми тотално се обърках.
Ти с какви ги смени твоите и как е поведението и стойката?
P.S. Тия откачените искат 615 лв. за един оригинален

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Наистина ли няма такива, които са като оригиналните![]()
Мисля да сменя моите и от десетките изчетени теми тотално се обърках.
Ти с какви ги смени твоите и как е поведението и стойката?
P.S. Тия откачените искат 615 лв. за един оригинален
Аз лично не знам да има като оригиналните. Може би има и някой ги е намерил, но

Същото е положението и при Е46. Там за едно купе се счупихме да тъсим хем задни М1 амортисьори и...накрая закс, рязане и резба на стург, защото иначе късат задните тампони.
Аз не съм сменял все още, защото нямам нужда за сега, но знам че няма. Търсил съм за приятели и няма и няма. Купуват някакви уж точно по номенклатурен номер, слагат ги на колата и тя се вирва и така поне 5 пъти с 5 различни марки.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
А на тия оригиналните никой ли не знае кой им е производителя
Те и моите не са заминали, ама се чудех дали да не ги сменя, че обичам да си глезя колата,
пък и напоследък малко нямах време, та бях решил да изхарча малко пари за кеф
ама май ще е за нещо друго

Те и моите не са заминали, ама се чудех дали да не ги сменя, че обичам да си глезя колата,
пък и напоследък малко нямах време, та бях решил да изхарча малко пари за кеф

ама май ще е за нещо друго

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Koni Sport, Bilschtein В6/В8 със скъсен ход на амортисьора. ФК е супер компромис и е много некачествено. Има и GAZ, Spax. За съжаление на изброените преди това марки (освен ФК) цените са... хмм.. солени. За е34 съм проверявал на Koni Sport - 500лв. само предните. Естествено вървят с доживотна гаранция.
Мислете и събирайте пари. Аз още мисля
Мислете и събирайте пари. Аз още мисля

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Bilschtein В6/В8 със скъсен ход на амортисьора....
Е тези със сигурност не стават. В смисъл стават, ако се сменят 4бр, но ако се сменят само предни, а задните си останат М-тех, колата прилича на...абе надървена

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
mad_presley написа:В смисъл стават, ако се сменят 4бр, но ако се сменят само предни...
Ако се сменят 4-те, колко см. ще се вдина колата сравнено с М-тех окачването, мерили ли сте?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
На Закс има М-тех амортисьори ,не са със син етикет а с червен,и не се променя нищо - само джоба ти дето олеква със 7-800лв. 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:На Закс има М-тех амортисьори ,не са със син етикет а с червен,и не се променя нищо - само джоба ти дето олеква със 7-800лв.
Да де, аз неправилно се изразих, има амортисьори, но винаги са на равна цена или по-скъпи от оригиналните

15 мнения
• Страница 1 от 1