E39 Touring скърцане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
E39 Touring скърцане
Здравейте ,
Може ли колегите със комби да споделят всички ли модификации на комби
вървят придружени със скърцане и хлопане от към багажника ?
Полудях вече , все едно съм в опел кадет , поне при мен има едно тропане от към багажника
и какво ли не гледах и не мога да го хвана от къде е , отделно има и скърцане което се проявява от време на време .
Тракането в задна врата няма да споменнавам .
Та въпроса в темата е , олегите със комби да споделят най често срещаните потропвания и скърцания в задната част ,
както и отстраняването на проблема .
Ако ще съм полезен , видях на няколко комбита , че 3ти стоп прискърцва.
Проблема е във това че с времето и слънцето захватната част в която се навива единия винт се втвърдява както и в последствие чупи .
Може ли колегите със комби да споделят всички ли модификации на комби
вървят придружени със скърцане и хлопане от към багажника ?
Полудях вече , все едно съм в опел кадет , поне при мен има едно тропане от към багажника
и какво ли не гледах и не мога да го хвана от къде е , отделно има и скърцане което се проявява от време на време .
Тракането в задна врата няма да споменнавам .
Та въпроса в темата е , олегите със комби да споделят най често срещаните потропвания и скърцания в задната част ,
както и отстраняването на проблема .
Ако ще съм полезен , видях на няколко комбита , че 3ти стоп прискърцва.
Проблема е във това че с времето и слънцето захватната част в която се навива единия винт се втвърдява както и в последствие чупи .
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Re: E39 Touring скърцане
има си да аз имам едно тропане, до сега съм се насочил,
от облегалките на седалките който се захващат към закопчалките, другото е щората захвата пластмасите се удрят ако механизма се е поотворил вече вследствие на стареене и употреба, извади цялата щора и свали облегалките на седалките в смисъл само ги наведи да са легнали, и покарай така да видиш ще изчезне ли тропане ако имаш,
от облегалките на седалките който се захващат към закопчалките, другото е щората захвата пластмасите се удрят ако механизма се е поотворил вече вследствие на стареене и употреба, извади цялата щора и свали облегалките на седалките в смисъл само ги наведи да са легнали, и покарай така да видиш ще изчезне ли тропане ако имаш,
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Проверих ключалките - ок са.
За тези пластини който казваш дето опират на тампоните не съм се сетил .
Корите се закопчават ок не вярвам и от тях да е , по скоро на капака където са инструментите да има някой детайл .
Имам всички кори на багажника но бравата е счупена и е махната металната планка на която захваща бравата , но пък кората достатъчно тежка за да тропа тя ...
Щората кви ли не действия не правих с нея да симулирам тропане ама ТЦ ....
Другото което се сещам задни дръжки на вратите са доста флабави и прискърцват ама без разглобяване не знам какво става отзад .
За тези пластини който казваш дето опират на тампоните не съм се сетил .
Корите се закопчават ок не вярвам и от тях да е , по скоро на капака където са инструментите да има някой детайл .
Имам всички кори на багажника но бравата е счупена и е махната металната планка на която захваща бравата , но пък кората достатъчно тежка за да тропа тя ...
Щората кви ли не действия не правих с нея да симулирам тропане ама ТЦ ....
Другото което се сещам задни дръжки на вратите са доста флабави и прискърцват ама без разглобяване не знам какво става отзад .
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Това за капака не го знаех ,
Значи все пак има възможност едно от тропанията да идва от това че бравата на задната кора в багажника не се захваща никъде в момента .
Има малко развитие , оказа се че зад задния подлакътник има една пластмаса която се държи за основата си с двойнолепящи лепки.
Уплътних пластмасата и вече е ок .
Другото яко тропане се оказа някъде във задна лява врата и по точно стъклото . При вдигнато стъкло тропа но като ги смъкна с 3-4 см тропането отпада .
Проверих и ключалките на вратите - всичките са ок , дори няма и видимо износване изглеждат като да са монтирани скоро
Значи все пак има възможност едно от тропанията да идва от това че бравата на задната кора в багажника не се захваща никъде в момента .
Има малко развитие , оказа се че зад задния подлакътник има една пластмаса която се държи за основата си с двойнолепящи лепки.
Уплътних пластмасата и вече е ок .
Другото яко тропане се оказа някъде във задна лява врата и по точно стъклото . При вдигнато стъкло тропа но като ги смъкна с 3-4 см тропането отпада .
Проверих и ключалките на вратите - всичките са ок , дори няма и видимо износване изглеждат като да са монтирани скоро

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
И аз имам скърцане и тропане, ама май вече свикнах. 
Тропане и аз имах от пластмасата зад подлакътника. Друго което съм забелязал е, че ако силно и рязко ударя с ръка по задните облегалки се чува някакво дрънчене от тях - все едно е от механизма който ги заключва в изправено положение. И последното тропане което имам (към момента
) е от капака на инструментите на вратата на багажника.
Скърцане имах от въздушните възглавници - незнайно защо (предполагам влиза прахоляк). Колкото и смешно и селско да звучи, оправя се с малко масло, мас (гъша или свинска) или каквато смазка имате (може и със зехтин да стане
) 

Тропане и аз имах от пластмасата зад подлакътника. Друго което съм забелязал е, че ако силно и рязко ударя с ръка по задните облегалки се чува някакво дрънчене от тях - все едно е от механизма който ги заключва в изправено положение. И последното тропане което имам (към момента

Скърцане имах от въздушните възглавници - незнайно защо (предполагам влиза прахоляк). Колкото и смешно и селско да звучи, оправя се с малко масло, мас (гъша или свинска) или каквато смазка имате (може и със зехтин да стане

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- watchman
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d Touring
Да се включа и аз.
Имах много досадно тропане от към задницата. Оказаха се 4-те тампона. Бяха се износили и някой преди мен е решил да сложи някакви подложки за да замаже положението (това е ако не си с нивомат).
След като смених тези тампони всичко заспа - все едно до сега не съм карал BMW.
P.S. Докато стигна до тези тампони и аз в какви филми се бях забъркал, защото не исках да повярвам че са те (цената им от официален дилър е 130лв./бр.).
Имах много досадно тропане от към задницата. Оказаха се 4-те тампона. Бяха се износили и някой преди мен е решил да сложи някакви подложки за да замаже положението (това е ако не си с нивомат).
След като смених тези тампони всичко заспа - все едно до сега не съм карал BMW.
P.S. Докато стигна до тези тампони и аз в какви филми се бях забъркал, защото не исках да повярвам че са те (цената им от официален дилър е 130лв./бр.).
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Не тук става въпрос изцяло за интериорние скърцания , тампоните са друга бира
Някой да каже найстина ли играе толкова голяма роля тази брава на кората в багажника и ако е демонтирана планката на която
се захваща възможно ли е да лопа кората , все си мисля че е бая тежка ама знам ли.
Събота я почвав с обезшумянването та ако ще под нея да спя рез weekend-a.

Някой да каже найстина ли играе толкова голяма роля тази брава на кората в багажника и ако е демонтирана планката на която
се захваща възможно ли е да лопа кората , все си мисля че е бая тежка ама знам ли.
Събота я почвав с обезшумянването та ако ще под нея да спя рез weekend-a.
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
Така , вече почти се наслъждавам на безшумие след направените манипулации днес
Вероятните места за прискърцване в комби са следните :
- пластмасата под заден подлакътник закрепена с лепки
* Уплутнява се хубаво и се сменяват лепките
Аз ползвах един матерял наподобяващ дунапрен който се ползва за шумизолация.
- Подмяна за брава на задна кора
* не е истина каква голяма роля игра тази скапана брава
- Мястото на триъгълника и инструментите се уплътнява също с мека материя тъй като триъгълника е закрепен
с две ленти и трака неизбежно
- Омаслява не ролка за задна щора
- уплътняване на легена където ляга резервна гума
* Добре е да се ползва материял от гума
Остава да се реши проблема с тракащо стъкло задна врата и смяна тампони заден мост

Вероятните места за прискърцване в комби са следните :
- пластмасата под заден подлакътник закрепена с лепки
* Уплутнява се хубаво и се сменяват лепките
Аз ползвах един матерял наподобяващ дунапрен който се ползва за шумизолация.
- Подмяна за брава на задна кора
* не е истина каква голяма роля игра тази скапана брава
- Мястото на триъгълника и инструментите се уплътнява също с мека материя тъй като триъгълника е закрепен
с две ленти и трака неизбежно
- Омаслява не ролка за задна щора
- уплътняване на легена където ляга резервна гума
* Добре е да се ползва материял от гума
Остава да се реши проблема с тракащо стъкло задна врата и смяна тампони заден мост
9 мнения
• Страница 1 от 1