Малко въпроси за DSP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Малко въпроси за DSP
Здравейте, имам едно запитване отностно окабеляването за преминаване от non-DSP Към DSP озвучение. Въпросът ми е какво включва окабеляването???
С 16:9 скриин съм МК3 ЦД чейнджър
Какви кабели ми трябват???
-От усилвателя към всички колони??
-От усилвателя трябва ли ми кабел който да стига до ЦД чейнджъра???
- Трябва ли да има кабел, който да води до монитора?? Ако не как става връзката с монитора???
-Захранването за усилвателя от къде се взема? Акомулатора или трябва бушони да се слагат нещо??
Ще се радвам на всякаква информация свързана с окабеляването
Също така искам да питам главния сноб кабели (гръбнака) от къде точно се прекава през колата??? През средната конзола или от някоя от страните??? Ако имате снимки или нещо такова ще съм още по благодарен.
Благодаря Ви предварително
Извинявам се за тъпите въпроси, но ... 
С 16:9 скриин съм МК3 ЦД чейнджър

-От усилвателя към всички колони??
-От усилвателя трябва ли ми кабел който да стига до ЦД чейнджъра???
- Трябва ли да има кабел, който да води до монитора?? Ако не как става връзката с монитора???
-Захранването за усилвателя от къде се взема? Акомулатора или трябва бушони да се слагат нещо??
Ще се радвам на всякаква информация свързана с окабеляването

Също така искам да питам главния сноб кабели (гръбнака) от къде точно се прекава през колата??? През средната конзола или от някоя от страните??? Ако имате снимки или нещо такова ще съм още по благодарен.

Благодаря Ви предварително

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Малко въпроси за DSP
-Кабели от усилвателя към всички колони общо 14.
Освен това всички високоговорители за DSP са с по-висок импеданс (мисля че беше 8 ома) а високоговорителите които са за не-DSP усилвател (по 4 ома). Иначе казано трябва да се сменят/добавят всички говорители. Трябва и суба да се добави - в багажника под задната кора за седан и в дясно над акумулатора за комби.
-Кабела (сигналния) от чейнджъра до усилвателя е коаксиален - ползва се цифровия изход на CDC-то.
-Усилвателя се управлява от монитора чрез I-Bus
-Бушони се слагат - задължително все пак в колата трябва да се возиш/слушаш музика а не да обикаляш с пожарогасителя и да пръскаш с него
.
Най-добре направо една цяла инсталация със всичките накрайници и компоненти необходими за DSP-то от "продава", видях поне 3 обяви.
Потърси малко из форума има това онова.

Освен това всички високоговорители за DSP са с по-висок импеданс (мисля че беше 8 ома) а високоговорителите които са за не-DSP усилвател (по 4 ома). Иначе казано трябва да се сменят/добавят всички говорители. Трябва и суба да се добави - в багажника под задната кора за седан и в дясно над акумулатора за комби.
-Кабела (сигналния) от чейнджъра до усилвателя е коаксиален - ползва се цифровия изход на CDC-то.
-Усилвателя се управлява от монитора чрез I-Bus
-Бушони се слагат - задължително все пак в колата трябва да се возиш/слушаш музика а не да обикаляш с пожарогасителя и да пръскаш с него

Най-добре направо една цяла инсталация със всичките накрайници и компоненти необходими за DSP-то от "продава", видях поне 3 обяви.
Потърси малко из форума има това онова.

Последна промяна gentata на 27 Дек 2012, 21:16, променена общо 1 път
Аз имам всичко закупено колега, инсталация колони буфера отзад въпроса е че се чудех от къде да прекарам кабела и твърде много букси за които нямам идея къде да навра
Засега :Д

- gentata
- старши ентусиаст
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
В момента това правя,но за да стане читаво инсталацията,мокета долу.....малко е играчка,ама поне си заслужава
и задължително отшлюпи ламаринките/заготовки/ за баса,че ако забраиш,курец бас
иначе колонките са 8 ома/всичките/ и са малко повече на брой,но ти трябват и инсталациите на вратите
успех

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
В Задните врати,слагат ли се колони или само пищялки там дето са малките решетки отгоре на кората?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
само малките+същите и на предните

Добре де,тогава къде се слагат тези 14 колони?По 3 на предните врати + 1 на всяка задна + 2 на задната кора = 10 колони + буфера.......
- ///Явор
- Летящия холандец
-
то на колегата не му мноо вярна информацията 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
12 са на Е39, на Е38 са 14 - там буфера не е със два двунамоткови, а със четири говорителя.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- gentata
- старши ентусиаст
-
Добре да се доуточня: Говорителите физически са 12 но звуковите намотки 14. Ако има и телефон и предните говорители във вратите са двунамоткови но за вторите намотки няма късателство DSP усилвателя. Високоговорителите са разпределени така: във вратите отпред 6, задните врати 2, задната кора 2, суба два двунамоткови 5.25" високоговорителя (общо 4 звукови намотки) ако случайно се снабдите и с М-аудио субовете и там са два двунамоткови високоговорителя но са по 10".

Последна промяна gentata на 27 Дек 2012, 21:17, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
В крайна сметка:.... 1 ден разглобване на м5цата донор...1 ден разглобване на м5цата в която се слага...2 дни събиране...това само от един човек....ресурс само за свински опашки
....информация из нета
За това време време щях да сложа маторя от м5цата в е30 м3 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
някой ако иска части имам още: инсталация,бас,усилвател,предни пищялки,лява предна колона,предни среди....просто разглобих 2 м5ци за да сглобя мойта 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2