Счупена пръчка за измерване на антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Счупена пръчка за измерване на антифриза
Здравейте колеги, помагайте!!!
Изрових целия интернет не можах да открия колега с моя проблем и решение.
Днес си проверявах антифриза и видях, че пръчката за нивото на антифриза е счупена на 3 части. Извадих едната част, но другите две не можах.
Запалих колата, нямаше как и карах около 10км. Засега няма проблем, но се чудя какво да правя.
Цялото казанче ли да сменям или се продава и монтира отделно тая пръчка за измерване?
А и ... има ли опасност, ако част от пръчката е в охладителната система, може ли да стане фал ???
Благодаря предварително колеги!
Днес си проверявах антифриза и видях, че пръчката за нивото на антифриза е счупена на 3 части. Извадих едната част, но другите две не можах.
Запалих колата, нямаше как и карах около 10км. Засега няма проблем, но се чудя какво да правя.
Цялото казанче ли да сменям или се продава и монтира отделно тая пръчка за измерване?
А и ... има ли опасност, ако част от пръчката е в охладителната система, може ли да стане фал ???
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Счупена пръчка за измерване на антифриза
Цялото казанче ще трябва да смениш.
За остатъците от поплавъка, най-много да стигнат до водната помпа или да се заклещят в радиатора.

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Аз сменях спукан разширителен съд и до колкото видях пръчката за нивото няма как да се извади. Пиша това за да ти кажа че ако въпреки всичко решиш да експериментираш мога да ти пратя въпросният спукан разширителен съд.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:Здравейте колеги, помагайте!!!
Колега в кой град си? Ако другите части са все още в казанчето мога да ти предложа помощ за утре вечер(имам дълги лекарки "пинсети" с които съм вадил какво ли не от къде ли не

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
ociata написа:cHaunepucTa написа:Здравейте колеги, помагайте!!!
Колега в кой град си? Ако другите части са все още в казанчето мога да ти предложа помощ за утре вечер(имам дълги лекарки "пинсети" с които съм вадил какво ли не от къде ли не).
В София съм колега, мерси за предложението, но пластмасовата частичка влезе вътре под топчето на поплавака. Утре ще търся ново казанче да го сменям, така и така антифриза трябва да се сменя. Надявах се да може да се извади само тази част и да се смени ама ... явно нямам късмет http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=05 Номер 5 от схемата.
cHaunepucTa написа:ociata написа:cHaunepucTa написа:Здравейте колеги, помагайте!!!
Колега в кой град си? Ако другите части са все още в казанчето мога да ти предложа помощ за утре вечер(имам дълги лекарки "пинсети" с които съм вадил какво ли не от къде ли не).
В София съм колега, мерси за предложението, но пластмасовата частичка влезе вътре под топчето на поплавака. Утре ще търся ново казанче да го сменям, така и така антифриза трябва да се сменя. Надявах се да може да се извади само тази част и да се смени ама ... явно нямам късмет http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=05 Номер 5 от схемата.
Номер 5 не е ли датчика за нивото? А пръчката която "плува" да си седи отгоре при капачката ( гърловината) ?
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Имам спукан и току що го разрязах за да видим как е отвътре. Има 4 прегради приблизително квадратни по около 30 мм. На дъното на всяка има малък правоъгълен отвор( около 5мм на 15 мм). Много трудно парчетата биха се промушили през този лабиринт, но избора е твой.
Номер 5 на схемата е нивомерният датчик, той е с втори, независим поплавък от този на пръчката(щеката) и се намита на дъното , но в съседна преграда. Ето и малко снимки...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
shumi66 написа:Колега, ако не са много малки парчетата(под 3 см) мисля,че няма как да излязат от разширителния съд.
Имам спукан и току що го разрязах за да видим как е отвътре. Има 4 прегради приблизително квадратни по около 30 мм. На дъното на всяка има малък правоъгълен отвор( около 5мм на 15 мм). Много трудно парчетата биха се промушили през този лабиринт, но избора е твой.
Номер 5 на схемата е нивомерният датчик, той е с втори, независим поплавък от този на пръчката(щеката) и се намита на дъното , но в съседна преграда. Ето и малко снимки...
Много благодаря за снимките колега!
В случай, че не направя нищо...т.е. не сменя разширителния съд...то като намалее антифриза ще светне лампата...или поне за момента не мога да се занимавам. Дали мога да го отложа поне с месец, има ли някаква опасност.
Последна промяна cHaunepucTa на 27 Ное 2012, 13:05, променена общо 1 път
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Поръчах си нов разширителен съд, но се чудя сам ако го сменям, първо много ли е сложно и второ ... много антифриз ли ще изгубя.
Имам предвид, то ясно че всичкия антифриз от казанчето ще се източи, но дали от тръбата ще се излее и останалия, да знам горе долу колко антифриз да взема да долея.
Всичкия антифриз ли да източа?
Имам предвид, то ясно че всичкия антифриз от казанчето ще се източи, но дали от тръбата ще се излее и останалия, да знам горе долу колко антифриз да взема да долея.
Всичкия антифриз ли да източа?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Е чак всичкия.
На радиатора имаш пробка. Като сменях разширителният източих към 4л., но може и по-малко. Внимавайте как го вадите от радиатора! С отвертка по яка, лекичко повдигаш от всички страни, докато почне да излиза от гърловината. Успех. 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Взех новия разширителен съд, утре ще се сменя в сервиз, че нямам време.
Между другото...пръчката на новия е червена, а на стария беше станала безцветна пластмаса
Явно и тя си има живот, както и казанчето.
Между другото...пръчката на новия е червена, а на стария беше станала безцветна пластмаса

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Сменихме казанчето. Огледах го хубаво и както и колегите по-горе са обяснили...НЯМА начин да се смени само поплавъка, само цялото казанче за антифриза
.
Поне профилактично си смених моето, да знам, че няма да протече.

Поне профилактично си смених моето, да знам, че няма да протече.

- haribo78
- Потребител
-
- Кара: E83 3.0d
- Мечтае да кара: велосипед
Здравейте
някой знае ли, дали казанче от бензиново (което не знаем какъв мотор е)просто си е закачено на един радиатор
ще стане на E46 320d 2000г....външно са еднакви Благодаря предварително!!!

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
haribo78 написа:Здравейтенякой знае ли, дали казанче от бензиново (което не знаем какъв мотор е)просто си е закачено на един радиатор
ще стане на E46 320d 2000г....външно са еднакви Благодаря предварително!!!
Виж хубаво отворите дали съвпадат, защото има 2 вида.

А...и е добре да си сложиш ново казанче, да не те остави това след 1 месец.
Ново струва около 70лв. на Meyle.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2