Претапициране на таван Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Re: Претапициране на таван Е36

Мнение от AlCapone » 19 Ное 2012, 14:33

Здравейте колеги!!! Четох доста относно претапицирането на тавана и колонките и си казах и аз ще го направя защото имам нужда и така демонтирах всичко както си му е реда махнах остатъка от тапицерията и стария дунапрен от тавана с шкурка 80 и тъкмо си казах за сега всичко върви по ноти и....... се появи черното НЕЩО което е след дунапрена вероятно точно това се има в предвид когато говорите за "лепилото" а ето го и нагледно:

Изображение

тогава си казах тук идва стъпката с парцала и корисилина и така напоих един парцал с корисилин и започнах да търкам върху чернилката и стигнах до тук:

Изображение

както се вижда черното нещо от продължителното търкане стана на нещо като вата и си казах явно това е правилния път и продължих да търкам но промяна нямаше просто нищо не се отделяше от кората и не се изчистваше а оставаше така както е на снимката като паяжина от вата. След това пак почетох в форума и пак стигнах до извода че точно така и трябва да е с парцал и корисилин и си казах сигурно корисилина ми е ментак
взех още едно шише но на друга марка с надеждата че ще има разлика но ....... такава нямаше.....

Моля пояснете ми по подробно как се маха тази чернилка защото направо откачам вече... И още едно върпосче махнах стария плат от колонките и отдолу се появи едно бяло здраво залепено парче плат върху което до колкото четох направо може да се лепи новия плат или кожа да обаче от долния краи се разлепи и то ето го нагледно :

Изображение

и остана нещо като памук което е здраво залепено за пластмасата... Посъветваите ме какво да правя ?

п.п. Ще тапицирам с бяла изкуствена кожа.

Поздрави!!!
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Ное 2012, 0:29

Лепи върху това бялото, което остава.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 22 Ное 2012, 0:43

Щом няма бутане, направо върху него.
Самоче използвай нещо за грунд да се махне всичкия тоя прах и боклуци от него и лепи смело.
А колонките аз не съм ги барал, директно върху стария (оригиналния - този сивия) плат лепих.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 22 Ное 2012, 11:21

stony1 написа:Лепи върху това бялото, което остава.

Ясно ми е колега но това черното няма махане с кореселина само се разбридва но пак остава залепено за бялото...

No0k написа:Щом няма бутане, направо върху него.
Самоче използвай нещо за грунд да се махне всичкия тоя прах и боклуци от него и лепи смело.
А колонките аз не съм ги барал, директно върху стария (оригиналния - този сивия) плат лепих.

Върху него но на места вече се пробвах с кореселина и е свалено до някъква степен и няма ли там да си личи след това като вдлъбнато макар че то не е някъкъв дебел пласт ?

Всичко горе долу ми стана ясно просто не е трябвало да се опитвам да отлепям това черното но понеже на снимките на колегите винаги беше до бялото съм се подвел че и при мен ще е така но моя таван явно е лепен по друг начин и сега основния въпрос(защото черното вече е разбридано на много места от опитите ми да го махна)е КАК да махна това черното защото искам да го направя качествено и да лепя направо върху бялото? Някъкви идеи като изключим корисилин и телена четка все ще има нещо с което да го размия и да се отлепи?
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Ное 2012, 13:49

Kaто лепих алкантарата на косматото от колонките, никога не седеше перфектно изпъната.
Според мен хвани една груба шкурка и го свали до основа, много е гадно там. Седи после мека алкантарата.
Докато на тавата ми се изчисти без проблем. Вземи пак шкурка и действай. Можеш да я сложиш на една бормашина с въртяща се глава мека телена четка. Също върши работа за големите плоскости, ръбчетата ги мини на ръка. Тъкмо после лепилото ще хване по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Ное 2012, 18:54

Колонките се "белят" и върфу бялата мъхеста основа се залепя кожата. Става невероятно здраво.
Тавана не се чисти с нищо друго освен с грапавата част на една домакинска гъба, която е добре да е леко влажна. Всякакъв вид разредител му разказва играта. След почистването таванът се оставя да изсъхне, а го тапицирах на следващия ден.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2012, 20:05

В тая тема баси противоречивите мнения :mhihi: По-напред пише тавана да се мине с корсенин.

Иначе много странно с тия тавани. Моят беше черен, а като махнах тапицерията стана чисто бял. А колонките са с черна подплата отзад. А на колегата гледам наобратно.

Аз вече 1 месец го лепя, по 1 педя когато се сетя :mhihi: Ама става доста по-лесно Като засъхне предното може да се опъва много по-яко и става добре. А алкантарата е баси гадната за лепене. Уж ми изглеждаше много разтеглива ама явно не е и много лесно се набръчква, а и съм взел много дебела, дето е за седалки по принцип. Остава ми да подлепя ръбовете и ще пусна снимки какво се получи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 22 Ное 2012, 20:12

И аз си харесах една алкантара, но ми направи впечатление, че трудно се опъва и още се замислям дали да я подхващам. Относно тавана и коресилина - не препоръчвам тази комбинация.
Българския вариант:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2012, 20:27

Поразмеква го, щото явно е някакъв стъклопласт правен със смола. Ама го оставих 2-3 дни на слънце и няма грижи. Тва дето го продават тук всъщност не е алкантара,а само така му викат и доколкото знам много силно избледнява от слънцето. Истинската е много здрава и устойчива ама е около 180лв квадрата някъде :kuku: Аз барнах някакви стари количества от Германия за 80лв.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 22 Ное 2012, 21:03

Доста хора са ползвали кореселин за почистване,включително и аз и на тавана му няма нищо вече 2 години няма проблем.Въпрос на предпочитание е според мен.Успех на всички.
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Ное 2012, 20:19

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от skywatcher » 27 Ное 2012, 18:13

Колеги има ли представа някой от вас с какво се лепи алкантара мисля да тапицирам таблото на компакта и не мисля, че ще стане със същото лепило като за тавана..

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 28 Ное 2012, 13:28

Според мен таблото ще иглежда много грозно ако е тапицира с нещо по различно от кожа.

Потребител
Аватар

Мнение от skywatcher » 28 Ное 2012, 19:04

това е лично мнение колега аз просто питам как

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Ное 2012, 19:41

На Койота е така. Не беше лошо като ново ама тряба да се види сега как е за да се знае дали издържа във времето :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36