Изпуснал преден амортисьор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Изпуснал преден амортисьор

Мнение от igra4a_bmw » 27 Ное 2012, 23:43

Изпуснал преден амортисьор с надпис на него :
82 4903 557 486
SASHS BMW
31.31-6757 044
/5 6Z SPORT F42
made in Germany
Do not open Gaz pressure
R V3470

Навсякъде питах за такъв и не може да се намери и ми предлагат все различни номерации, които според тях са същите. Някой дали може да ми помогне с избора на амортисьор и ако сложа стандартен ЗАКС и от двете страни ще има ли проблеми? Без да сменям съответно пружините...

Благодаря. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Изпуснал преден амортисьор

Мнение от iv4o9999 » 28 Ное 2012, 12:36

това е номера на оригиналната част която според дару http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part не съществува вече.

никакъв проблем не е да сложиш каквито искаш амортисьори от 50- 200лв и т.н., те са си стандартни за модела на автомобила и отделните марки Боге, Закс и др. производители ги предлагат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 01 Дек 2012, 0:37

Седана на е46 има спортно и стандартно окачване. При спортното амортисьорите са по- твърди от тези на стандартното. Пружините пък са по- дебели и с по- малко навивки. Какво ти е окачването могат да ти кажат примерно в Дару Кар по серийния номер на колата ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 01 Дек 2012, 18:20

За да не повтарям написаното в горните два поста. Не си посочил какъв е точно модела на колата и година. Ако не те притеснява - и последните 7 символа от ВИН-а. Така ще получиш най-точен отговор на въпроса си.
Оригиналния струва 457 лева (може да се ползва и някаква отстъпка), но доколкото виждам се доставя само с поръчка, няма в наличност.

Предполагам, че е излишно да го поменавам, но все пак да допълня:
Ако амортисьорите са на повече от 50 000 км (което се предполага в случая), сменят се и двата -ляв и десен.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 01 Дек 2012, 19:30

Оригиналните са на SACHS, така че не е задължително да се изръсваш 500лв за един амортисьор, само за да го вземеш от Дару Кар примерно. И да вземеш нов, ако е един, гаранцията няма да ти важи. Иначе аз си взех 2ра употреба за 70 лева и нямам оплаквания.
Между другото като чета какво пише на амортисьора, явно и твоята кола е със спортното окачване.
Успех ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 01 Дек 2012, 22:50

Колеги как разбирате че имате изпуснали армотесьори? Аз преди 3 месеца сменях предни дискове и забелязах че армотесьорите леко се бяха омаслили.. но като натисна предницата и е твърда.. нито подскача нито нищо.., като карам в завои също не усещам колебание, само като минавам през неравности всичко се усеща във волана, веднага усещам дърпане наляво надясно и през по големи дупки като влезна по бързо и имам чувството че колата не ги обира плавно.. някак си като че ли предницата подскача малко.. като картинг :lol: ... вчера ги погледнах пак ресьорите ама сега нямаше омаслено.. много странно, не съм майстор.. и за това моля някой ако е в час нека да ми даде съвет, предватително благодаря :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Дек 2012, 0:37

ckrumov написа:Оригиналните са на SACHS, така че не е задължително да се изръсваш 500лв за един амортисьор, само за да го вземеш от Дару Кар примерно. И да вземеш нов, ако е един, гаранцията няма да ти важи. Иначе аз си взех 2ра употреба за 70 лева и нямам оплаквания.
Между другото като чета какво пише на амортисьора, явно и твоята кола е със спортното окачване.
Успех ;)

Има представителство на Закс в София. Цените им не са кой-знай колко по-различни, но в интерес на истината, са малко по-ниски от на БМВ-дилърите.
За 2-ра употреба, аз лично не бих рискувал, освен ако не са им правили пред мен шок-тест и са на не по-малко от 80-75%. А смяната им е свързана обикновено с голяма доза бой с чук по окачването. То щото пътищата ни не му поднасят постоянно подобно изживяване, на окачването, че и ние допълнително да му даваме още ... :mhihi: Но всеки сам си решава какво да прави.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 03 Дек 2012, 11:19

Смяната не е трудна но е трудоемка и са нужни скоби за пружините.Успех.

Назад към E46