Тествах 520и на метан.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Тествах 520и на метан.
kener написа:Колега, не си копувай кола с ГИ монтирана преди години в италия. Тук и сега няма кой да ти помогне, ако нещо му се счупи и/или ще е много скъпо. Не е вярно, че на всички БМВ-та(и други) с метан им свети лампата. Светещата лампа означава само едно единствено нещо - съществува някакъв проблем на който трябва да се обърне внимание. Този проблем може да няма нищо общо с метана. Гледай да ти останат след покупката поне 600 до 800 лв за елементарна потдръжка(не забравяй и антифриза) .
Незнам колега тая лампа доста ме плаши, а и не съм много запознат с проблемите на този двигател...
Към другите колеги които ми изчисляват маслото и филтрите, моля да спрете със този спор. Аз вече знам колко пари ще ми излезнат консумативите.
Помогнете ми моля, по другите въпроси.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
AgeraR написа:
Помогнете ми моля, по другите въпроси.
По другите въпроси, единствено диагностика може да помогне. Според мен са ламбда сонди, но не вземай мнението ми за меродавно.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Задължително е за кола, на която и свети чека да и се направи диагностика. За тази специално можеш да и направиш, на първо време, диагностика и с ОБД2 кабел е софтуер, който е по-широко разпространен(става за всички автомобили след 2001г.). Ако не откриеш отговорите, които търсиш, чак тогава се обърни към вътрешно фирмена диагностика на БМВ.
Щом колата върви нормално, а пък и свети грешката, наистина най-верояно са ламбда сондите. Проблема може да идва от бедна смес, което с една добра регулировка на газовата ще изчезне но пък може и някоя от сондите да се е счупила.
Щом колата върви нормално, а пък и свети грешката, наистина най-верояно са ламбда сондите. Проблема може да идва от бедна смес, което с една добра регулировка на газовата ще изчезне но пък може и някоя от сондите да се е счупила.
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Здравей колега!Колегата kener е прав.Монтирани извън България уредби преди години са рисковани.Има марки уредби където тука никой не ги знае.Ако имаш проблеми с уредбата няма да има кой да ти помогне ако не е работил с тази марка.Трудно се прави диагностика.Моят съвет е да си потърсиш друга кола.Не бързай защото после тоя мерак излиза скъпо.Поздрави! 

Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Няма нищо по-скъпо от евтино БМВ 5/7 серия
До колегата с гумите по 30лв: може и за по 5лв да намериш ако се примолиш на някой гумаджия, но това не е подръжка на кола а мазохизъм и необоснован риск!

До колегата с гумите по 30лв: може и за по 5лв да намериш ако се примолиш на някой гумаджия, но това не е подръжка на кола а мазохизъм и необоснован риск!

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Colder написа:...Има марки уредби където тука никой не ги знае...
Практиката покава, че дори и да е известна марка и да има сервизи в БГ - то майторчетата са неспособни да направят читава настройка. В един момент може да ти се наложи сам да си свършиш работата, за да си сигурен че е добре свършена...
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2