Значение на удивителните в INPA (!).
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Значение на удивителните в INPA (!).
здравейте,
какво означава /!/на инпата .Имам две стойности с удивителен в 'аналог 1'
;engine load !108.32 и air use of the idle control valve !15.50
и още нещо на engine roughness;
1ц......1499,00
5ц......0,00
3ц......960,00
6ц.......0,00
2ц.......186,00
4ц........0,00
защо на някои цилиндри няма стойности .
какво означава /!/на инпата .Имам две стойности с удивителен в 'аналог 1'
;engine load !108.32 и air use of the idle control valve !15.50
и още нещо на engine roughness;
1ц......1499,00
5ц......0,00
3ц......960,00
6ц.......0,00
2ц.......186,00
4ц........0,00
защо на някои цилиндри няма стойности .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Значение на удивителните в INPA (!).
И какво според теб означават удивителните??? Според мен е, че колата ти работи извън зададените от производителя стойности 
PS. Постарай се занапред заглавието да има връзка с темата, както го редактирах сега!

PS. Постарай се занапред заглавието да има връзка с темата, както го редактирах сега!
Благодаря за редакцията.
Ще бъда много благодарен ако ме насочите как да корегирам тези грешни стойности
Ще бъда много благодарен ако ме насочите как да корегирам тези грешни стойности
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
откачи буксата на дебитомера и виж пак стойностите 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Iliani написа:защо на някои цилиндри няма стойности .
Нула и стойности близо до нулата е добре работещ цилиндър така, че по правилния въпрос е защо стойностите на някои цилиндри не са ми нула.

Здравейте.двигатела не работи добре ''тресе''леко на празен ход,при потегляне е много зле ,все едно двигатела работи на по малко цилиндри,по някой път гасне ,друг път ще скъса окачването от придърпване
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Здравейте, колеги! Снощи и аз бях със завишени стойности на engine load;air use of the idle control valve на ИНПА, може ли да обясните на какво се далжът и какво точно завишава тези две стойности при положение , че мотора работи добре и не прекъсва на празен ход. Възможно ли е да е от газовия инжекцион(който от няколко седмици не се използва, понеже ми тресеше и прекъсваше здраво на газ).
Може ли да са свързани двете неща примерно от газта да се завишават стойностите или от завишените стойности да прекъсва на газ(въпреки , че на бензин не го прави).
Ще съм ви много благодарен ,ако някой който се е сблъсквал с такъв проблем изкаже мнение!
Може ли да са свързани двете неща примерно от газта да се завишават стойностите или от завишените стойности да прекъсва на газ(въпреки , че на бензин не го прави).
Ще съм ви много благодарен ,ако някой който се е сблъсквал с такъв проблем изкаже мнение!

- another90sm
- младши ентусиаст
-
Никой ли не иска да се отзове за помощ!
На повечето двигатели от този тип стойностите на ICV са такива,дори на безпроблемно работещ мотор като моя(за момента
)
В един чужд сайт беше подробно описано,същите симптоми който колегата описва с тресенето на празен ход(само това) и стойностите които показва,след почистването на ICV ,значително работата на двигателя се подобравя и изчезва тресенето при него.....имаше и снимков материал,с това как самото ICV е "черно и задръстено".......
Бях се засилил преди време да разглобявам мойто M52,и да търся под вола теле,но се отказах.....
...една от темите http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=928735

В един чужд сайт беше подробно описано,същите симптоми който колегата описва с тресенето на празен ход(само това) и стойностите които показва,след почистването на ICV ,значително работата на двигателя се подобравя и изчезва тресенето при него.....имаше и снимков материал,с това как самото ICV е "черно и задръстено".......
Бях се засилил преди време да разглобявам мойто M52,и да търся под вола теле,но се отказах.....
...една от темите http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=928735
- another90sm
- младши ентусиаст
-
А колега някои от тези стойности няма ли връзка с дебитомера и в крайна сметка като откачиш дебитомера трябва ли да има разлика в работата на мотора и показателите в ИНПА ?
10 мнения
• Страница 1 от 1