Проблем с DSP озвучаване
Модератор: Icco
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Проблем с DSP озвучаване
Здравейте, колата е е38 с оригинално Hi-Fi DSP озвучаване 1996г. Проблема е ,че когато онзи ден пуснах радиото, колоните започнаха да съскат(шумят), пробвах да пусна СД - същата работа, както и на телевизора(картина излиза звук-не), единствено на телефона не прави проблем и гласовете се чуват през колоните. Ходих на майстор и ми каза ,че ДСП усилвателя прави проблем и следователно го дадох на ремонт, но се оказа че си е наред и сега се чудя къде може да е причината
Ще ви бъда благодарен ако може да ми помогнете или да ми кажете добър сервиз за аудио техника .

Последна промяна ddinobot на 04 Сеп 2012, 21:54, променена общо 1 път
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Re: Проблем с DSP озвучаване
Здравейте. И при мен нещо колоните не работят както трябва. Прекъсват от време на време. Не ми се вярва, че е от лош контакт, защото всеки път се получава на различна врата. Ако някой е имал някави проблеми от този тип нека сподели.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
ddinobot написа:Здравейте, колата е е38 с оригинално Hi-Fi DSP озвучаване 1996г. Проблема е ,че когато онзи ден пуснах радиото, колоните започнаха да съскат(шумят), пробвах да пусна СД - същата работа, както и на телевизора(картина излиза звук-не), единствено на телефона не прави проблем и гласовете се чуват през колоните. Ходих на майстор и ми каза ,че ДСП усилвателя прави проблем и следователно го дадох на ремонт, но се оказа че си е наред и сега се чудя къде може да е причинатаЩе ви бъда благодарен ако може да ми помогнете или да ми кажете добър сервиз за аудио техника .
Телефона си е с отделен усилвател. Най вероятно проблема е в радиомодула или клупонзите.
Това че прекъсва различна колона си говори точно за лош контакт но вече къде е този лош контакт се намира с налучкванеemo_ch написа:Здравейте. И при мен нещо колоните не работят както трябва. Прекъсват от време на време. Не ми се вярва, че е от лош контакт, защото всеки път се получава на различна врата. Ако някой е имал някави проблеми от този тип нека сподели.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Това с налучкването звучи несериозно. Щом става дума за проводници и тоци се проверява всеки поотделно, като за целта може да се използва както мултицет, така и една пробна лампа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Естествено че е несериозно за това и съм го написал по този начин.

За да се отстрани проблема трябва да се почне от началото на жицата - клупонга при усилвателя и се стигне до края им - буксата на говорителя. И така за всеки един висоокоговорител общо 12 (24 проводника) при DSPgentata написа:... намира с налучкване..

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
ddinobot написа:Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?
няма афтермаркет ,който да работи на 14 колони с дсп импеданс
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
tngeorgiev написа:ddinobot написа:Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?
Проблемът не е в импеданса, а в управлението. На практика DSP усилвателите са стандартни Hi-Fi усилватели, в които е добавен един процесор. Този процесор обикновенно се използва за обработка (украсяване) на звука. Потребителят може да си избере саунда, да звучи като в концертна зала, стадион и каквото още се сетите, да настрои еквилайзера и още хиляди неща, които зависят от софтуера на процесора. За да работи DSP (Digital Signal Processor) е необходимо аналоговият сигнал да се преобразува в цифров, след това този сигнал се обработва от DSP, като процеса се нарича Digital Signal Processing. След обработката, сигналът се преобразува отново в аналогов.
Това "дсп импеданс" не го пишете повече, както и това, че има голямо значение дали усилвателя е DSP или нене.
Българския вариант:
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:tngeorgiev написа:ddinobot написа:Много горят тия ДСП та, оказа се че моят усилвател не може да се поправи има ли някакъв вариант да се сложи някакъв афтърмаркет , който да върши същата работа?
...
Това "дсп импеданс" не го пишете повече, както и това, че има голямо значение дали усилвателя е DSP или нене.
-мисълта ми беше че фабричните "дсп колонки" са смятани точно за тази про с-ма и свирят добре само с оем дсп усилвател

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 118Д
Ще използвам темата да пиша и за моят проблем
От скоро имам Е53 със DSP тука от няколко сутрини забелязвам че аудиото преглухва намоменти което го прави на радио сд и телевизия в някой от случаите като загася двигателя извадя ключа и запаля отново проблемът изчезва.
На какво се дължи това-лош контакт или проблем в усилвателя да знам да си търся
От скоро имам Е53 със DSP тука от няколко сутрини забелязвам че аудиото преглухва намоменти което го прави на радио сд и телевизия в някой от случаите като загася двигателя извадя ключа и запаля отново проблемът изчезва.
На какво се дължи това-лош контакт или проблем в усилвателя да знам да си търся
10 мнения
• Страница 1 от 1