Светят лампите на АБС-а и АСЦ-то
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Светят лампите на АБС-а и АСЦ-то
Здравейте.Преди малко ходих да пробвам едно е39 -530 дизел 184к.с. 2001 година комби.Запалихме го и решихме да го пробваме,но на излизане от автокъщата започна да се чува един звук отзад наподобяваш компресорче нещо такова и светнаха лампите на АБС-а и на АСЦ-то. Според вас на какво може да се дължи това.Иначе колата е много запазена и си струва парите,но тези звуци и лампи нещо не ми харесват.Също и скростомера не работи.Там дойде един майстор и се произнесе за датчик на АБС за шума,а за скоростомера каза че имало датчик който е на скоростната кутия не подава сигнал към стрелката и не покава километри в час. Знаете ли колко струват тези датчици и дали може да е нещо друго.Благодаря ви предварително за отговорите надявам се скоро да се присъединя към вашия клуб официално.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Светят лампите на АБС-а и АСЦ-то
Правилно са ти казали за датчик АБС. Потърси из форума, има много писано за това. За останалото по-добре потърси някой, който разбира да я закачи на диагностика.
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Чета тука във форума,че задния ляв датчик на АБС-а има връзка със скоростомера който също не работи.Сега като се замисля тези помпещи звуци наистина се чуваха от задната лява страна.Да разбирам ли,че като се смени датчика(който гледам в интернет ,че е двоен-отляво и отдясно) скоростомера ще започне да отчита.Този майстор който дойде в автокъщата закачи бмв-то на компютъра и ми показа как цялото табло работи-всички стрелки,лампички и индикатори.Въпроса е стрелката да тръгне и в движение 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Скоростомера чете от заден ляв АБС датчик... за датчик на скоростите, който подава сигнал към скоростомера лично аз за първи път чувам. Според мен страва дума имемно за заден ляв АБС датчик(менте 50-150лв; оригинален 230лв.) или в по-лошия случай АБС блок(ремонт ~250лв; втора ръка 500/600лв.). Отзад е компресора на нивомата - може от него да е шума.
Търси компетентен човек да я погледне!
Търси компетентен човек да я погледне!
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Колегата е прав, в най-добрия случай датчик в другия АБС блока
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Ако отида на пълна диагностика в сервиз на Бош ще ми кажат ли за какво става дума,там ще излезнат ли тези грешки и повреди ако има такива?
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Като смениш датчика тогава ще си сигурен, в сервиза мисля точно това ще ти кажат и като го смениш и не угаснат лампите значи е блока. Успех
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
В повечето случай става дума за датчик, но ако проблема е в блока, а вече си сменил датчика, само ще се набиеш с пари. Има начин да се диагностицира дали в датчика е проблема или в блока - вчера колагата NAPSTERS направи точно такава диагностика на Е39-ката на мой приятел и ясно излезе къде е проблема. Предполагам, че и в сервиз на Бош би трябвало да са не по-малко добри. Като я закараш на диагностика(което е задължително), те ще прочетат грешката и ще ти кажат, че е датчика. Поискай обаче да те уверят, че блока е здрав - според мен това си влиза в цената на диагностиката.
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Имах същия проблем,оказа се модула на abs 001.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
тоз разбирач дето е дошъл, точно нищо не разбира, шума е от компресора на нивомата и си шуми по принцип, но трябва да спира след няколко секунди, ако не спира има спукана възглавница най-вероятно.скоростомера взима инфо от заден ляв датчик на АБС, така че най-вероятно е той, но може да не е само в него проблема, трябва диагностика защото проблема може да е и в блока на АБС, който се ремонтира трудно а и част от тях се намират трудно втора ръка, нов е адски скъп.
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,вече мога да ви нарека колеги.На 23.11. си купих въпросната кола и съм много щастлив в момента.Пичовете смениха датчина на АБС-а и всичко си дойде на мястото.Преди да я купя я закарах на пълна диагностика в Бош.Ако ви е интересно ще ви кажа какво ми казаха от там.Познавам момчето което ми прави диагностиката и му имам доверие,защото си разбира супер много от работата.Блока на АБС-а е в ред.Този помпещ звук се чува някъде за 3-4 секунди като запаля и спира и ми направи впечатление,че задницата леко се повдига или си въобразявам незнам.Та на диагностиката излезнаха следните неща: Дебитомера е супер,турбото надува нормално,компресия на всички цилиндри-22,дюзите-1,2,3 и 5 са с отрицателен знак пред цифрата и са добре,а 4 и 6 са с показател към 1,5 което било малко не добре,но можели да работят още много време майстора ми каза да си купя добавка за п0очистване на дюзи както направих и днес сега ще видя какво ще стане,всичко друго по колата работи нормално единствената грешка която не може да се изчисти е тази на въздушните възглавници която лампа свети от време на време ама рядко и майстора ми каза,че еърбеците няма да ми работят,трябвало да проследяват проблема но било доста сложно,каза че най-вероятно била повредена мрежата на пасажерската седалка и тя давала на компютъра грешно инфо.Според вас колко ще струва евентуален ремонт на еърбеците.
Оттам я вдигнаха за да я проверят отдолу цялото окачване.Единственото което трябва да се смени е този големия тампон между деференциала и скоростната кутия защото като включа на 1 скорост се чува един тъп звук оттдолу по лоста,а на 4 скорост лоста мърда леко вибрира.Другото което е за смяна са 2-та тампона на носачите отпред.Знаетели колко струват въпросните 3 тампона големия+малките 2 на носачите.Казаха ми за този големия,че е около 200 лв.
И последния кусур е,че ми е пукнато казанчето за чистачките ,налях му течност и изтече до сутринта цялото.Мисля да си взема друго от някоя моргга заедно с моторчето,че и то не се чува да работи май.Знаете ли колко вървят на старо казанчето с моторчето? Искам да попитам и за фарофете-имат фабричен ксенон и малка лупа за късите светлини,но самите рефлектори са закрепени на някакъв гумен маншон и като съм на място и виждам пред мен как леко вибрират самите фарове иначе в движение по хубав път няма проблеми.Искам да попитам така ли трябва да са закрепени или има нещо откачено и затова повибрирват леко.Имат и едни кръгли прозрачни капачета отгоре,те закакво служат?
Другия ми въпрос е следния:в момента съм с летни гуми 225/55/16 мисля да си купувам чисто нови мишелин алпин а4 с размер 205/60/16 питането ми е дали ще паснат на ширината на джантите без проблем.Ще ви прикача една снимка да видите колата и за кои джанти става въпрос.
Това е засега от мен,ако имам въпроси пак ще питам.Благодаря предварително на отговорилите на питаняита ми.
Оттам я вдигнаха за да я проверят отдолу цялото окачване.Единственото което трябва да се смени е този големия тампон между деференциала и скоростната кутия защото като включа на 1 скорост се чува един тъп звук оттдолу по лоста,а на 4 скорост лоста мърда леко вибрира.Другото което е за смяна са 2-та тампона на носачите отпред.Знаетели колко струват въпросните 3 тампона големия+малките 2 на носачите.Казаха ми за този големия,че е около 200 лв.
И последния кусур е,че ми е пукнато казанчето за чистачките ,налях му течност и изтече до сутринта цялото.Мисля да си взема друго от някоя моргга заедно с моторчето,че и то не се чува да работи май.Знаете ли колко вървят на старо казанчето с моторчето? Искам да попитам и за фарофете-имат фабричен ксенон и малка лупа за късите светлини,но самите рефлектори са закрепени на някакъв гумен маншон и като съм на място и виждам пред мен как леко вибрират самите фарове иначе в движение по хубав път няма проблеми.Искам да попитам така ли трябва да са закрепени или има нещо откачено и затова повибрирват леко.Имат и едни кръгли прозрачни капачета отгоре,те закакво служат?
Другия ми въпрос е следния:в момента съм с летни гуми 225/55/16 мисля да си купувам чисто нови мишелин алпин а4 с размер 205/60/16 питането ми е дали ще паснат на ширината на джантите без проблем.Ще ви прикача една снимка да видите колата и за кои джанти става въпрос.
Това е засега от мен,ако имам въпроси пак ще питам.Благодаря предварително на отговорилите на питаняита ми.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
11 мнения
• Страница 1 от 1