е46 318 бензин Y2004- Моля за помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

е46 318 бензин Y2004- Моля за помощ!

Мнение от Kameliya_l » 22 Ное 2012, 0:10

Здравейте,
След като имах проблем с теч на масло (теч на масло по 1л. на два дни), колата влезе в оторизиран сервиз и бяха сменени вакуум помпа, гарнитура клапани, маслопроводи, тръбопровод за вентилация на картер, сепаратор, всички прилежащи гарнитури, като бяха почистени и всички омаслени сензори, свещи и беше направена пълна диагностика на мотора.
ОБАЧЕ, ден след като колата излезе от сервиза, ми загасна в движение (100км/ч), светнаха всички лампи и отказа да запали в следващите 10-15 мин.
Отидох отново в оторизирания сервиз и след преглед ми бе казано, че проблема идва от "потенциометър на педала на газта, което води до объркване в електрониката, което пък подава грешна информация за скорост и обороти на двигателя, което пък води до прегряване на колата, което е довело до пукане на казанчето за антифриза, което пък е намокрило всички сензори отново и затова е загаснала....'....
На база на тази 'диагноза' от мен се очаква да внеса поредната 4-цифрена сума в рамките на два дни, а, поне като на човек, който не разбира, по-горното обяснение ми се струва твърде невероятно, прекалено верижно и огромно съвпадение!
Та... въпросите са ми:
1. Възможно ли е това да е причинено в следствие на някакъв пропуск по време на другия ремонт?
2. Може ли да има нещо вярно в казаното сега и мога ли по някакъв начин да разбера дали единствената цел е да ми вземат парите или наистина има прекалено съвпадение?
3. Дали ще има разлика ако отида в друг оторизиран сервиз в София или да очаквам същите постоянни присъди?

Ще съм много благодарна ако някой отговори и изрази мнение!
МЕРСИ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: е46 318 бензин Y2004- Моля за помощ!

Мнение от vavilon » 22 Ное 2012, 14:18

Кой е оторизираният сервиз? :shock: Бягай от там...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 22 Ное 2012, 14:44

На първия въпрос категоричен отговор нямам, но е много вероятно.
2. Искат да ти вземат парите.
3. Смени сервиза веднага.

Ако се поразровиш във форума ще откриеш няколко добри сервиза. Аз бих ти препоръчал този:
viewtopic.php?f=63&t=300742

Успех!
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 22 Ное 2012, 15:04

Сервиза, за който говоря е Камор Ауто.
Очевидно е, че ще го сменя моментално и ще се върна там само ако разбера, че те са прецакали нещо, за да им търся отговорност.
Междувременно, ще пробвам препоръчания от вас, дано успеят да дадат по-експертна оценка.

И все пак... Тъй като на всеки на който съм разказала тази верижна реакция реагира с "тия те правят на луда', може ли някой технически запознат и тук да ми кажа дали наистина са приказки от хиляда и една нощ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Ное 2012, 15:26

колежке, оторизиран сервиз за кола извън гаранция е пълна лудост, отнасят се с теб като помяр и ти дерат кожата за няма нищо. От спукване на казанчето освен да ти изтече антифриза няма какво друго да се намокри освен коат от долу освен ако не е гръмнало със силата на бомба и пак няма как да намокри и създаде такива поразии. ВИждам че си нова, и бих ти препоръчал услугите на колегите от форума с доста опит в сферата на диагностиката най-малко, няма да споменавам имена за да не пропусна някой и да няма обидени, но разтърси се и се свържи с някой от тях да ти направят една читава диагностика и да отидеш в проверен сервиз където ще ти оправят колата на пъти по-ниска цена от Камор, отделно за официялните сервизи знам че М-кар в Пловдив са що годе добри, щом и фирмените ги карат там от София прави си сметката

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Ное 2012, 15:27

Те тия в тия сервизи "оторизирани" моля ти се,са толкова "оторизирани",че изобщо не трябва да се занимавате с тях..само гледат как да лапнат някой лев :evil: търсете си друг сервиз това е което мога да ви кажа !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 22 Ное 2012, 18:40

iv4o9999 написа:колежке, оторизиран сервиз за кола извън гаранция е пълна лудост, отнасят се с теб като помяр и ти дерат кожата за няма нищо. От спукване на казанчето освен да ти изтече антифриза няма какво друго да се намокри освен коат от долу освен ако не е гръмнало със силата на бомба и пак няма как да намокри и създаде такива поразии. ВИждам че си нова, и бих ти препоръчал услугите на колегите от форума с доста опит в сферата на диагностиката най-малко, няма да споменавам имена за да не пропусна някой и да няма обидени, но разтърси се и се свържи с някой от тях да ти направят една читава диагностика и да отидеш в проверен сервиз където ще ти оправят колата на пъти по-ниска цена от Камор, отделно за официялните сервизи знам че М-кар в Пловдив са що годе добри, щом и фирмените ги карат там от София прави си сметката

:yes: :yes: :yes:
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 22 Ное 2012, 19:36

Не не.Не може да са ти казали такова нещо.Това ми звучи като виц и ако действително са ти казали такава верижна реакция то тоя човек е много зле.Педала на газта със спукване на казанчето :drinking:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 23 Ное 2012, 2:42

Поредната измама на "оторизираните" сервизи. Те хубаво си мислят, че жените не разбират от коли, но забравят че има интернет и БМВ форум, където да попитат. То не е ясно още при първия ремонт дали, какво и защо са сменили, а за обясненията за втория да не говорим :censored: :bang:

Колежке, отиди в някой от форумните сервизи и ни дръж в течение за развръзката.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 23 Ное 2012, 11:54

Благодаря на всички за мненията и 'помията' която изливате по Камор... радвам се, че не съм само аз, която мисли, че са долнопробни измамници!
Днес отивам при момчетата, които препоръчахте, ще ви държа в течение какво всъщност му има на черния ми красавец :-)
И за да не оставя съмнения за това КОЛКО всъщност са долни, ви цитирам частично офертата, която получих от тях вчера следобед за ремонта, който се налага според тях- обща стойност 6050 лева без ДДС :-)

Смяна съединител, смяна семеринги, смяна всички запалителни бобини, смяна сензор на предно окачване, смяна стабилизараща щанга, смяна педал газ, смяна два предни амортисьора, тестване двигател и изтриване на грешки (за трети път за три дни), смяна маслопроводи на хидравлика, смяна разширителен съд, свещи, сензори, лостов механизъм, смяна резервоар, вертикална щанга, опори амортисьори,релета, скоби, гарнитури, пробка ииииии т.н. :-)

Държа да отбележа, че колата си беше перфектна и аз наистина влязох при тях с теч на масло и нищо друго..............
Тези или имат залежали части в склада или просто си мислят, че съм умопомрачена........

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 23 Ное 2012, 12:57

просто нямам думи :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: къде е педал за гаста, къде е резервоар, къде са амортисьори, :shock: :shock:

нека като ти направят диагностика и оправят колата да пишеш да видим какво е било наистина.

съжалявам за офтопика но просто такава излагация и рекет :bang: :bang: , аз не мога да преценя как така ще те задължават да сменяш толкова части за толкова пари, че за 6000 без ддс сиреч близо 8 хилки зимаш е46ца в добро здраве с не малко екстри и голям двигател.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 23 Ное 2012, 15:22

Kameliya_l написа:Благодаря на всички за мненията и 'помията' която изливате по Камор... радвам се, че не съм само аз, която мисли, че са долнопробни измамници!
Днес отивам при момчетата, които препоръчахте, ще ви държа в течение какво всъщност му има на черния ми красавец :-)
И за да не оставя съмнения за това КОЛКО всъщност са долни, ви цитирам частично офертата, която получих от тях вчера следобед за ремонта, който се налага според тях- обща стойност 6050 лева без ДДС :-)

Смяна съединител, смяна семеринги, смяна всички запалителни бобини, смяна сензор на предно окачване, смяна стабилизараща щанга, смяна педал газ, смяна два предни амортисьора, тестване двигател и изтриване на грешки (за трети път за три дни), смяна маслопроводи на хидравлика, смяна разширителен съд , свещи, сензори, лостов механизъм, смяна резервоар, вертикална щанга, опори амортисьори,релета, скоби, гарнитури, пробка ииииии т.н. :-)

Държа да отбележа, че колата си беше перфектна и аз наистина влязох при тях с теч на масло и нищо друго..............
Тези или имат залежали части в склада или просто си мислят, че съм умопомрачена........

:mhihi: То не е за смях, ама като каза разшерителен съд... В Дарукара...купувам си я въпросната част и ми предлагат да я сменя с отстъпка за кола над 10г. Убуу викам зарадван, при приемчика и почнахме да смятаме. Разш. съд 155лв. и труд всичко ОКОЛО 220-250лв нееде ми вика с отстъпката, която не можело да ми каже колко е, в края на на краищата. После се пресети че и радиатора се сменял, почити винаги, понеже, нали, обаче имало вероятност и гърловината му да се е разшерила или свила не помня вече. Та колко станаха, някакви там 800-1000 умрели лева. Това за радиатора като го чух и му казах да не изчеслява повече интеграла, който си беше замислил. А аз, просто исках сам да си го сменя пред блока. :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 23 Ное 2012, 16:22

Епопеята ми продължава :-( Моя случай явно е прецедент в историята...
Понеже обещах да ви държа в течение, преди малко се връщам от сервиза, който препоръчахте, но за съжаление, без колата...

Пуснаха я на компютър, никакви грешки, казват ми 'Е46 в удивително добро състояние и т.н.'... Първоначално се оказа, че проблема е от това, че Камор не са обезвъздушили охладителната система и вътре ври та се се къса половин литър антифриз, ей така, за срам... след като огледаха разширителния съд се оказа че дупката която Камор цитираха пред мен, всъщност бил фабричен отвор, на всичкото отгоре.. явно аз изглеждам глупаво! :-) момчетата обезвъздушиха всичко, доляха антифриз и всичко 6... паля си колата с усмивка, тръгвам си, завивам зад ъгъла и.........
КОЛАТА ОТНОВО ИЗГАСВА!!! Безпричинно... И НЕ, НЕ може да се запали повторно...

След повторно включване на компютър се появяват грешки, този път свързани с:
1. Компютъра не прави връзка между ключа и вградения имобилайзер
2. Два датчика на колянов и.... още някакъв вал дават грешка едновременно (което видиш ли нямало как да се случи по принцип)..

Та... бутане обратно до сервиза.... сега ще пробват да ресет-ват или съответно да ми кажат дали ми трябва нов компютър...

На мен честно казано това си ми изглежда чиста проба причинно следствена връзка с кривите ръце на инженерите в Камор.... прекалено съвпадение е... ремонт и после - за нов компютър.

Не знам какво да мисля, но ако има развитие и прогрес за по-малко от 4 цифри, ще черпя!
Ако не... може и да не пиша повече :-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 23 Ное 2012, 17:55

Колежке сменете датчика на коляновия вал!Аз съм със същия мотор и имах абсолютно същия проблем,изгасва в движение и не се сзнае кога може да запали отново.И при мен даваше тези грешки (без тая за ключа и имобилайзера).Оказа се,че дефекта на тоя датчик е често срещан проблем при тоя мотор.За съжаление смяната му е малкоп трудоемка,тъй катао се сваля смукателния колектор,иначе цената му за оригинален е около 180 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от Kameliya_l » 23 Ное 2012, 18:42

Почти ми е ясно, че накрая ще се окаже нещо такова...
Не разбирам, но тези 180 лева в момента ми звучат като лев и 40 :-)
На база на всички оферти, които получих и фактури които вече платих..... :-)
Чакам момчетата да се обадят и да кажат все пак дали тази кола ще мога да я карам или ще и се наслаждавам с бутане :-)))
Иначе, радвам се че има такъв форум... където дори и аз, жена, неразбираща техническите детайли, може да се похвали колко всъщност си харесва БМВ-то, как иска всичко да му е неред и такива като вас да изразят мнение и да помогнат!!!
Мерси!!!

Следваща

Назад към E46