теч на масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
теч на масло
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: теч на масло
Колега, като свалиш капачката махни старото уплътнение, което е добре легнало в улей(легло) в горната часта... слагаш новото уплърнение в улея и завиваш... липсата на динамометричен ключ не е определяща. Трябва уплътнението да влезе в корпуса т.е. да застане между корпуса и капачката така че да се скрие, а не да стои над корпуса и ръба на капачката, защото така винаги ще изкача и ще тече.
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
Колега като слагаш новия пръстен огледай го добре да не се усукал и при стягането да го прещипваш и затова да става така
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
медната дихтунга не е ли за пробката на картера ? Сигурно и нея не са ти сменили , но ако няма теч , сменяй на следващата смяна .
с мойте филтри винаги са ми давали алуминиева дихтунга , никога медна
иначе тези каучуковите ги омаслявай преди завиване , защото на сухо се набират ...
с мойте филтри винаги са ми давали алуминиева дихтунга , никога медна

иначе тези каучуковите ги омаслявай преди завиване , защото на сухо се набират ...
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Шефе, тази медната ти е отдолу за пробката на картера
Медна е, и е откалена...
Ако филтъра ти е правилната дължина, обърни внимание какво казвам- правилната дължина, няма как да избие масло от пръстена, ако ще 50 атмосфери да вдигне на маслото. Има много филтри ментета, които са по големи и оттам се получава така. И си намери по възможност оригинален преходник за затягане на капачката, иначе може да посучеш капака, особенно на горещ мотор.
Запомни го от мен, на два разнородни материала, в случая пластмаса и алуминии, не може да се слага уплътнение от алуминии да кажем или мед или т.н, само гума !

Ако филтъра ти е правилната дължина, обърни внимание какво казвам- правилната дължина, няма как да избие масло от пръстена, ако ще 50 атмосфери да вдигне на маслото. Има много филтри ментета, които са по големи и оттам се получава така. И си намери по възможност оригинален преходник за затягане на капачката, иначе може да посучеш капака, особенно на горещ мотор.
Запомни го от мен, на два разнородни материала, в случая пластмаса и алуминии, не може да се слага уплътнение от алуминии да кажем или мед или т.н, само гума !
Последна промяна sadex5 на 23 Ное 2012, 14:34, променена общо 2 пъти
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Брал съм го този яд и аз колега. Стигнах до извода, че тия о-пръстени със филтрите дето ги дават са на късмет- някой път държи, друг път става на пластелин гумата и избива. Аз си купувам отделно о-пръстени от маслоустоичива гума от магазин за о-пръстени и семеринги и са бетон.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Оказа се точно о- пръстена!!!! Така се беше сплескал, че все едно беше част от пластмасата и аз със риск да счупя капачката със супер много сила го изкарах. Сложих новия от филтър Mahle и си викам дай да сменя и филтъра иначе за какво ми е- да ама не филтъра точно както каза Sadex-а по-дълъг от нужното и не може да се завие капачката
- а е избран по вин от "марков" магазин в Бургас
Мерси за отговорите, наистина ми помогнахте!!!

8 мнения
• Страница 1 от 1