Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Ipod с адаптер на Pioneer - впечатления

Мнение от jorkata » 23 Мар 2006, 0:59

Здравейте!
От скоро съм собственик на BMW и член на форума (от няколко минути даже :D ) и понеже съм новак и като шофьор, реших да помогна малко тук с каквото мога все пак

Та, от месец и повече съм с адаптера на Pioneer CD-IB100 (http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1260), IPod 4-то поколение и Pioneer DEH-P4500R + Pioneer говорители, но те не са важни.

ето графично пригледно нещата:
ИзображениеИзображение
Изображение

Адаптерът: Купих го от Авител - http://avitel-bg.com/ - единствено там го намерих .. 170лв. е цената му. Инсталирането е елементарно, направи го майстор пред мен за 5 мин. максимум (има кабелче за захранване на самият адаптер, кабел за CD changer - всички в комплекта + книжки и лепенки за евентуално залепване на адаптера). как работи това нещо - IPod-ът се свързва с адаптера чрез интерфейсен кабел за Ipod (широката букса отдолу на Ipod-a) ,който излиза директо от адаптера. По този начин Ipod-ът се зарежда нон-стоп и забравяте за батерията изобщо - страшно удобно. Като е свързан, Ipod-ът е в режим на връзка (Do not disconnect - както когато се качват песни) и на дисплейът му излиза лого Pioneer (голям кеф :mhihi: ). От този момент нататък го сложих в жабката на колата и забравих че е там (предварително имах към 5GB музика).
До тук само приятни изненади общо взето, освен цената :roll:
Най-големият недостатък на това чудо е начинът, по който се упрвалява от Pioneer плейъра. Навигацията е страшно объркващо направена, даже ме мързи сега да я описвам, ако някой има интерес да пита, ще му обясня. Но след като седмица някъде го джътках се свиква и е доста лесно, НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се си подредили добре музиката в самият Ipod (по албуми/изпълнители/стилове/плейлисти) . Ако обичате да си сменяте песните през 2-3-4 минути ще видите дооста зор, особено докато шофирате. Но ако си направите добри плейлисти и го оставите да свири (аз лично така правя) - няма такъв кефф ! Звукът е просто уникален, а мойте говорители не са кой знае какво! Забравете за всякакви FM предаватели или свързване чрез обикновени кабели - звукът през адаптера е дигитален и е страшен! Ако сте ценители на добрият звук това е изборът за вас!

Ами се сещам за сега, исках още няколко неща да спомена, но сега забравих ...
С удоволствие ще отговоря на въпроси по темата, който се интересува да пита ;]

Поздрави на всички колеги :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 23 Мар 2006, 11:30

със здраве да си го ползваш !

П.С. ценителите на добрия звук биха слушали оригинални дискове на плеъра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 24 Мар 2006, 2:00

The_Ancient написа:със здраве да си го ползваш !

П.С. ценителите на добрия звук биха слушали оригинални дискове на плеъра.

Перфектен отговор :yes: Няма нищо по качествено от оригинален wave диск (като изключим някой други носители )
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata » 24 Мар 2006, 17:59

мерси !
да, няма спор че оригинално CD е най-най .. но за MP3 това е най-добрият вариант според мен, като изключим CD-R дисковете и плейърите в колата ..

поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от ClioFen » 26 Юли 2006, 17:52

Здравей колега интересувам се да ми разкажеш малко повецхе за управлението на iPod-а през касетофона и има ли някъкви съществени ограничения като се използва по стар модел Pioneer. Защото в описанието на CD—IB100 в интренет пише за по стари модели може да има някои ограничения в дисплейването и управлението на iPod-а. Много ще съм ти благодарен защото си човек с личен опит а от AVITEL ми казаха че са продали 2 - 3 устройства и то по поръчка и не са ги разучавали много.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 26 Юли 2006, 22:55

чакайте бе,ако правилно съм разбрал,става въпрос за връзване на айпода към аудио системата на колата.тоз дивайс оригинален на епъл е около 65 лева на щанда на айпод в техномаркет.свързва айпода с уредбата в колата.170 ми се струва дебело,а и оригиналното е безжично.

Потребител
Аватар

Мнение от ClioFen » 27 Юли 2006, 1:57

Това за което ти говориш е FM Transmiter а това нещо управлява iPod-а и вазпроизвежда от него през аудио системата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 06 Авг 2006, 23:11

ClioFen написа:Това за което ти говориш е FM Transmiter а това нещо управлява iPod-а и вазпроизвежда от него през аудио системата.

сега ми стана ясно .обаче какво е предимството пред това да го слушаш като станция.качеството не се влошава.аудио системата го възпроизвежда.сигурно има някъкво предимство за да вземат от пайнер по 170 кинта.
Последна промяна kluves на 07 Авг 2006, 0:48, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 07 Авг 2006, 0:08

kluves написа:качеството не се влошава.

:shock: :shock: :shock: :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 07 Авг 2006, 0:49

да благодаря.от този пост ми станя ясно.мерси .много изчерпателно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 07 Авг 2006, 9:26

S/N при плеърите е от порядъка на 90-100Дб
същото при FM приемниците е около 75Дб
П.С. Ако отново не ти се е изяснило S/N е фактора Сигнал/Шум. Надявам се да ти е ясно.

младши ентусиаст
Аватар

въпрос за устройството

Мнение от 535 » 13 Авг 2006, 14:48

въпрос за устройството понеже искам да включа чейнджър и аудио изход на компютър както и двд дали има такива устроиства от 3 входа да избираш кой да пусне защото в pioneera сигнала влиза през буксата която се ползва за чейнджър ...
а аз искам 3 неща и малко грозно да ги превключвам ръчно ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 14 Авг 2006, 22:22

The_Ancient написа:S/N при плеърите е от порядъка на 90-100Дб
същото при FM приемниците е около 75Дб
П.С. Ако отново не ти се е изяснило S/N е фактора Сигнал/Шум. Надявам се да ти е ясно.

това вече е наистина ясно.досега не го знаех.мерси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за устройството

Мнение от nqkoisi » 15 Авг 2006, 10:00

535 написа:въпрос за устройството понеже искам да включа чейнджър и аудио изход на компютър както и двд дали има такива устроиства от 3 входа да избираш кой да пусне защото в pioneera сигнала влиза през буксата която се ползва за чейнджър ...
а аз искам 3 неща и малко грозно да ги превключвам ръчно ...

купи си алпайн некъв мултимедия плеър и може и 10 неща да си пуснеш

Назад към Car аудио и видео