Проблем при ускоряване на БМВ 520
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivo_9382
- Потребител
-
- Кара: Е-46 М54Б22
- Мечтае да кара: Чисто ново БМВ
Проблем при ускоряване на БМВ 520
Здравейте колеги. От няколко месеца съм собственик на БМВ е39 520 98г. и от както взех колата ме тормози един проблем, който ще опиша така: Колата пали и работи перфектно без да тресе или прекъсва! Когато започна да ускорявам се усеща леко зачудване сякаш натискам и отпускам педала на газта. На моменти се изстрелва, а в следващия момент пак е мудна. На скоро и сложих и ГИ и на газ този проблем го няма! Моля помогнете! Благодаря предварително!
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Re: Проблем при ускоряване на БМВ 520
Добре дошъл във форума. На първо време ще те посъветвам да използваш търсачката.
Точно за тези проблеми при 520 е писано доста. Мини една диагностика и колата сама ще ти каже кое не е наред.
Точно за тези проблеми при 520 е писано доста. Мини една диагностика и колата сама ще ти каже кое не е наред.
Не искам много, искам всичко!
- ivo_9382
- Потребител
-
Благодаря ти за съветите колега. От доста време търся нещо писано за подобен проблем, но не откривам. Ако някой може да даде линк, ще съм благодарен!
- Gari
- младши ентусиаст
-
Мини първо диагностика...
viewtopic.php?f=35&t=251599&p=2764677&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D1%81+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B0+520%D0%B8#p2764677
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%B4
viewtopic.php?f=35&t=251599&p=2764677&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D1%81+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B0+520%D0%B8#p2764677
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%B4
- ivo_9382
- Потребител
-
На диагностика дава грешка на датчика на разпределителния вал. Чистят ми я тази грешка и след няколко дни пак е записала 7-8 грешки пак на този датчик. Смених датчика с друг и пак същата история. И колата си знае нейната, когато реши, че ще върви ми пълни душата отпускам педала и когато пак подам газ си става пак на трамвай
. На газ няма такива филми, но там вървежа си е като на бензин, когато е в режим "трамвай" без никакви промени по време на ускоряване. 

- Gari
- младши ентусиаст
-
ivo_9382 написа:На диагностика дава грешка на датчика на разпределителния вал. Чистят ми я тази грешка и след няколко дни пак е записала 7-8 грешки пак на този датчик. Смених датчика с друг и пак същата история. И колата си знае нейната, когато реши, че ще върви ми пълни душата отпускам педала и когато пак подам газ си става пак на трамвай. На газ няма такива филми, но там вървежа си е като на бензин, когато е в режим "трамвай" без никакви промени по време на ускоряване.
Смени го с чисто нов. Не мога да те разбера колега. Знаеш от къде ти идва проблема и пак продължаваш да питаш...
Купи си един нов, смени го, изчисти грешката, виж колата как е, ако прави така отново диагностика.
Аз смених и двата на разпределителните валове даже и на коляновия преди да се оправят нещата.
- ivo_9382
- Потребител
-
Добре де, на този принцип да разбирам ли, че тези датчици на газ не играят никаква роля
Както казах проблема е само на бензин! До този момент извода от ходенето по сервизи и диагностики е, че трябва да сменя: Свещи, бубини, дебитомер, реглажче на ваноса, датчик разпр. вал. И капака на всичко това беше СЕГМЕНТИ. По този принцип да сменям всичко наред докато уцелим проблема. Да това е най-сигурния начин но не и най практичния. 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
по безопасния вариант е-намираш вървящо такова БМВ и почваш да сваляш и сменяш докато уцелиш

дебитомера как ти е ?на газ за да го няма тоя проблем....
само предполагам..

- ivo_9382
- Потребител
-
pacho_rr написа:дебитомера как ти е ?на газ за да го няма тоя проблем....само предполагам..
Днес откачих буксата на дебитомера и не забелязвам никаква разлика. Може и да си внушавам но даже ми се струва, че ускорява малко по добре

ivo_9382 написа:pacho_rr написа:дебитомера как ти е ?на газ за да го няма тоя проблем....само предполагам..
Днес откачих буксата на дебитомера и не забелязвам никаква разлика. Може и да си внушавам но даже ми се струва, че ускорява малко по добре
Еми какво се чудиш тогава че не върви ? Щом няма разлика , значи дебитомера ти е `мъртвец `
И като се сетя само , че с откачен дебитомер 520-ката набира като трамвай

- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Каква точно е грешката/ите?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
ivo_9382 написа:pacho_rr написа:дебитомера как ти е ?на газ за да го няма тоя проблем....само предполагам..
Колеги, при Газовия Инжекцион абсолютно всички датчици на колата си работят и взимат участие при работата на колата. Не се бъркайте и не бъркайте и други хора.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
и аз тва си мислех... та на помпичка отиват раотите май
...
ако може да се тества някак, ще си каже

ако може да се тества някак, ще си каже
- ivo_9382
- Потребител
-
Благодарско на всички колеги от форума, които се опитват да ми помогнат
В събота мисля да я закарам в сервиза на Рашо (РАШО-АУТО в Овча купел) да я погледнат. Ако и там не могат да ми решат проблема, ще трябва да се примиря с мисълта, че съм си взел сакато магаре
Ще пиша какво е станало в събота. Стискайте палци.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2