съвет за ремонт на предница
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
съвет за ремонт на предница
Колеги, трябва да сменя почти всичко по предницата, та питането ми какво е удачно да си купя - марка и от къде. Карам е39, 523, 2000г. Трябва да сменя левите и десни криви и прави носачи, накрайниците и т.н - както казах всичко!!!Гледам, че продават комплекти - примерно ATEC/хареса ми цената- около 370 лева всички носачи, накрайниците + биалетките/. Някой има ли опит с тая марка. Благодаря предварително. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: съвет за ремонт на предница
Ако искаш частите да изкарат приличен пробег, купи си нещо от рода на Лемфьордер, TRW, но от представителство. Скъпи са, но са истински. За 370лв. не знам как тоя комплект може да е качествен, като само един хубав носач е 150... Или спестяваш доста с евтини части и другата година пак правиш предница, или инвестираш в качествени.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Аз съм следващият , който го интересува същият въпрос , който и колегата. При мен , само че комплекта върви и с рейка
. На мен също ще ми е интересно да чуя за тези комплекти на ATEC , за тях гледах на едно място само че дават 15к гаранция - толкова ли изкарват само или има още хляб , някой ако има опит с тях нека сподели.

Аз си смених цялото окачване: Рециклирах го в Казанлък, изпратих го до там с еконт и ми го върнаха за 2 дни.
Взимат по 15лв на шарнир, после трябва да си вземеш тампони от където решиш и да ги дадеш на някой да ги набие за 5лв на носач, може и майстора да ти го направи, моя не го правеше. Носача излиза към 30лв.
Рециклирах, носачите и накрайниците, другото си го купих защото е евтино.
8 носача
2 накрайника
2 малки биели
2 големи биели
за 550лв ми излезе всичко с труда.
Ако се интересуваш мога да ти дам координати на фирмата в Казанлък.
Майстора ми каза, че са ги направили много добре, а колата ми си се движи прекрасно.
Взимат по 15лв на шарнир, после трябва да си вземеш тампони от където решиш и да ги дадеш на някой да ги набие за 5лв на носач, може и майстора да ти го направи, моя не го правеше. Носача излиза към 30лв.
Рециклирах, носачите и накрайниците, другото си го купих защото е евтино.
8 носача
2 накрайника
2 малки биели
2 големи биели
за 550лв ми излезе всичко с труда.
Ако се интересуваш мога да ти дам координати на фирмата в Казанлък.
Майстора ми каза, че са ги направили много добре, а колата ми си се движи прекрасно.
- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
Благодаря колеги!!! Всъщност след щателна проверка се оказа, че имам за смяна предни и задни биалетки - купих си нови ТРВ, накрайниците и два носача, които рециклирах за по 40 лева единия /работилницата където ги правиха е на Симеоновско шосе/. Като я сглобят утре ще ви кажа как е.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Нека , колеги с опит с рециклирано окачване изкажат мнение, до колко е сполучливо , какъв пробег са минали горе доло и дали си заслужава според тях .
- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
Какво ще кажете за мейле хд?
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
another90sm написа:Аз съм следващият , който го интересува същият въпрос , който и колегата. При мен , само че комплекта върви и с рейка. На мен също ще ми е интересно да чуя за тези комплекти на ATEC , за тях гледах на едно място само че дават 15к гаранция - толкова ли изкарват само или има още хляб , някой ако има опит с тях нека сподели.
Имам колега в работат с Алфа и от него знам за АТЕС. Купи си комплект предни носачи и тн. за по-тънки пари от ТРВ Муг и тн. В интерес на истината бяхме скептични относно качеството обаче след 15к км все още не се е разтропала. Според мен е въпрос на късмет, защото друг алфист от техния форум се беше оплаквал, че след 5к км всичко е леж. Според мен ако можеш да отделиш малко повече заложи на доказани марки и още повече от доказал се търговец.
ПП
В комплекта на АТЕС имаше една част на Фленор

Ако колегите искат, мога да дам и номер на човек, който продава АТЕС-а тука в България и дава 6 месеца гаранция, но на лично, че да не става реклама.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Аз днес смених прав носач дясен - 100 евро и двата стабилизатора - 50 евро, сичко на lemförder, за труда 20 евро... тотал 170 евро. Сега остава да видам колко ще ги карам (надявам се много) 

- nashku
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л
Здравейте колеги! В четвъртък получих въпросните АТЕС или АТП (едно и също е). Само,че аз ги поръчах директно от Германия, от сайта на фирмата. Дойдоха на 260 ЛЕВА с доставката, която отне около 4-5 работни дни. Тук търговците си слагат надценка от едно 100 лева за комплект,а доставката за един или сто комплекта си остава 19.80 евро. Доста четох по форумите на VW i Audi и има повече положителни отзиви за тях, отколкото отрицателни. Утре се надявам да ги монтират и понеделник реглаж. Лошото при мен е, че не мога да дам реална оценка за това колко ще изкарат, защото имам малко повече от 5000 км на година(лятото не съм в България) И 15000 км да изкарат за мен са 3 години и съм дал 260 лева. Препоръчвам Ви да си ги поръчате директно от Германия на ЛС ще дам линка, на който иска. Ако има нещо питайте относно поръчката. Можем да направим и масова поръчка. Поздрави! Пожелавам Ви приятна вечер и много безаварийни! 
П.С: Колегите от посочените форуми пишат, че е добре да се сложи допълнително грес под маншончето на шарнира, което може да удължи живота на носача(фабричната идвала малко)

П.С: Колегите от посочените форуми пишат, че е добре да се сложи допълнително грес под маншончето на шарнира, което може да удължи живота на носача(фабричната идвала малко)
- nashku
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л
Вече съм с въпросните АТЕС носачи. Вчера ми изкараха оригиналните 15 годишни носачи и компания. Колата по борд е на приблизително 190 000км, 2010 е внесена в България. Дясното колело беше все още здраво, но реших да сменя всичко да е ново. Все едно карам чужда кола. Колко ще издържат е вече Божа работа.
- gymp
- Потребител
-
- Кара: e34;e39
- Детайли за колата: td;tds
честито колега за новите части и мен ме интересува тази тема за нови не оргинални части и техните цени но мисля да дам моите за рециклация на окръжна болница при Жан от техните услуги съм много доволен преди 10-тина години си разглобих е-34 -ката и ми ги направиха и искараха 7 години по наще пътища.
- tomi2006
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525tds
- Мечтае да кара: нови коли
Колеги взех си вътрешен и външен накрайник,комплект с щангата на лефиордер-79лв от Даскалов кар.Не е реклама но съм страшно доволен от тия хора.Няма такива цени,а на повечето места ми искаха само за вътрешния накрайник-говоря за този от към рейката 89лв.Лемфиордер е истината,ползвал съм ги и на друга марка-VW и няма мърдане.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
и аз бях много доволен от жан, докато не ми поиска по 60лв на шарнир, от тогава не съм стъпвал, иначе е34 с рециклираните от там изкара към 30 000 преди да почне да потропва.Наскоро смених всичко със мейле от колега от форума и за сега всичко е ок.но друга ми е мисълта, една цяла предница за лада е 200лв, та кви са тия бмв части за 260 не знам, всъщност знам, един приятел наскоро сложи такива на една "ц" класа....десния носач се скъса на две точно по средата, та внимавайте че могат да бъдат и опасни китайските боклуци 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
steel_petrov написа:Благодаря колеги!!! Всъщност след щателна проверка се оказа, че имам за смяна предни и задни биалетки - купих си нови ТРВ, накрайниците и два носача, които рециклирах за по 40 лева единия /работилницата където ги правиха е на Симеоновско шосе/. Като я сглобят утре ще ви кажа как е.
миналата година ми рециклираха на симеоновско носачите бахти некадърниците няма и 10к км всичко е на дреб пълен боклук не става сега мисля да пробвам АТЕС пък да видим
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2