Премигване и изгасване на таблото на е34
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Mony 520
- Потребител
-
- Кара: е38 4.4
- Мечтае да кара: Вече го кара
Премигване и изгасване на таблото на е34
Здравейте колеги,
ситуацията при мен е следната:Паля си колата,пускам си фаровете всичко светва по табло по копчетата на парното,копчетата на прозорците всичко. Обаче като пусна мигач,или аварийни започват всичките лампи да мигат по таблото,на парното,на прозорците.Гася мигача всичко е ок. Другия вариант е пускам дългите и всички лампи изгасват карам малко и се появяват.Проблема според мен е някоя ''маса'' която има общо с всичките копчета и лампи. Но къде е и как да я намеря ще съм благодарен да ми кажете ако сте се сблъсквали с такъв проблем. Благодаря предварително.
ситуацията при мен е следната:Паля си колата,пускам си фаровете всичко светва по табло по копчетата на парното,копчетата на прозорците всичко. Обаче като пусна мигач,или аварийни започват всичките лампи да мигат по таблото,на парното,на прозорците.Гася мигача всичко е ок. Другия вариант е пускам дългите и всички лампи изгасват карам малко и се появяват.Проблема според мен е някоя ''маса'' която има общо с всичките копчета и лампи. Но къде е и как да я намеря ще съм благодарен да ми кажете ако сте се сблъсквали с такъв проблем. Благодаря предварително.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Премигване и изгасване на таблото на е34
Може да е и копчето на аварииките, за тях нищо не каза.

- Mony 520
- Потребител
-
Колега за аварийните същата работа. Карам си примерно цъкам аварийките и почва да мига и таблото и копчетата по парното и копчетата на прозорците(мигат с такта на релето
). Гася аварийките и всичко е ок. И не го прави всеки път кога му скимне. Примерно ако превключвам от къси на дълги по плавно няма ядове,ако щракна по рязко изгасват лампите.Някъде прехвърля нещо маса ли е тва е че не разбирам какво общо има примерно копчето на аварийните или на фаровете с копчетата по парното.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Прилича ми на някой окъсен кабел...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Общото е лостчето за мигачите. Разгледай снопа, който излиза от него.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Кабелите около волана.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Mony 520
- Потребител
-
Мерси за съдействието, предполагам в съботата ще свалям пластмасите да гледам кабелите и ще пиша какво е станало.
- dani32
- Потребител
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: e34 v10
При мен се появява същия проблем. Но за главен заподозрян взех релето за увеличаване и намаляване количеството светлина на таблото. През него минава електичния сигнал преди да отиде към таблото. Взел съм друго тези дни ще го сменя и ще споделя какъв е резултата.
Поздрави.
Поздрави.
- Mony 520
- Потребител
-
Виж колега и сподели.А къде се намира това реле да го погледна и аз да няма нещо корозия по него,че си е крива работа особенно като се кара по тъмно и нищо не се вижда.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dani32 написа:При мен се появява същия проблем. Но за главен заподозрян взех релето за увеличаване и намаляване количеството светлина на таблото. През него минава електичния сигнал преди да отиде към таблото. Взел съм друго тези дни ще го сменя и ще споделя какъв е резултата.
Поздрави.
Не е реле, а управлението е с потенциометър и едва ли нещо може да се повреди там имайки се в предвид колко рядко се използва.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
dani32 написа:При мен се появява същия проблем. Но за главен заподозрян взех релето за увеличаване и намаляване количеството светлина на таблото. През него минава електичния сигнал преди да отиде към таблото. Взел съм друго тези дни ще го сменя и ще споделя какъв е резултата.
Поздрави.
Та това не е ли обикновен тример???
Премери го дали съпротивлението му се регулира плавно или е със скок.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- dani32
- Потребител
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: e34 v10
Та смених въпросното тример/поенциометър което вътре е платка със съпротивления и нещата се оправиха. Работа за 1 мин.
Поздрави
Поздрави

- Mony 520
- Потребител
-
Колеги,
След дълго търсене на укъсени кабели и смяна на потенциометри нищо не помогна. Съвсем случайно открих проблема от къде ми идва. Сложих си ксенон и на халогените,имам и на късите фарове и си викам чакай да си сложа и малко циганиика
и си смених габаритите с диоди. И проблема с премигването на таблото изчезна. Някоя маса на габаритите е правила мизерията, а тъй като диодните габарити консумират по-малко напрежение и така. напръсках обилно с препарат против окисляване на кабели по буксите на габарита и нещата се оправиха.
Поздрави!
След дълго търсене на укъсени кабели и смяна на потенциометри нищо не помогна. Съвсем случайно открих проблема от къде ми идва. Сложих си ксенон и на халогените,имам и на късите фарове и си викам чакай да си сложа и малко циганиика

Поздрави!
13 мнения
• Страница 1 от 1