проблем с тдс!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39 525 тдс
Мечтае да кара: ///М5

проблем с тдс!

Мнение от Ceco bmw » 17 Ное 2012, 18:10

Здравейте колеги!!! Имам следния проблем с Е39 ТДС:
Както си карам на 5-та скорост с около 1500 - 1800 оборота при подаване на газ, колата не ускорява все едно турбото не работи, а като натисна съединителя да паднат оборотите до тихи 700 оборота и го пусна с подаването на газ колата тръгва перфектно.
В градски условия на малките предавки такъв проблем няма.
На диагностика абсолютно всичко е ОК (Дебитомер , ГНП и т.н.)
Казаха ми, че проблема най-вероятно е от помпа за високо налягане на горивото която се намирала някъде под лявата седалка отдолу на шасито и която нямала датчици и букси и на диагностика не се хваща. Ако някой е имал подобен проблем или знае от какво може да се получи ще съм благодарен на полезен съвет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: проблем с тдс!

Мнение от turbo » 18 Ное 2012, 0:35

ТДС-ът има 2 помпи. Едната е ел. подкачваща и е в резервоара. Другата е за високо налягане и е закачена бая сериозно за ангренажната верига и не е под седалката със сигурност.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco bmw » 18 Ное 2012, 1:05

turbo написа:ТДС-ът има 2 помпи. Едната е ел. подкачваща и е в резервоара. Другата е за високо налягане и е закачена бая сериозно за ангренажната верига и не е под седалката със сигурност.

Дали е възможно проблема да идва от тази помпа за високо налягане?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 18 Ное 2012, 11:46

двигателя тресе ли ти на ниски обороти?гасне ли при превключване на предавки?ако имаш тези данни ще ти кажа какво е.успех.

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco bmw » 18 Ное 2012, 11:50

wladio написа:двигателя тресе ли ти на ниски обороти?гасне ли при превключване на предавки?ако имаш тези данни ще ти кажа какво е.успех.

Не тресе няма никакъв проблем с гаснене само но пета скорост го има проблема. Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d 163
Мечтае да кара: f30 335d
Детайли за колата: Черна много лъскава.

Мнение от Beni_ » 18 Ное 2012, 14:44

Неможе да очакваш на 1500-1800 оборота на 5-та да си скъса гумите
според мен нямаш проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 18 Ное 2012, 15:24

Така са си ТДС-ките - под 2000 об./мин ги няма никакви... особено на пета!!! :( Турбините им не са като на 2.5/3.0d с лопатки, които да насочват струята изгорели газове с най-ефективния ъгъл в самата турбина, съответно в ниските и високите обороти. Затова като ми трябва "динамика" :mhihi: , предварително я подготвям да е над 2000 об./мин :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 ТДС

Мнение от Tipche » 18 Ное 2012, 17:08

Аз го имам същия проблем вече от почти година и неможах да установя от къде идва проблема :banghead:
Последно мислихме дали не го прави от разтоварващия клапан на турбото(да остава в отворено положение :dunno: ) сменихме му маркучите но без успех и от тогава съм се отаказал да търся проблема :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco bmw » 18 Ное 2012, 21:25

E30_DK написа:Така са си ТДС-ките - под 2000 об./мин ги няма никакви... особено на пета!!! :( Турбините им не са като на 2.5/3.0d с лопатки, които да насочват струята изгорели газове с най-ефективния ъгъл в самата турбина, съответно в ниските и високите обороти. Затова като ми трябва "динамика" :mhihi: , предварително я подготвям да е над 2000 об./мин :ok:

Колега както е с 1800 оборота да речем и като подам газ не тръгва изобщо а мотора се товари, след като натисна съединителя да паднат оборотите до ниски без да превключвам на по малка предавка и го пусна колата тръгва много добре. А ако не изчакам падането на оборотите и връщам по-малки предавки колата само ръмжи и не ускорява. За мен не е нормално да си е така, ходих при няколко майстора които виждат проблема но не намират решението. Ако можете помагайте!!! Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Ное 2012, 22:50

Така както го описа в първия пост и аз не видях проблем защото на тези обороти няма достатъчно изгорели газове за да може турбината да направи необходимото налягане за да го усетиш като дръпване пък и най-висока предавк... След последния ти пост следва че ако искаш да изпреварваш по-бързо и включиш на долна предавка с газ няма да ускори колата така ли е . Провери си мапа зачисти го със спрей както и мъркучлето до него. Другото може да е подкачващата помпа или цедката й да е позапушена и при такива условия да не достига гориво . А при други условия и предавки пак така ли се държи щото ако е турбина ще го усещаш всякакси като мудна и ускорението ще започва от доста по-високи от 2000 оборота.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 18 Ное 2012, 22:54

най добре намери друга тедееска и сравни,а ако си от софия отиваш в суходол при чичо доктор и той ще каже на 100 процента какво ти е на колицата.
поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco bmw » 18 Ное 2012, 23:06

vladobate написа:Така както го описа в първия пост и аз не видях проблем защото на тези обороти няма достатъчно изгорели газове за да може турбината да направи необходимото налягане за да го усетиш като дръпване пък и най-висока предавк... След последния ти пост следва че ако искаш да изпреварваш по-бързо и включиш на долна предавка с газ няма да ускори колата така ли е . Провери си мапа зачисти го със спрей както и мъркучлето до него. Другото може да е подкачващата помпа или цедката й да е позапушена и при такива условия да не достига гориво . А при други условия и предавки пак така ли се държи щото ако е турбина ще го усещаш всякакси като мудна и ускорението ще започва от доста по-високи от 2000 оборота.

Ако тръгна от първа и я настъпвам няма никакъв проблем но като задържа с едни обороти известно време на пета предавка под 2000 оборота и да връщам скорости и да на стъпвам газта на същата скорост не става, трябва да сваля оборотите до ниски и тогава тръгва все едно никога не е имала подобен проблем

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco bmw » 18 Ное 2012, 23:09

wladio написа:най добре намери друга тедееска и сравни,а ако си от софия отиваш в суходол при чичо доктор и той ще каже на 100 процента какво ти е на колицата.
поздрави.
Благодаря колега, ако не разреша проблема май нататък отиват нещата въпреки, че не съм от София.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Ное 2012, 1:38

Добре де досега все така ли е била ,ако не бъркай в резервоара и чисти цедки и т.н смени и горивен филтър . Виж и мапа все пак. ПС: Ако не се справиш свиркай на ЛС от Филибето съм :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 19 Ное 2012, 9:42

Проблема е много често срещан в ТУ мотора с дебитомер.Със чипване се решава ,тоест искам да кажа ,че е софтуерен.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Следваща

Назад към E39