e36 m42 MAF Дебитомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ressidentattitude
- кандидат ентусиаст
-
e36 m42 MAF Дебитомер
Здравейте,
От известно време оборотите на колата при празен ход играят и разбира се гасне..... Стигнах до извода че е от дебитомера и разбира се съм прав.
Това което ме интересува е някой знае ли къкви са параметрите на термо резистора преди клапата на дебитомера...
Благодаря ви
От известно време оборотите на колата при празен ход играят и разбира се гасне..... Стигнах до извода че е от дебитомера и разбира се съм прав.

Това което ме интересува е някой знае ли къкви са параметрите на термо резистора преди клапата на дебитомера...
Благодаря ви

Обичам да карам багер...
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Re: e36 m42 MAF Дебитомер
И аз се интересувам да замеря моя. От къде точно се замерва термо резистора ?
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
На мен проблема ми е следния: Като е студена колата пали и работи нормално( не играят оборотите), но като загрее, при първо палене винаги оборотите падат до 450-500 и след това се нормализират.
- ressidentattitude
- кандидат ентусиаст
-
Ще го замериш ,ако не е дал фира иначе няма да ти даде никакви съпротивление... аз в момента се боря с моя и до колкото разбирам е дал фира и разбира се компютъра не получава данни от него и от там играят оборотите при празех ход. Точно преди 10 мин пробвах една термо двойка кочто е по различна от термо резистора но в момента в който ЕКУто получи някакви данни от термо двойката колата стабилизира обороти
така ,че аз съм си за термистор :Д

Обичам да карам багер...
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
ressidentattitude написа:Ще го замериш ,ако не е дал фира иначе няма да ти даде никакви съпротивление... аз в момента се боря с моя и до колкото разбирам е дал фира и разбира се компютъра не получава данни от него и от там играят оборотите при празех ход. Точно преди 10 мин пробвах една термо двойка кочто е по различна от термо резистора но в момента в който ЕКУто получи някакви данни от термо двойката колата стабилизира оборотитака ,че аз съм си за термистор :Д
Добре а реално как и къде го мериш?
- ressidentattitude
- кандидат ентусиаст
-
Отваряш капака на колата , след това кутията на филтъра, и поглеждаш в дебитомера , там преди клапата на дебитомера има едно странно нещо с две крачета ... и те там слагаш мултицета и мериш омове 

Обичам да карам багер...
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M5
- Мечтае да кара: F117a Stealth
- Детайли за колата: BMW M5 E60 2008
та по темата.
резистора който е в дебитомера според външната температура си мени стойностите та компа разбира колко градуса е вънка и знае колко гориво да пуска на дюзите.стигнал съм до извода че като загрее мотора загрява и деботомера до 60-70 градуса.
после този термистор си мени омажа и показва адска жега навън.компа си мисли че е много горещо навън и пуска по малко гориво.и от там при горещ мотор се губи мощноста.
това съм го тествал като разпоя термистора и запоя на негово място съпротивление равняващо се на 10 градуса по малко от външната температура.тоест за 20градуса външна температура като е 3килоома запояваш 4килоома.дори имах и тема относно това губене на мощ.viewtopic.php?f=8&t=264699 тествано е и работи много добре.ето и схемата за градуси спрямо омажите на резистора.:
резистора който е в дебитомера според външната температура си мени стойностите та компа разбира колко градуса е вънка и знае колко гориво да пуска на дюзите.стигнал съм до извода че като загрее мотора загрява и деботомера до 60-70 градуса.
после този термистор си мени омажа и показва адска жега навън.компа си мисли че е много горещо навън и пуска по малко гориво.и от там при горещ мотор се губи мощноста.
това съм го тествал като разпоя термистора и запоя на негово място съпротивление равняващо се на 10 градуса по малко от външната температура.тоест за 20градуса външна температура като е 3килоома запояваш 4килоома.дори имах и тема относно това губене на мощ.viewtopic.php?f=8&t=264699 тествано е и работи много добре.ето и схемата за градуси спрямо омажите на резистора.:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна repibg на 17 Ное 2012, 23:55, променена общо 1 път
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Мерси за предложената тема, доста полезни неща пише..
В крайна сметка какво излиза по-добре - да остане вътре или да се изкара някъде отвън да мери темперетура? И къде може да се закупи нов термистор, като оригиналния ?
В крайна сметка какво излиза по-добре - да остане вътре или да се изкара някъде отвън да мери темперетура? И къде може да се закупи нов термистор, като оригиналния ?
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
нека си стои вътре,туряй съпротивлението,и си карай.
- ressidentattitude
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега, много полезна информация получих!!! Заемам се
(Y)

Обичам да карам багер...
12 мнения
• Страница 1 от 1