Въпрос отностно системата за налягане в гумите 3та серия/е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Въпрос отностно системата за налягане в гумите 3та серия
Събуждам я тази тема, защото и аз се сблъсках със същото. Наложи се да карам с различен размер гума отпред за известно време, сега си сложих зимните, които са еднакви, но индикацията за спукана гума си свети и не успявам да я ресетна. Нямам навигация, през ВС не става. Пробвах на място, в движение не се появява менюто. На угасена кола на контакт, също не се появява. Вероятно има някаква комбинация от бутони, но по стандартния начин не се инициализира... Някой с подобен случай?
Never mistake motion for action...
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
и аз съм се сблъсквал със същия проблем... появява се ресета ама след многократно ровичкане на ВС-то, СТАРТ-Стоп бутона и вадене и пъхане на ключа... Ресетването после е лесно, но менюто излиза не от първото "повикване" ами след няколко... Да си призная честно съм го правил няколко пъти, но със жив късмет.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
За уточнение, reset-а се появява само ако имаш
индикация за спаднало налягане ли ?

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
vasil67 написа:За уточнение, reset-а се появява само ако имаш
Когато има спаднало налягане на някоя гума не спира да свети. Появява се като предупредителна (червена) индикация на мястото на часовника на таблото и не изгася без нулиране. А иначе ресета на индикацията за спаднала гума може да бъде повикан по всяко време от ВС. За съжаление обаче не мога да обясня точната последователност от действия за извикване на "ресета"...Ако някой знае със сигурност - нека да го направи - ще ми е добре да си го запиша и аз за да не се лутам всеки път чрез проби и грешки...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Leon написа:Събуждам я тази тема, защото и аз се сблъсках със същото. Наложи се да карам с различен размер гума отпред за известно време, сега си сложих зимните, които са еднакви, но индикацията за спукана гума си свети и не успявам да я ресетна. Нямам навигация, през ВС не става. Пробвах на място, в движение не се появява менюто. На угасена кола на контакт, също не се появява. Вероятно има някаква комбинация от бутони, но по стандартния начин не се инициализира... Някой с подобен случай?
След като избра инициализация,задържа ли бутона отново за 5 сек?
1.стартиране на двиг
2.намиране на символа за ниско налягане
3.чекване на иниц/ресет
4.след това пускане и задържане на бутона за 5 сек
6.тръгване

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Leon
- старши ентусиаст
-
При мен излиза РЕСЕТ с една малка стрелка до него, натискам ВС бутона, тя изчезва, но червената грамадна индикация не изчезва. Пробвах и да го задържа - нищо. Като го натисна втори път се връщам в началния екран с часовника. Пак ще го мъча.

Виж тук http://www.youtube.com/watch?v=zLA4_ZbZxV4
задържаш 5сек и тръгваш с колата, по някое време
се засичат данните от комп и индикацията изчезва.
задържаш 5сек и тръгваш с колата, по някое време
се засичат данните от комп и индикацията изчезва.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Странно, при мен този надпис RESETTING не излиза като натисна ВС бутона...
А на контакт ли си?Сложен ключ и натиснат Старт Стоп/бутон без крак на спирачката.Трябва да светнат повечето символи на БК без да е запален мотора 

- Leon
- старши ентусиаст
-
Ето как се получи. Натиснах СТАРТ бутона без спирачка, за да дам контакт, влязох в менюто за налягане на гумите, като се покаже РЕСЕТ, натиснах бутона веднъж кратко и веднага след това още веднъж като задържах за 3-4 секунди. До надписа РЕСЕТ се появи квадратче с човка-отметка. После запалих, потеглих и червената индикация я нямаше.
Аз малко вдигам теми от миналото, но имам проблем със системата за следене на налягането в гумите. Проблема е следния:
"Добрежелател" ми беше спукал гумата на 3 места, качвам се след работа - тъмно, на неосветено място, не я забелязах, паля, тръгвам. Гумата беше предна и разбира се много дърпа волана в подобна ситуация, което ме накара да спра и да я погледна с фенер.
Въпроса ми е, това дали е нормално ? Не вдигнах и 20 км/ч, ако това е от значение, защото вратите дори не се бяха заключили.
Имам някакъв проблем със системата или това е нормалното и поведение?
"Добрежелател" ми беше спукал гумата на 3 места, качвам се след работа - тъмно, на неосветено място, не я забелязах, паля, тръгвам. Гумата беше предна и разбира се много дърпа волана в подобна ситуация, което ме накара да спра и да я погледна с фенер.
Въпроса ми е, това дали е нормално ? Не вдигнах и 20 км/ч, ако това е от значение, защото вратите дори не се бяха заключили.
Имам някакъв проблем със системата или това е нормалното и поведение?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Нормално е като ти спукат предна гума на 3 места да ти дърпа волана! Не виждам питането за системата какво е?
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Може би пита защо не му е индикирало за спукана гума.
[quote="stocky"][/quote]
Дърпането, според тебе има ли нещо общо със ситемата? Според мене - не. Колегата след тебе е обяснил какъв ми е въпроса, че нямах никаква индикация никъде, че имам проблем с налягането на гумата.
Дърпането, според тебе има ли нещо общо със ситемата? Според мене - не. Колегата след тебе е обяснил какъв ми е въпроса, че нямах никаква индикация никъде, че имам проблем с налягането на гумата.
Иска малко повече време през което да караш в права линия.Освен ако няма проблем със системата.От АБС датчиците идва сигнала.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3