елентроннь плочка ТДС
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- laren
- Потребител
-
- Кара: 525тдс E34
елентроннь плочка ТДС
Колеги, някой да знае как се избива оста на ел.плочката на ГНПто.Открих изгорял диод но е от долната стана.Трябва да се разглоби оста с четците за да се види нопера и посоката а и има и други елементи, но не ги достигам да ги измеря.
Re: елентроннь плочка ТДС
Палеца на който са закрепени четците е набит на оста ( нея не можеш я вади ) , кербована е втулката му. Та първо си намери начин да бележиш положението на тоз палец спрямо оста и тогава с отвертка права и клещи някакви подходящи действаш . Грубо е ама аз за друго не се сетих навремето , та с отверката подпъхваш под палеца внимателно да не засегнеш плочката и го избутваш нагоре , а с клещи въртиш едновременно палеца настрани за да стане по-лесно избиването . Аз го правих на отишла си плочка с опознавателна цел и леко засегнах пистите та е рисковано определено.
- laren
- Потребител
-
Mерси колега,но това не е начинат.Пробвах го.
В смисъл ? Начин да се вади когато си поискаш няма направили са я (плочката) да работи докат се скапе и после замяна с нова не отремонтиране .
И сподели къде го видя тоз диод , ако пуснеш някоя снимка с обяснение ще е ценно , преди теб никой не е съобщавал и правил подобен ремонт на изгорели елементи.
И сподели къде го видя тоз диод , ако пуснеш някоя снимка с обяснение ще е ценно , преди теб никой не е съобщавал и правил подобен ремонт на изгорели елементи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Toва е диода:

Отдолу не знам дали няма още някои, ако дадете снимки, ще кажа.
Честно казано, не виждам нищичко сложно в т.нар. плочка. супер елементарно устройство.

Отдолу не знам дали няма още някои, ако дадете снимки, ще кажа.
Честно казано, не виждам нищичко сложно в т.нар. плочка. супер елементарно устройство.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
cod-cdbp Прилича на диод ама не е .Това е сензора за температурата на горивото ,един вид позистор.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Пресиян Василев написа:cod-cdbp Прилича на диод ама не е .Това е сензора за температурата на горивото ,един вид позистор.
Това е термистор

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
И ако е в неизправност не се случва нищо фатално.
И оцветяването му не е на диод. 

Тъй де това е променливо съпротивление(терморезистор)
и то кат е скапано двигателя няма да спре ама е важен за пресмятането на количеството нагнетено гориво . Аз питах за диода и другите електронни елементи под платката , ще е интересно.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vladobate написа:Тъй де това е променливо съпротивление(терморезистор)и то кат е скапано двигателя няма да спре ама е важен за пресмятането на количеството нагнетено гориво . Аз питах за диода и другите електронни елементи под платката , ще е интересно.
А кажи де какво има отдолу

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- laren
- Потребител
-
Еиии колеги!!!!!!! Харесва ми такава дълбока тема.Не знам кво е ,но го мериха хора дето знаят кво е и как се мери.Та щом хората от 6 етажна зграда в BMW са решили да е там значи трябва да работи.Може би заради такива малки джвъчки не палят топли не подържат обороти и тн.Но от долу имаше още нещо и мисля че не могат магнитите да позиционират колко да отворят рейката на горивото.Имам само една плочка и няма право на 2ри опит.Ако открия нещо вие ще знаете първи.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
laren написа:Еиии колеги!!!!!!! Харесва ми такава дълбока тема.Не знам кво е ,но го мериха хора дето знаят кво е и как се мери.Та щом хората от 6 етажна зграда в BMW са решили да е там значи трябва да работи.Може би заради такива малки джвъчки не палят топли не подържат обороти и тн.Но от долу имаше още нещо и мисля че не могат магнитите да позиционират колко да отворят рейката на горивото.Имам само една плочка и няма право на 2ри опит.Ако открия нещо вие ще знаете първи.
Да-а-а, ако са мерили съпротивление и са си мислели, че е диод наистина ще решат, че е изгорял.

Интересно ми е какво ще се случи в ДДЕ и как ще се отрази това върху работата на двигателя след като сложиш диода който някои са измислили, вместо позистора, който са решили да сложат ония от 6 етажната сграда на BMW.

Последна промяна zvetiko на 21 Ное 2012, 10:07, променена общо 1 път
Това за което иде реч толкова време електронната плочка на тдс се нарича термистор тъй като при повишение на температурата ( в случая на горивото ) електрическото му съпротивление намалява . И се мери точно като резистор ето малко данни , при 20гр. ( по Целзий) 2400-2600ома , при 80гр. 300-400ома , това са данни от Аутодата3.18 която е най-лесно достъпна за всички . А отдолу на плочката няма абсолютно нищо ( по-късно ще кача снимка ) и съветвам колегата да не се занимава да я отваря само заради това .
да подвие и полира леко пластините,може и да тръгне,може и да не тръгне 50/50 е май...
тръгне ли да избива палеца може да я докара като нищо за боклука после.
аз не виждам начин да се избие палеца без да се нарани платката или да се счупи самият палец....може и да има де -не знам
тръгне ли да избива палеца може да я докара като нищо за боклука после.
аз не виждам начин да се избие палеца без да се нарани платката или да се счупи самият палец....може и да има де -не знам

by ''kompleksa''
15 мнения
• Страница 1 от 1