Какви колонки да си взема ама да са размер 13см. за
Модератор: Icco
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.
Която от двете "колонки" да вземеш мисля че е най=доброто решение за около 100лв
Която от двете "колонки" да вземеш мисля че е най=доброто решение за около 100лв

- pantata
- младши ентусиаст
-
Не си сгрешил като си избрал alpine радвам се че си останал доволенel_nino написа:Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.

- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
pantata написа:Не си сгрешил като си избрал alpine радвам се че си останал доволенel_nino написа:Аз до днес имах същите изисквания.......хубави 13-ки за около 100лв +/-...........в крайна сметка се спрях на Alpine SPS-130A - 109лв......засега оставам доволен от чутото но от радиото(нямам засега ЦД),та мисля че има доста хляб в тази "колонка".Преди бях харесал един Hertz ECX 130 .... но избрах Alpine-а.
След закупуването на ЦД/МП3 + усилвател се надявам да покажат истинските си способности
в една друга тема
в една друга тема казват че са напъхали 17 ки а 17ки сплит системи има страшни по 300 -400 лева дето ще свирят мнгого здраво ...
аз лично знам едно малка колонка ... като усилиш дори и най яката да е пляка, а ко е през усилвател с филтри просто не се усилва прекалено ... демек 17 е 1000 пути по добре ... ама ... 13ка е оригинално ...
аз лично знам едно малка колонка ... като усилиш дори и най яката да е пляка, а ко е през усилвател с филтри просто не се усилва прекалено ... демек 17 е 1000 пути по добре ... ама ... 13ка е оригинално ...
Нормално е малките колони да кривят, когато са усилени. На една хубава 13" колона и дават диапазон от 70Hz нагоре. На фабричните, освен ако не са специално изпълнение или опция, мисля че и 100Hz нагоре им е диапазона. Като са през усилвател най-вероятно имат Хай пас филтър или подобно, което ги пази от ниски честоти. Тогава им идва силата. Има и вариант с такъв филтър от ЦеДе-то (аз поне си взех такъв плеър и съм доволен). Иначе 13" зависи за какви пари
Има и с 4 цифрени цени. Примерно на Hertz HV130 не са лоши и са 115лв в Авител. Пак зависи какви ще слагаш и какви са фабрично вградени с 1 или 2 (коаксиални) "ленти". Само имай предвид, че не им ли отрежеш ниските, колко и добри да са, ще кривят след едно положение нагоре.
За Alpine сигурно са по-добри от ECX, но HCX 130 е малко по-скъп и може би по-добър... зависи. За мойта таратайка съм решил поне да се придържам към референтния дизайн на аудио-то и да не слагам никакви коаксиални системи.... върпос на личен избор

За Alpine сигурно са по-добри от ECX, но HCX 130 е малко по-скъп и може би по-добър... зависи. За мойта таратайка съм решил поне да се придържам към референтния дизайн на аудио-то и да не слагам никакви коаксиални системи.... върпос на личен избор

Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
мдам
аз ще сложа сплит система и като нарежа всичко за големи колони отпред ще ви кажа става ли...
просто се надявах някой вече да е
просто се надявах някой вече да е
- dimitar_grozev
- Потребител
-
мога да препоръчам на хората със свободно време да отидат в някой
магазин и да пробват ПАЙНЕР със жълтата мембрана .НЯМА ТАКЪВ ЗВУК НИКАДЕ
около 120 лв./някой ако си ги сложи да пише/ 
магазин и да пробват ПАЙНЕР със жълтата мембрана .НЯМА ТАКЪВ ЗВУК НИКАДЕ

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2