Проблем с висок разход на гориво
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Re: Проблем с висок разход на гориво
Колега ekctauto, като не знаеш нещо недей да заблуждаваш хората. Дебитомера на М40 ИМА датчик за температурата на входящия въздух. Преди карах 316 с М40 и дебитомера ми стои разглобен в мазето и ясно се вижда, че има датчик за температурата на входящия въздух.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Ходих на диагностика, имаше грешка на сондада и я изтрихме.
Теорията е , че когато вакуумчето се е прекъснало както написах, се променя и горивото до някаква степен и от там е станала грешката. Разхода го засичам все още.
Ще споделя резултата.
Теорията е , че когато вакуумчето се е прекъснало както написах, се променя и горивото до някаква степен и от там е станала грешката. Разхода го засичам все още.
Ще споделя резултата.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
разходът отново е около 15, промяната е минимална... Играта продължава
Ако има други предложения да ги чуя..

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Имам сходен проблем с твоя. Карам E36 318is, с газов инжекцион ми дава 15/100, при това с леко каране (до 3 хлд оборота и мн рядко малко над това). С чисто нова ламбда сонда съм на Бош, ходих на газаджия и ми каза, че всичко е ок. Сменил съм въздушния фълтър, бензинов и 2та газови.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колга, а на бензин как гори? Ако е в нормални граници, то според мен проблема ще е в инжекциона. В този случай търсиш добър газаджия и
И аз го имам този проблем с високия разход, но поне не съм с инжекция 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Снощи засякох разхода на бензин. Градско в София вечерта ми даде почти 14/100, като не съм я карал с над 3000 оборота.
Някакви идеи ?
Някакви идеи ?
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Днеска бях на диагностика и не даде никакви грешки ?
- sandeto
- Потребител
-
- Кара: BMW 316i E36
аз съм с М40Б16 газов инжекцион в града с натискане 12 бензин 15 газ ходих на Ловеч при Слави той я слага и 4 пъти я настройва и не сваля махнал съм катализатора това също е от значение според мен и пак 15 извън града 10
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Имам напредък по моя проблем - натегнах пружината с 3 зъба и това свали около 2-3 литра от разхода на бензин.
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Колега я кажи ква пружина си натегал,да свалим до 12 поне извънградското 

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
На дебитомера.
- sandeto
- Потребител
-
- Кара: BMW 316i E36
Моля ти се дай малко повече инфо за тази прожина каде се намира как да я натегнем и за какво служи. Благодаря предварително
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
Ами аз се разчетох доста по темите за дебитомери. Понеже на диагностика не ми излизаха никакви проблеми, а разхода от 14/100 не е никак нормален, реших да прибягня до пипане по дебитомера. Той се намира непосредствено след филтърната кутия. Като махнеш капачката му вътре има пружина. Пробвай да я натегнеш с 3 зъба посока часовниковата стрелка и виж какъв ще е ефекта.
Ако се интересуваш още напиши в търсачката "настройка на дебитомер" излизат доста интересни теми.
Ако се интересуваш още напиши в търсачката "настройка на дебитомер" излизат доста интересни теми.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Колега на какви разстояния караш колата?
Аз от нас до бачкането ми е няма и 3км, сутрин паля на бензин, чакам една минутка малко да позагрее на място, тръгвам и след около 200-300 метра давам повече газ за да обърне на Газ (обикновена АГУ) и докато стигна до работата е на не повече от 60 градуса загряла, и това всеки ден по 2 пъти на ден и така ми дава разход 15+ на газ!!! Което е напълно нормално за студено време и кратки разстояния. НО пък за сметка на това като я изкарам на дълъг път и си е загряла ми дава 6.5/100 със скорост 120-130 постоянна...
Аз от нас до бачкането ми е няма и 3км, сутрин паля на бензин, чакам една минутка малко да позагрее на място, тръгвам и след около 200-300 метра давам повече газ за да обърне на Газ (обикновена АГУ) и докато стигна до работата е на не повече от 60 градуса загряла, и това всеки ден по 2 пъти на ден и така ми дава разход 15+ на газ!!! Което е напълно нормално за студено време и кратки разстояния. НО пък за сметка на това като я изкарам на дълъг път и си е загряла ми дава 6.5/100 със скорост 120-130 постоянна...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Ако си карате колите на къси разстояния този разход е нормален.Моята м42 купе със ГИ във варна ми дава между 12-14 газ,при повечето случаи със нормално каране.А във София има 3 пъти повече задръствания и трафик така че според мен е нормален разхода...
Преди месец в града с климатик ми даде 15 и отидох при газаджията и той ми каза-"еми нормално да е толкова".По добре вижде извънградско как ви гори,там се засича по лесно,на мен ми дава между 9 и 11,зависи как се кара,но със около 110 ми дава към 9 на 100 газ

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3