Не се заключва капачето на резервоара на Е36 компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Не се заключва капачето на резервоара на Е36 компакт

Мнение от nedbmw » 15 Ное 2012, 9:47

Колеги някой да е имал подобен проблем? Значи прозванил съм жиците до модула за управление на централното заключване, всичко е в ред, а също и машинката, която заключва. На този пин на който трябва да дойде плюс от модула за заключване не идва ток, има там вътре в него реле ама ме съмнява да е повредено. От какво може да е а?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Не се заключва капачето на резервоара на Е36 компакт

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2012, 13:20

Не се заключва с алармата или с ключ като заключваш, щото има разлика?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 15 Ное 2012, 13:27

Аз имам подобен проблем.Моето е комби,сложих му аларма по описания метод от Методи(адски много ми помогна),но капачето на резервоара с алармата само се отключва,не може да се заключи...Четох че и други имат този проблем,но не видях решение.
Моето "временно" решение от няколко месеца е че съм си откачил буксата и е постоянно заключено капачето,защото съм на газ и рядко го използвам,пък и на комбито лесно се бута машинката,но дайте съвети как да го оправя :dunno: :bchug:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nedbmw » 15 Ное 2012, 15:20

Ами заключва се само с ключа, нямам аларма, само имобилайзер. Не ми се активира централното и от страната на пасажера, явно нещо не е в ред или може би такъв е варианта на колата знам ли. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2012, 15:38

Нещо не схващам. С ключа се заключва, а нямаш аларма която да заключва колата. Къде тогава е проблема и кога не се заключва. Централното трябва да работи от всички ключалки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nedbmw » 15 Ное 2012, 16:10

Ами колата има централно заключване и чипове в ключовете заради имобилайзера, това е друго няма. Има си модул за централното заключване, който е проектиран за коли с три врати. Отваря и затваря вратите включително и на багажника, но само от вратата на шофьора, от пасажерската не може явно нещо е повредено. Ако ръчно издърпам щифта на механизма на капачето за бензина за да го заключа след това то при отваряне на вратите от централното го отключва(издърпва). Просто не идва ток по черната жица, която идва от модула за да го заключи(избута).

Назад към E36