Помагайте, проблем с ключалката на багажника!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 coupe

Помагайте, проблем с ключалката на багажника!!

Мнение от divino » 13 Ное 2012, 11:01

:help: :help: :help: Колеги имам проблем с ключалката на багажника на моето купе е36, не може да се заключва с ключа само с централното става но понеже имам проблем с шофьорската дръжка и централното спря незнам дали се прееба или просто е прекъснало заради дръжката и сега не мога да си заключа багажника.. днес ще сменям дръжката така че се надявам да отстраня проблема с централното... но незнам кво да го правя тоя багажник пуст... така купих колата с прецакана ключалка но не съм сигурен от къде произлиза проблема, ако може някой по запознат да даде някъв съвет ще съм много благодарен..

Потребител
Аватар

Re: Помагайте, проблем с ключалката на багажника!!

Мнение от divino » 14 Ное 2012, 17:26

Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: M5 F10
Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.

Мнение от Seraph » 14 Ное 2012, 20:51

Веднъж ми беше паднал акумулаторът и за да стигна до него трябваше да отворя багажника с ключа и в първия момент не успявах, докато най-накрая с големи усилия и побутване успях да завъртя ключа докрай наляво и багажникът се отвори.
Не вярвам да е от това, но все пак пробвай да завъртиш ключа докрай на "заключено" положение.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Ное 2012, 22:19

ключа може ли да отключва/заключва вратите ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от divino » 14 Ное 2012, 23:48

Акумулатора си е наред не е от него..
Ключа отключва вратите без проблем, но когато сложа ключа в ключалката на багажника не може нито да го врътнеш наляво нито надясно :dunno:
а относно проблема с централното си остана дори и след като смених дръжката... незнам и там какво става...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Ное 2012, 23:51

А ключа случайно да е сивия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Ное 2012, 0:44

Аз имам същия проблем. Т.е. само от централното.
Мисля да взема патрон от някаква кола на части и да помоля ключар да нареди вътре пиновете по моя ключ. Възможно ли е?

Потребител
Аватар

Мнение от divino » 15 Ное 2012, 0:46

Само един ключ имам и е черен с копче но не за централното ами за лампичка, която я няма.. така съм я купил колата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2012, 1:28

по принцип ключа се износва с времето, обаче до колкото знам става обратното... багажника се отваря, вратите не, щото последната му част не важи за багажника... нещо такова. стават кръгли отпред ключовете, а те са правоъгълни :) за тва аз си поръчах нов ключ и вратите почнаха да ми се отварят и те :)

уж тва било начина, да се разменят пластинките вътре. трябва и сам да можеш да го направиш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 15 Ное 2012, 1:35

divino написа:Акумулатора си е наред не е от него..
Ключа отключва вратите без проблем, но когато сложа ключа в ключалката на багажника не може нито да го врътнеш наляво нито надясно :dunno:
а относно проблема с централното си остана дори и след като смених дръжката... незнам и там какво става...

Тва централно има общо със ключалката ти то там седи не на дръжката на вратата.. и 30 дръжки да смениш все тая,на багажника сваляй му патрона и виж кво се случва да не се е разглобил случайно ако е или даже и да не е след като е прецакан иди си купи 1 за 10 леа от некоя морга или колега пренареди му зъбите за твоя ключ(ако не можеш има колеги от форума който могат) и си готов с големия проблем
П.П. Колегата спомена Акумулатора само като причината за мъките му с отварянето на неговия багажник

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Ное 2012, 1:51

Е при мен не е ключът проблемен. Ключалката е преебана, подозирам някой е пробвал да я "раздвижи" с отвертка, и то не за крадене, а просто щото е била клеясала и не е отваряла праховата пластина.
И сега с времето нещата са мега зле и изобщо вътре е станала на зла гад, а прашника е заминал навътре някъде. Та затова мисля да я сменям.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 15 Ное 2012, 3:13

steeN написа:по принцип ключа се износва с времето, обаче до колкото знам става обратното... багажника се отваря, вратите не, щото последната му част не важи за багажника... нещо такова. стават кръгли отпред ключовете, а те са правоъгълни :) за тва аз си поръчах нов ключ и вратите почнаха да ми се отварят и те :)

уж тва било начина, да се разменят пластинките вътре. трябва и сам да можеш да го направиш.

АЗ пък имах обратния проблем: вратите се отключват, а багажникът не! Направих копие на ключа едно към едно и багажникът започна да се отключва.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2012, 7:23

напълно е възможно. караме стари бараки, какво да се прави. винаги има изненади... най-накрая или се отървава човек или сменя всичко по колата и проблемите изчезват хаха.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 15 Ное 2012, 16:01

колега незнам коя година е колата, но при мен имам 2 броя ключове на пръв поглед са еднакви само, че единия има една черта (срязан е през средата) и този ключ отключва багажника и жабката, а другият е за паленето на автомобила и за вратите. За това си мисля, че това ти е проблема, когато и аз ги вкарвам и двата ключа уж ще отключат, но се получава само с този въпросния (допълнителния). Дано съм ти бил полезен и успех.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2012, 17:13

no.breaks написа:колега незнам коя година е колата, но при мен имам 2 броя ключове на пръв поглед са еднакви само, че единия има една черта (срязан е през средата) и този ключ отключва багажника и жабката, а другият е за паленето на автомобила и за вратите. За това си мисля, че това ти е проблема, когато и аз ги вкарвам и двата ключа уж ще отключат, но се получава само с този въпросния (допълнителния). Дано съм ти бил полезен и успех.

Колега сивия ключ(този без канал по средата) е сервизен и нарочно така е направен.
Тоест като си оставиш колата на сервиз да не ти ровят в жабката и багажника.
Изображение

Следваща

Назад към E36