Помощ за дизелов проблем на 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за дизелов проблем на 318тдс
Проблемите на колата са : От както позастудя, при студено палене сутрин колата пали и се чуват 2-3 глухи удара в мотора , като по време на ударите припушва бяло, на неизгоряла нафта отзад, и колкото по студено става по - трудно пали и когато стане под -7,-8 не пали изобщо.
По колата са правени : сменени всички гарнитури на гнп , никакъв теч или въздух в системата няма , нито една от дюзите не сълзи, помпата в резервоара работи , горивния филтър е сменен , нафтата е от колонка с добавка кастрол тда, онзи ден свалихме дюзите и при проверка дават отлични резултати , по думите на момчето като нови , и 4-те свещи работят (проверени) . Лятото пали от 1/4 и няма "думкане" и припушване, опитахме се да я закачим на ктс за да видим момента на впръскване , но колата си показа рогата и не се закачи
, гнп-то е докарай към мотора , че е на множко километри а не са сменяни вериги , майстора каза че ако върнем аванса на помпата ще започне да пали още по трудно.
Иначе колата си върви нормално като за 18 тдс замервал съм я с друга читава горе долу еднакви са , за разход също е нормална като позагрее мотора работи добре и меко.
Ако някой има насока за проблема ще се радвам да сподели ,че скоро идват студовете.
Благодаря
По колата са правени : сменени всички гарнитури на гнп , никакъв теч или въздух в системата няма , нито една от дюзите не сълзи, помпата в резервоара работи , горивния филтър е сменен , нафтата е от колонка с добавка кастрол тда, онзи ден свалихме дюзите и при проверка дават отлични резултати , по думите на момчето като нови , и 4-те свещи работят (проверени) . Лятото пали от 1/4 и няма "думкане" и припушване, опитахме се да я закачим на ктс за да видим момента на впръскване , но колата си показа рогата и не се закачи

Иначе колата си върви нормално като за 18 тдс замервал съм я с друга читава горе долу еднакви са , за разход също е нормална като позагрее мотора работи добре и меко.
Ако някой има насока за проблема ще се радвам да сподели ,че скоро идват студовете.

Благодаря
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Помощ за дизелов проблем на 318тдс
все се надявам ,че едвали ще е от нея преди ремонта на гнп-то с кофти стартер бавен и течаща помпа правеща локви палеше на -12,-13
иначе компресия съм мерил преди около година по спомен беше нещо около 18 на всички цилиндри
иначе компресия съм мерил преди около година по спомен беше нещо около 18 на всички цилиндри
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Помощ за дизелов проблем на 318тдс
По спомен минималната компресия за тоя мотор беше 22, по-късно ще погледна и ще пиша.

4 мнения
• Страница 1 от 1