Голям проблем, моля за помощ ;(

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Голям проблем, моля за помощ ;(

Мнение от gnmzl » 09 Ное 2012, 22:49

Явор написа:кое си видял,че имаш нивомвер и външна помпа ли..или имаш потопяема помпа и филтър на местото на външната помпа

Че имам потопяема + външна. Знам колко абсурдно звучи...
...I know this is irrelevant, but I just wanted you all to know: when I'm at home on my own and there's no one around, I get naked, cover myself in lubrication and slide on the floor, pretending I'm a slug...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 10 Ное 2012, 20:56

gnmzl написа:
Явор написа:кое си видял,че имаш нивомвер и външна помпа ли..или имаш потопяема помпа и филтър на местото на външната помпа

Че имам потопяема + външна. Знам колко абсурдно звучи...

А инсталацията към тези две помпи прилича ли ти на оригинална? Да не е творил някой нашенски тюнингист.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 10 Ное 2012, 21:07

случайно да имаш вентилация на картера която можеби да е запушена?Вакумния клапан на бенз реиката вижте наред ли е?Дросел да сте чистили?Защото при форзаж на място ако няма проблем то значи нещо друго мъчи колата и щом отваряш капачката на маслото и всичко е 6.. значи нещо и мъчи вакуума.. на рено19 същия проблем и тва беше решението след като не смогна хаивана и си издуха маслото през щеката..
На мене тва ми звучи кат на задръстен вакуум или кофти смес от към дросела

Потребител
Аватар
Кара: корса карах един път
Мечтае да кара: е30ка рaзбира се

Мнение от miminka » 10 Ное 2012, 22:12

Metzeler написа:случайно да имаш вентилация на картера която можеби да е запушена?Вакумния клапан на бенз реиката вижте наред ли е?Дросел да сте чистили?Защото при форзаж на място ако няма проблем то значи нещо друго мъчи колата и щом отваряш капачката на маслото и всичко е 6.. значи нещо и мъчи вакуума.. на рено19 същия проблем и тва беше решението след като не смогна хаивана и си издуха маслото през щеката..
за сега трябва да се смени тая помпа, видяхме че прави проблем, а от там нататъка ще имам в предвид нещата които каза ще ги проверя и тях..иначе маркуча за картерните газове е наред не е запушен,тоя клапан на рейката не е проверяван мисля, дросела е чист... А имам въпрос клапан за изпускане на картерни газове има ли на м20б23, щот аз споря, че има такова нещо при повечето мотори... :D иначе вакуумите са сменяни всичките, и всички маркучи и всичко...На място пак така рязко спадат оборотите...спадат до към 500 и бавно се вдигат до 1000 и пак глъхне една такава...абе не е в ред нещо и си мисля, че като помпата не дава дебит моментно и си губи налягането и колата тръгва да гасне за това. Като сменя тая помпа ще кажа дали се е оправила и дали има някакъв напредък или да мислим какво друго може да е...
Женско съм, но поне не съм руса :) Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 11 Ное 2012, 9:23

miminka написа:
Metzeler написа:случайно да имаш вентилация на картера която можеби да е запушена?Вакумния клапан на бенз реиката вижте наред ли е?Дросел да сте чистили?Защото при форзаж на място ако няма проблем то значи нещо друго мъчи колата и щом отваряш капачката на маслото и всичко е 6.. значи нещо и мъчи вакуума.. на рено19 същия проблем и тва беше решението след като не смогна хаивана и си издуха маслото през щеката..
за сега трябва да се смени тая помпа, видяхме че прави проблем, а от там нататъка ще имам в предвид нещата които каза ще ги проверя и тях..иначе маркуча за картерните газове е наред не е запушен,тоя клапан на рейката не е проверяван мисля, дросела е чист... А имам въпрос клапан за изпускане на картерни газове има ли на м20б23, щот аз споря, че има такова нещо при повечето мотори... :D иначе вакуумите са сменяни всичките, и всички маркучи и всичко...На място пак така рязко спадат оборотите...спадат до към 500 и бавно се вдигат до 1000 и пак глъхне една такава...абе не е в ред нещо и си мисля, че като помпата не дава дебит моментно и си губи налягането и колата тръгва да гасне за това. Като сменя тая помпа ще кажа дали се е оправила и дали има някакъв напредък или да мислим какво друго може да е...

кат е смените пиши кво се е случило,че аз не мисля че тя е проблема :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Ное 2012, 14:29

На моето М20б20 Л-жетроник бенз. помпа беше външна, от към страната на шофьора, някъде под/зад левия праг, на нивото на задна лява врата, приличаше доста на бензинов филтър, но по- малка и с кабели.
Аз имам съмнения за дебитомер, по възможност пробвайте с друг за проба.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от miminka » 11 Ное 2012, 19:45

saleen написа:На моето М20б20 Л-жетроник бенз. помпа беше външна, от към страната на шофьора, някъде под/зад левия праг, на нивото на задна лява врата, приличаше доста на бензинов филтър, но по- малка и с кабели.
Аз имам съмнения за дебитомер, по възможност пробвайте с друг за проба.

колега смених го дебитомера щот моя беше отварян и бъзикан та си взех друг, не е от него, имам си и чипосан компютър с който съм в момента, викам нещо да не е той проблема,сложих другия пак същата работа..за сега помпата после се надявам ако не е тя поне малко да се оправи, ама прдположение че не прави дебит няма и как да върви колата...нее е дебитомера не е и компа не е и едно реленце за бензина... :)

Потребител
Аватар

Мнение от miminka » 13 Ное 2012, 14:17

колеги смених я тая помпа с нова, ама пак нещо вие и си мисля, че е от регулатора, та мога ли да го махносам? Резултат още не мога да кажа дали се е оправила колата, по късно вечерта ще пиша, но ще е добре да знам дали мога и без регулатора, че да не се занимавам да го махам, а то да се окаже че не може без него..

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 13 Ное 2012, 18:17

miminka написа:колеги смених я тая помпа с нова, ама пак нещо вие и си мисля, че е от регулатора, та мога ли да го махносам? Резултат още не мога да кажа дали се е оправила колата, по късно вечерта ще пиша, но ще е добре да знам дали мога и без регулатора, че да не се занимавам да го махам, а то да се окаже че не може без него..

Неможе без него.

Потребител
Аватар

Мнение от miminka » 13 Ное 2012, 18:25

same shit...има малко подобрение като чели поне не вие помпата, ама проблема си остава...бахти глупостите, май май е тоя регулатор на рейката :conf:100 лв за помпа, и най-накрая се оказва друго..тоя регулатор/клапан май и той е бая пари направо не знам вече...може ли да е от него? :help:

sas_88 написа:
miminka написа:колеги смених я тая помпа с нова, ама пак нещо вие и си мисля, че е от регулатора, та мога ли да го махносам? Резултат още не мога да кажа дали се е оправила колата, по късно вечерта ще пиша, но ще е добре да знам дали мога и без регулатора, че да не се занимавам да го махам, а то да се окаже че не може без него..

Не може без него.
Колега запали си колата ама какво се очаква да стане без него?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Ное 2012, 18:32

не може без регулатор...
не знам доколко ще помогна :mhihi: , но има съществена разлика в работата на заминаваща си помпа при пълен и полу/празен резервоар... не го пълнете :mhihi: , но може да симулирате такъв с малко бензин в една туба на тавана, и маркуч до помпата... късмет :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 14 Ное 2012, 11:19

miminka написа:имам си и чипосан компютър с който съм в момента

Какъв е тоя чипосан компютър за м20б23 бре :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от miminka » 14 Ное 2012, 15:48

колеги разбрах от каква глупост е проблема :D Цедката на нивомера беше цялата в ръжда, бензиина ми също, от там стигнах до извода, че и резервоара ми е ръждясал, но проблема е бил в нивомера...купих маркуч и филтър мушнах маркуча в резервоара, сложих филтъра и пробвах без нивомера , колата си върви перфектно :mhihi: От каква глупост може да стане такъв проблем...Благодаря на всички ви за помоща и идеите които ми дадохте :yes: :driving:
M10 написа:
miminka написа:имам си и чипосан компютър с който съм в момента

Какъв е тоя чипосан компютър за м20б23 бре :shock:

Колега имам 2 компа единия не е отварян, а другия е чипосан какъв е по точно идея си нямам, бош е, изглежда като другия само дето е отварян...Тоя дето ми продаде мотора се беше мъчил да го прави да върви повече...Още не е карана колата, като я подкараме ще ти кажа има ли разлика с нормалния и с чипосания компщтър :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Ное 2012, 15:58

Страшно се радваме за добрия завършек!Добре,че нашите резервоари поне са пластмасови!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар

Мнение от miminka » 16 Ное 2012, 21:01

ildivvy написа:Страшно се радваме за добрия завършек!Добре,че нашите резервоари поне са пластмасови!

много е кофти, че е метален, и не е ползван в последните поне 5 години до колкото ми е известно,и с времето отвътре целия е ръждясал милия.. :)

ПредишнаСледваща

Назад към E30