Помагайте колеги!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- navigatorkata83
- Потребител
-
- Кара: BMW 525tds Touring, E39
Помагайте колеги!!!
БМВ-то ми е Е39 525tds 97г.
не го бях карала 3-4 месеца, и вчера като се качих акумолатура беше паднал заредих го, сложих го и какво да видя, ABS,ASC светят, климатроника светва но не включва да духа, прозорците и огледалата не зацепват сваля се само пасажерския от пасажерския бутон, светлините ми светят на кръст преден ляв къс със преден десен дълъг и десен халоген, мигачите преден ляв с заден десен. Помогнете ми от какво може да е, ходих до сервиз нищо не откриха
не го бях карала 3-4 месеца, и вчера като се качих акумолатура беше паднал заредих го, сложих го и какво да видя, ABS,ASC светят, климатроника светва но не включва да духа, прозорците и огледалата не зацепват сваля се само пасажерския от пасажерския бутон, светлините ми светят на кръст преден ляв къс със преден десен дълъг и десен халоген, мигачите преден ляв с заден десен. Помогнете ми от какво може да е, ходих до сервиз нищо не откриха
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Помагайте колеги!!!
Пробва ли да откачиш и пак закачиш акомулатора?
Последна промяна ozBMW на 10 Ное 2012, 19:26, променена общо 1 път
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Замерете с натоварваща вилка дали този акумулатор не си е заминал,ако е прекъсната някоя клетка може да ти прави номера
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Може да пробваш и с резет на борд компютъра зависи с малък или голям борд си имаше тема ако незнаеш как става!
- navigatorkata83
- Потребител
-
акумолатора е хубав, и от е34-ката пробвах акумолатора същото положение е, откачих и клемата за 1 час и пак нищо
- fori mitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
- Мечтае да кара: Само БМВ
Колега,провери си LCM и GM модулите да не ти правят те проблеми.Според мен само диагностика ще каже къде точно е проблема.Има колеги ще дойдат на място и ще ти я направят.Поздрави и успех.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
fori mitev написа:Колега,провери си LCM и GM модулите да не ти правят те проблеми.Според мен само диагностика ще каже къде точно е проблема.Има колеги ще дойдат на място и ще ти я направят.Поздрави и успех.
По вероятно клемореда да е сдухал, 100лв нов в дарукар.
- navigatorkata83
- Потребител
-
от пасажерската страна всичко ми е мокро днес разглобих всичко LCM-а беше доста влажен,
аз съм от момчиловци- смолянска област, май ще трябва да ходя към пловдив но е кофти без мегачи и светлини, казах ли, че се отключва и заключва сама, но само пасажерската врата на нея ми се отваря и прозореца също сам.
кажете дали е от LCM-а , къде в пловдив да отида в Найси кар ли?
аз съм от момчиловци- смолянска област, май ще трябва да ходя към пловдив но е кофти без мегачи и светлини, казах ли, че се отключва и заключва сама, но само пасажерската врата на нея ми се отваря и прозореца също сам.
- fori mitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
- Мечтае да кара: Само БМВ
Колега,отключването на вратите се управлява от GM модула.Провери си и бушоните под жапката.Може би и те са влажни,а и някой може да е изгорял.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
navigatorkata83 написа:от пасажерската страна всичко ми е мокро днес разглобих всичко LCM-а беше доста влажен,
Най вероятно ти е заръстено отичането до въздушните вилтри за купето и от там влиза вода вътре. Отпуши ги, преди следващия дъжд, за да не стане по-зле.
По-добре някой колега от Пловдив да ти помогне, че иначе ще ти излезе доста скъпо. Намери си един LCM от тук във форума от Е38, сложи го и след това най-много да ти трябва някой да го прекодира (не е наложително, ако вземеш LCM от кола като твоята). Важното при избора на LCM е да си вземеш такъв според фаровете ти. Ако си с ксенон, търси LCM за ксенон.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Щом си от Момчиловци ти предлагам да се свържеш с един колега Иво Борисов , който е от Тарън той според мен може да ти свърши работа мисля че има и софтуер да провери евентуално за грешки по ЛЦМ или ГМ модулите и евентуално да те насочи към някой който ще ти свърши работа.
- navigatorkata83
- Потребител
-
запазих си час в найси кар пловдив за петък, дано да ми решът проблема.
ще пиша какво е станало
ще пиша какво е станало
- navigatorkata83
- Потребител
-
fori mitev написа:Колега,отключването на вратите се управлява от GM модула.Провери си и бушоните под жапката.Може би и те са влажни,а и някой може да е изгорял.
Бушоните са сухи и здрави, мокро беше LCM-a разкачила съм седалки, кори всичко да съхне. GM модула беше сух, но това не пречи да се е бъгнал
- navigatorkata83
- Потребител
-
Днес както и вчера продължих да суша колата и Открих проблема, 3 разпоени жички, под седалката има една бяла кутия с много кабели, как са се прекъснали незнам, но всичко по колата си дойде на място
Благодаря на всички за помоща, Супер сте

14 мнения
• Страница 1 от 1