Относно чип тунингът!
Модератор: bum_bum
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Zer0 написа:както сами видяха вече някой от вас наистина си струва, след като мойта 2-тонна кола с 2000сс мотор тръгна осезаемо значи наистина си струва!
...
...ай кажете и вие мнение за чиповете, интересува ме при 3-ките какъв е ефекта, те все пак са доста по-леки от 2 тона...
е, не е чак 2 тона 5-цата - значително по-малко е, колкото и да не изглежда така

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Kalio
-
Тая петица върви яко
И верно си ме дръпна бая таз петица
А мойта тройчица си върви доста добре, както някои от вас знаят от Божурище
Но наистина напоследък нещо се е спънала бая. А и диференциала пак почна да вие
и вече незнам. Трети сменям и незнам до кога така

Но наистина напоследък нещо се е спънала бая. А и диференциала пак почна да вие

- Kalio
-
Линк към тунинг сайта
На този адрес http://hs-elektronik.com всеки може сам да провери за своя автомобил параметрите при чип-тунинга.
- Kalio
-
Измерени резултати
При направените няколко измервания за ускоряване се получиха следните резултати:
Е30 318is - подобряване на времето 0-100км/ч - 0.8-1.2 сек.
Е36 320i 24v - 0.7-1.0 сек.
Е30 320i 12v - 0.5-0.9 сек.
Е30 318is - подобряване на времето 0-100км/ч - 0.8-1.2 сек.
Е36 320i 24v - 0.7-1.0 сек.
Е30 320i 12v - 0.5-0.9 сек.
1 секунда подобрение от 0-100? само от чип? много странно. де ги тия чипове? щото аз повече от 10 коня на задните гуми от чип на атмосферен двигател не съм виждал с очите си.. ако намажеш 0.2 - 0.4 секунди- смятай се за късметлия...
а кво пишат тунерите по уеб страничките си е друга работа... нали триаа си продават стоката все пак...
не забравяй че чипа при атмосферните двиатели не е нищо повече от аванс на центровката (дефакто ако бензина ти позволява) и ужким оптимизиране на цикъла на инжекторите. 5-10 коня е нормално... бмв все пак си идват доста оптимизирани фабрично.
а кво пишат тунерите по уеб страничките си е друга работа... нали триаа си продават стоката все пак...

не забравяй че чипа при атмосферните двиатели не е нищо повече от аванс на центровката (дефакто ако бензина ти позволява) и ужким оптимизиране на цикъла на инжекторите. 5-10 коня е нормално... бмв все пак си идват доста оптимизирани фабрично.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kalio
-
:)))
Не ти давам данни за ускорение от СТРАНИЧКАТА, а такива от направени тестове със собствениците на колите. Ако искаш да ги видиш тия чипове ми се обади и ще ти ги покажа. А относно какво е чипа при атмосферния двигател
смятам, че доста добре знам
Но аз мога да си говоря всичко. Мога да лъжа колкото си искам, но дали собствениците на повече от 40-те автомобила, които съм направил се чувстват излъгани
И дали защото не са много доволни от моята работа ми се обаждат хора от цяла България и искат да си тунинговат автомобилите при мен.
А на БМВ с 2.0 24v мотор се добавят някакви си 18!!!, не 5-10!!! и това е измерено. И повярвай ми тези 18 к.с се усещат доста осезаемо!

Но аз мога да си говоря всичко. Мога да лъжа колкото си искам, но дали собствениците на повече от 40-те автомобила, които съм направил се чувстват излъгани

А на БМВ с 2.0 24v мотор се добавят някакви си 18!!!, не 5-10!!! и това е измерено. И повярвай ми тези 18 к.с се усещат доста осезаемо!
Аз не се закачам нито съм казал че не вярвам- казах просто че такъв чип не съм виждал- нищо повече. Виждал съм много чипове за които твърдят че качват 20-30 коня на атмосферни коли, но като ги качиш на динамометъра и показват 5-10 коня. И то сериозни фирми (примерно ДИНАН които изкараха чип за Е39 М5 и казаха "17 коня на задните гуми- ние взехме един- качихме го на стенда и измерихме 4 коня- после имаше пререкания със ДИНАН и крайния резултат е че те не предлагат чип които качва конете за Е39 М5)- иди провери на тяхната страница... чипа които предлагат е само за обороти и throttle response.
А иначе знам достатъчно за коли, но никога не можеш да знаеш всичко и това ми е пределно ясно. Щом казваш че тия чипове слагат толкова- що да не ти вярвам... аз по-старите БМВ-та не знам почти нищо и без това...
Аз лично 10-15 коня на задните гуми да се убия не мога да ги усетя ама пак- въпрос на лично възприятие си мисля
Поздрави
А иначе знам достатъчно за коли, но никога не можеш да знаеш всичко и това ми е пределно ясно. Щом казваш че тия чипове слагат толкова- що да не ти вярвам... аз по-старите БМВ-та не знам почти нищо и без това...
Аз лично 10-15 коня на задните гуми да се убия не мога да ги усетя ама пак- въпрос на лично възприятие си мисля

Поздрави

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
[quote="alx"] И то сериозни фирми (примерно ДИНАН които изкараха чип за Е39 М5 и казаха "17 коня на задните гуми- ние взехме един- качихме го на стенда и измерихме 4 коня- после имаше пререкания със ДИНАН и крайния резултат е че те не предлагат чип които качва конете за Е39 М5)- иди провери на тяхната страница... чипа които предлагат е само за обороти и throttle response.
quote]
гледам писал си че живееш в Горубляне , къде е тоя стенд да дойда да си тествам мойта колица че и аз не знам колко е в момента.....
quote]
гледам писал си че живееш в Горубляне , къде е тоя стенд да дойда да си тествам мойта колица че и аз не знам колко е в момента.....
alx написа:... Виждал съм много чипове за които твърдят че качват 20-30 коня на атмосферни коли, но като ги качиш на динамометъра и показват 5-10 коня. ...
Те затова си пишат хората - с този чип трябва да се сменят и въздушния и изпускателния тракт за да получите 20 к.с. Като сложиш пърформанс филтър и разплетени колектори и тогава ходи да мериш подобрението. Иначе само от чипа....

- Kalio
-
За 524 TD
Значи ефекта от чип тунинг се проявява най-добре върху турбо дизеловите двигатели. За твойта петица 524 TD дават повишаване на мощността с 30 до 55!!! к.с и въртящия момент с 45 до 65 Нм. А най-хубавото е, че разхода драстично намалява. Цената обаче е доста по-солена отколкото за бензиновите модели.
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4