не ускорява както трябва.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

не ускорява както трябва.

Мнение от sotty_man » 04 Ное 2012, 20:40

Здр колеги.имам бмв 320 д е90 2005+ 163коня. По статистика тези коли ускоряват 0-100 за 8.2 сек. Преди 2 години си купих чип тунинг който трябваше да дигне конето с около 30. Карах около година и реших да тествам колата и за мое нещастие ускоряваше за 8.2сек,което значи че нищо не става.като го махна усещам колата по-бавна.преди една седмица ходих до един гараж,където ти remap-ват eco-to и така колата ми би трябвало да стане по тяхни думи 210 коня.направихме тест драйв и усещах голяма разлика в ускорението. Пича ми каза дори с времето ще стане малко по бърза,тъй като компа на колата все още разчитал инфото което са му вкарали.само да добавя преди да тунинговат,тия пичове диагностираха колата и там показа грешки на свещи и няколко сензора.пича каза че ще изчистят грешките и утре ще ходя при тях да видим кво мой да има на колата.между временно колата стана бавна както преди и си викам да не ме базикат нещо тия.гледах онлайн че тоя гараж е много препоръчван от много хора и незнам.също тоя пич ми каза че мой колата да е бавна,заради свещи,там тия сензори ако не са в ред,мой някъде да имам дупчица или не добро уплатнение някъде по маркучи свръзки и диагностиращия апарат да не го отчита.По мое наблюдение забелязах,че някъде има следи от омасляване около турбото и там някви маркучи. Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели.мерси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Re: не ускорява както трябва.

Мнение от TurboDieselComby » 05 Ное 2012, 13:03

Нещо не ми става ясно какво точно ти правят свещите (при дизелите те са само за подгряване при палене).

Това омасляване малко не ми харесва (да не докараш работата до нова турбина или поне ремонтен комплект на турбото).

А за тунинга, аз имах power box на Stainbauer и имаше реален резултат както по отношение на разхода така и на динамиката, но 3000 лв. са си 3000лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 05 Ное 2012, 21:27

Колега...бая си ги оплел нещата с тези туниги и чипове. 210 коня от 163, направо душичката сте и взели. 8.2 ускорява като нова, и с хубави гуми и "специалните тръгвания", виж назад, имаше теми. Аз ако бях, връщам я на нормалните софтуери, карам я на читава диагностика и започвам да оправям бакиите които се показват с оригинален "чип". Тук при това положение и тия спагети които си писал, едва ли някой ще може да помогне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 11 Ное 2012, 12:05

sotty_man написа:Карах около година и реших да тествам колата и за мое нещастие ускоряваше за 8.2сек,което значи че нищо не става.

Дали нещо се получава със софтуера може да разбереш след измерване СЪС него и БЕЗ него. Сравнявай тия данни, а не един твой опит с нещо прочетено в интернет.

Назад към E90/E91/E92/E93