ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от Мармот » 10 Ное 2012, 21:47

alpina-ma6inata написа:И тука да питам... :(
Имам проблеми с парното, духа само студено. И не, не е клапанчето. Маркучите отпред не са обърнати и всичко по охл. система е чук. При прехвърляне на температурата чувам как обръща клапана. Като му откача буксата прави сауна, следователно не би трябвало да имам проблеми и с радиаторчето. Закача ли буксата обратно на клапана обаче ми умира топлото. Колата е с италиянски климатик, ако има значение и по думите на по-предния собственик всичко си е работило допреди година и малко.

Втори въпрос - за къде е този жълт кабел от инсталацията на борда? Седи така така и никъде не е закачен. Това си е оригиналната инсталация на борда и се предполага, че нищо не е пипано, садено и т.н. :)

Изображение

Има значение това, че е с италианска клима. Инсталацията на садения климатик е така направена, че подава на клапана ток, когато включиш климатика, тоест го затваря. Проследи оригиналната инсталация, от клапана до врътката "топло-студено" и виж къде е сдвоена с тази на климатика. При мен е точно при буксата на клапана, единия кабел се раздвоява. Само не помня дали директно от бутона връщаше + към клапана или от едно от релетата над жабката, но лесно ще проследиш.

По другото питане излиза по всички схеми за този жълт кабел "NOT USED" , но все пак Явор да каже ако види... :D
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4-цилиндрово сешоарче

Мнение от S204 » 11 Ное 2012, 9:45

MICH__ написа:...

Обезвъздуши ли си системата?
Има ли теч от маркучите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 11 Ное 2012, 12:16

Оказа се казанчето бликаше от капачката на пяна :shock: Смених го и всичко е нормално :yes:
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Ное 2012, 17:01

Мармот написа:
alpina-ma6inata написа:И тука да питам... :(
Имам проблеми с парното, духа само студено. И не, не е клапанчето. Маркучите отпред не са обърнати и всичко по охл. система е чук. При прехвърляне на температурата чувам как обръща клапана. Като му откача буксата прави сауна, следователно не би трябвало да имам проблеми и с радиаторчето. Закача ли буксата обратно на клапана обаче ми умира топлото. Колата е с италиянски климатик, ако има значение и по думите на по-предния собственик всичко си е работило допреди година и малко.

Втори въпрос - за къде е този жълт кабел от инсталацията на борда? Седи така така и никъде не е закачен. Това си е оригиналната инсталация на борда и се предполага, че нищо не е пипано, садено и т.н. :)

Изображение

Има значение това, че е с италианска клима. Инсталацията на садения климатик е така направена, че подава на клапана ток, когато включиш климатика, тоест го затваря. Проследи оригиналната инсталация, от клапана до врътката "топло-студено" и виж къде е сдвоена с тази на климатика. При мен е точно при буксата на клапана, единия кабел се раздвоява. Само не помня дали директно от бутона връщаше + към клапана или от едно от релетата над жабката, но лесно ще проследиш.

По другото питане излиза по всички схеми за този жълт кабел "NOT USED" , но все пак Явор да каже ако види... :D

Така, благодаря на Мармот и GEORGIEV за помощта. Оправих си парното. Или то се оправи от самосебе си, не знам кое от двете. :mhihi: След като не се оказа клапана, радиаторчето, врътката, маркучите отпред и другите обичайни проблеми при едно от поредните сглабяния на панела с парното се появи топлото. Все пак махнах копчето на климатика, разглобих го, почистих го и пак го сложих, както ме посъветва Мармот и сега излязох на пробно кръгче и пак всичко си работи. :) Така и не разбрах каква е причината, важното е че се оправиха нещата.

А за жълтия кабел - оказа се, че е за таймер за бензинова печка. :yes:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 18 Ное 2012, 18:38

Колеги, днес се случи нещо много гадно, таман да си вкарам катафалката в движение и разбрах, че имам проблем с този маркуч от снимките. Моля, помагайте.
Тази тръба е от пластмаса, през нея минава антифриз и от нея излиза пак пластмасова малка тръбичка за маркуча. Тази тръбичка се е счупила в основата и в момента е в маркуча. Дайте идея как мога да го сложа без да разглабям отново всичко. :help: Мисля си да набутам медна тръбичка, но още не съм решил нищо, за това се допитвам до вас.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 18 Ное 2012, 19:06

kokala написа:Колеги, днес се случи нещо много гадно, таман да си вкарам катафалката в движение и разбрах, че имам проблем с този маркуч от снимките. Моля, помагайте.
Тази тръба е от пластмаса, през нея минава антифриз и от нея излиза пак пластмасова малка тръбичка за маркуча. Тази тръбичка се е счупила в основата и в момента е в маркуча. Дайте идея как мога да го сложа без да разглабям отново всичко. :help: Мисля си да набутам медна тръбичка, но още не съм решил нищо, за това се допитвам до вас.
Изображение
Изображение
Изображение

То тва им е слабо място,на 90 процента от м40-ките които съм виждал е счупено там,моето включително :mhihi: (на мен от този маркуч ми е взето отоплението на изпарителя),та гледам отдолу като при мен ти е останало малко от накрайника,вади тая пластмаса от маркуча,бабий маркуча в останалото,ама добре го нагласи да легне отвсякъде,знам че е на много терсене място,ама се постарай,та набий го хубаво и стегни добре с нова скобичка-нема да мръдне,поне при мен не мръдва!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 18 Ное 2012, 20:12

Да, няма да мръдне веднага ами някой ден като си на път :mhihi: Продава се та пластмаса, 15лв беше неоригинална за М42 :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 18 Ное 2012, 20:16

Или няква тръбичка ще вкарам или има едни изключително здрави лепила, даже ти дават и тубичка още едно, което става като заварка :mhihi: Иначе таман онзи ден всичко сглобих и сега не ми се разглобява пак на ново :banghead: Та нека ако още някой се е сблъсквал с този проблем, да каже как го е решил.

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 18 Ное 2012, 21:43

kokala написа:Или няква тръбичка ще вкарам или има едни изключително здрави лепила, даже ти дават и тубичка още едно, което става като заварка :mhihi: Иначе таман онзи ден всичко сглобих и сега не ми се разглобява пак на ново :banghead: Та нека ако още някой се е сблъсквал с този проблем, да каже как го е решил.

След като е 15 лв афтърмаркет защо ще скрапериш с лепила и тръбички? :shock:
Като купиш лепило - няма ли пак да хвърлиш някой лев? :banghead:
Защо си усложнявате живота.
Дори ОЕМ не е скъпо - 23 лв ли са много:
Номенклатурен номер : 11531714738
Описание : ВРЪЗКА
Ед.цена (с ДДС) : 23.24 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Последна промяна Vasko_BP на 18 Ное 2012, 22:29, променена общо 1 път
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 18 Ное 2012, 22:15

стига с тез скраперии вече :banghead:
разберете че тези коли си искат своето,искат подръжка,искат да се наливат пари колкото и да не ви се иска
не е нормално нещо като се счупи и да се търсят всякакви начини да се закърпи ,вместо да се смени ..и то нещо дето утре ей там ще се предаде и ще ти изтече антифриза,и ще те остави на пътя :banghead:
ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 18 Ное 2012, 22:20

Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 18 Ное 2012, 22:26

Номенклатурен номер : 11531714738
Описание : ВРЪЗКА
Ед.цена (с ДДС) : 23.24 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 19 Ное 2012, 9:24

бате върни я за скрап,стига я мъчи
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 19 Ное 2012, 9:55

kokala написа:Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?

Ти ни питаш нас кво тре да се разглоби ?!?! аз преди 3 години съм сменял такава траба и със сигурност съм погледнал кжо тре да се разглоби. А и не я търсих много .. тогава я намерих в една е30ка на части ....

Послушай явор... няма да сгрешиш..
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 19 Ное 2012, 20:03

kokala написа:Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?

За времето което изхаби да се вайкаш,а и това на колегите, които ти отговориха, да я беше сменил. Оригинална е на цената на 4-5 кутии цигари!
Самата смяна не е трудна и не изисква кой знае какво разглобяване.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

ПредишнаСледваща

Назад към E30