ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
alpina-ma6inata написа:И тука да питам...![]()
Имам проблеми с парното, духа само студено. И не, не е клапанчето. Маркучите отпред не са обърнати и всичко по охл. система е чук. При прехвърляне на температурата чувам как обръща клапана. Като му откача буксата прави сауна, следователно не би трябвало да имам проблеми и с радиаторчето. Закача ли буксата обратно на клапана обаче ми умира топлото. Колата е с италиянски климатик, ако има значение и по думите на по-предния собственик всичко си е работило допреди година и малко.
Втори въпрос - за къде е този жълт кабел от инсталацията на борда? Седи така така и никъде не е закачен. Това си е оригиналната инсталация на борда и се предполага, че нищо не е пипано, садено и т.н.
Има значение това, че е с италианска клима. Инсталацията на садения климатик е така направена, че подава на клапана ток, когато включиш климатика, тоест го затваря. Проследи оригиналната инсталация, от клапана до врътката "топло-студено" и виж къде е сдвоена с тази на климатика. При мен е точно при буксата на клапана, единия кабел се раздвоява. Само не помня дали директно от бутона връщаше + към клапана или от едно от релетата над жабката, но лесно ще проследиш.
По другото питане излиза по всички схеми за този жълт кабел "NOT USED" , но все пак Явор да каже ако види...

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- S204
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4-цилиндрово сешоарче
MICH__ написа:...
Обезвъздуши ли си системата?
Има ли теч от маркучите?
Оказа се казанчето бликаше от капачката на пяна
Смених го и всичко е нормално 

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Мармот написа:alpina-ma6inata написа:И тука да питам...![]()
Имам проблеми с парното, духа само студено. И не, не е клапанчето. Маркучите отпред не са обърнати и всичко по охл. система е чук. При прехвърляне на температурата чувам как обръща клапана. Като му откача буксата прави сауна, следователно не би трябвало да имам проблеми и с радиаторчето. Закача ли буксата обратно на клапана обаче ми умира топлото. Колата е с италиянски климатик, ако има значение и по думите на по-предния собственик всичко си е работило допреди година и малко.
Втори въпрос - за къде е този жълт кабел от инсталацията на борда? Седи така така и никъде не е закачен. Това си е оригиналната инсталация на борда и се предполага, че нищо не е пипано, садено и т.н.
Има значение това, че е с италианска клима. Инсталацията на садения климатик е така направена, че подава на клапана ток, когато включиш климатика, тоест го затваря. Проследи оригиналната инсталация, от клапана до врътката "топло-студено" и виж къде е сдвоена с тази на климатика. При мен е точно при буксата на клапана, единия кабел се раздвоява. Само не помня дали директно от бутона връщаше + към клапана или от едно от релетата над жабката, но лесно ще проследиш.
По другото питане излиза по всички схеми за този жълт кабел "NOT USED" , но все пак Явор да каже ако види...
Така, благодаря на Мармот и GEORGIEV за помощта. Оправих си парното. Или то се оправи от самосебе си, не знам кое от двете.

А за жълтия кабел - оказа се, че е за таймер за бензинова печка.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Колеги, днес се случи нещо много гадно, таман да си вкарам катафалката в движение и разбрах, че имам проблем с този маркуч от снимките. Моля, помагайте.
Тази тръба е от пластмаса, през нея минава антифриз и от нея излиза пак пластмасова малка тръбичка за маркуча. Тази тръбичка се е счупила в основата и в момента е в маркуча. Дайте идея как мога да го сложа без да разглабям отново всичко.
Мисля си да набутам медна тръбичка, но още не съм решил нищо, за това се допитвам до вас.

Тази тръба е от пластмаса, през нея минава антифриз и от нея излиза пак пластмасова малка тръбичка за маркуча. Тази тръбичка се е счупила в основата и в момента е в маркуча. Дайте идея как мога да го сложа без да разглабям отново всичко.

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
kokala написа:Колеги, днес се случи нещо много гадно, таман да си вкарам катафалката в движение и разбрах, че имам проблем с този маркуч от снимките. Моля, помагайте.
Тази тръба е от пластмаса, през нея минава антифриз и от нея излиза пак пластмасова малка тръбичка за маркуча. Тази тръбичка се е счупила в основата и в момента е в маркуча. Дайте идея как мога да го сложа без да разглабям отново всичко.Мисля си да набутам медна тръбичка, но още не съм решил нищо, за това се допитвам до вас.
То тва им е слабо място,на 90 процента от м40-ките които съм виждал е счупено там,моето включително

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Да, няма да мръдне веднага ами някой ден като си на път
Продава се та пластмаса, 15лв беше неоригинална за М42 

- kokala
- младши ентусиаст
-
Или няква тръбичка ще вкарам или има едни изключително здрави лепила, даже ти дават и тубичка още едно, което става като заварка
Иначе таман онзи ден всичко сглобих и сега не ми се разглобява пак на ново
Та нека ако още някой се е сблъсквал с този проблем, да каже как го е решил.

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
kokala написа:Или няква тръбичка ще вкарам или има едни изключително здрави лепила, даже ти дават и тубичка още едно, което става като заваркаИначе таман онзи ден всичко сглобих и сега не ми се разглобява пак на ново
Та нека ако още някой се е сблъсквал с този проблем, да каже как го е решил.
След като е 15 лв афтърмаркет защо ще скрапериш с лепила и тръбички?

Като купиш лепило - няма ли пак да хвърлиш някой лев?

Защо си усложнявате живота.
Дори ОЕМ не е скъпо - 23 лв ли са много:
Номенклатурен номер : 11531714738
Описание : ВРЪЗКА
Ед.цена (с ДДС) : 23.24 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Последна промяна Vasko_BP на 18 Ное 2012, 22:29, променена общо 1 път

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
стига с тез скраперии вече
разберете че тези коли си искат своето,искат подръжка,искат да се наливат пари колкото и да не ви се иска
не е нормално нещо като се счупи и да се търсят всякакви начини да се закърпи ,вместо да се смени ..и то нещо дето утре ей там ще се предаде и ще ти изтече антифриза,и ще те остави на пътя
ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО !

разберете че тези коли си искат своето,искат подръжка,искат да се наливат пари колкото и да не ви се иска
не е нормално нещо като се счупи и да се търсят всякакви начини да се закърпи ,вместо да се смени ..и то нещо дето утре ей там ще се предаде и ще ти изтече антифриза,и ще те остави на пътя

ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО !

- kokala
- младши ентусиаст
-
Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Номенклатурен номер : 11531714738
Има наличност
Има наличност

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
бате върни я за скрап,стига я мъчи

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
kokala написа:Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?
Ти ни питаш нас кво тре да се разглоби ?!?! аз преди 3 години съм сменял такава траба и със сигурност съм погледнал кжо тре да се разглоби. А и не я търсих много .. тогава я намерих в една е30ка на части ....
Послушай явор... няма да сгрешиш..
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
kokala написа:Щото пак трябва да се разглобява... не е заради 15-те лева! За да я сменя тая тръбичка кво трябва да се махне? Как да я търся, как се нарича?
За времето което изхаби да се вайкаш,а и това на колегите, които ти отговориха, да я беше сменил. Оригинална е на цената на 4-5 кутии цигари!
Самата смяна не е трудна и не изисква кой знае какво разглобяване.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.