Проблем парно

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 530d

Проблем парно

Мнение от plamenneikov » 10 Ное 2012, 16:45

Здравейте,имам следния проблем.Колата когато работи на място парното духа хладно(температурата е на 90 градуса), тръгна ли след 50 метра започва да духа топло.С две думи трябва да се движа за да духа топло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Проблем парно

Мнение от mad_presley » 10 Ное 2012, 19:18

За е39 е, но е същото като при теб.

viewtopic.php?f=35&t=186822&p=2067885

viewtopic.php?f=35&t=200291

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Ное 2012, 19:37

Ел. помпата на парното е за ремонт или подмяна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 11 Ное 2012, 0:10

+1 за ел помпата (на диагностика или с подаване на захранване към нея може да се разбере дали работи), въздух в системата или малко количество охладителна течност са причините в твоя случай.

:bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от rodmanblg » 14 Ное 2012, 13:56

да ползвам и аз темата.При мен топло духа от всякъде без от средните духалки.В краката и на стъклото всичко е 6.Някой д аима идея защо е така.Понякога се оправя и си духа нормално и от там

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 14 Ное 2012, 14:55

rodmanblg написа:да ползвам и аз темата.При мен топло духа от всякъде без от средните духалки.В краката и на стъклото всичко е 6.Някой д аима идея защо е така.Понякога се оправя и си духа нормално и от там

На "auto" ли го прави или само като си пуснал да духа през централните духалки? По принцип през тях не духа супер горещ въздух, особено ако си пуснал да духа навсякъде (крака, стъкло) или "auto" режим, "понеже германците не са искали да ти духа сешоар в лицето" :mhihi: И при мен в автоматичен режим през централните духалки духа доста по-хладен въздух в сравнение с този на краката и стъклото. Погледни си и врътката на централните духалки да не ти е в положение "синьо", че тогава топло няма да продуха никога ;) Може там да ти е проблема, затова се консултирай с чичко доктор :)

Надявам се да съм бил полезен
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Ное 2012, 9:55

до колегата с проблема виж все пак как ти е нивотона аннтифриза дали няма нужда от доливане при ниско ниво пак ще прави така
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар

Мнение от rodmanblg » 15 Ное 2012, 12:30

Антифриз си има колата.На червено съм сложил врътката да е.Проблема е че независимо дали е на auto или не в повечето случаи духа студено.Понякога незнайно как се оправя и си духа както трябва но станаха рядкост тези случаи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Ное 2012, 23:12

Moторчето за вътрешната температура е спряло вероятно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Мнение от toni2222 » 18 Ное 2012, 1:14

За това, че не духа от всякъде топло като е нагласено да духа топло, проблема може да е от клапаните на парното, при мен 2 пъти вече се чупят и става така, наполовина парното ми духа топло, на половина студено, но може и да е друго, например вътре в таблото клапите, които отварят и затварят..
До колкото до колегата, който е пуснал темата, най-вероятно не работи моторчето на парното, което се намира под клапанчетата и този проблем имах преди, а може и да е радиатора на парното да е затлачен

Потребител
Аватар
Кара: e38 730I

Мнение от martinko_87 » 30 Мар 2013, 3:10

Колеги моето парно духа студено при 90градуса какъв може да е проблема и ако е вапросното моторче каде се намира и как се сменя ? като дам на контакт преди да запаля се чува някакво румолене дали е от това >? благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 30 Мар 2013, 14:29

Колеги това е вторичната помпа на водната система.Играе ролята при празен ход да транспортира антифриз до радиатора на парното.При мен не работи и го изкарва на диагностика :yes: И когато съм на сфетофар духа леко хладничко и като тръгна водната помпа компенсира и се оправя :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 31 Мар 2013, 0:21

chernobila написа:Колеги това е вторичната помпа на водната система.Играе ролята при празен ход да транспортира антифриз до радиатора на парното.При мен не работи и го изкарва на диагностика :yes: И когато съм на сфетофар духа леко хладничко и като тръгна водната помпа компенсира и се оправя :bchug:

И аз като колегата залагам на спомагателната помпа(при мен е същото).А за колегата с проблема с половината топло,другата хладно това са клапи и това ми се случи преди 2 години на 40ката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 31 Мар 2013, 18:12

chernobila написа:Колеги това е вторичната помпа на водната система.Играе ролята при празен ход да транспортира антифриз до радиатора на парното.При мен не работи и го изкарва на диагностика :yes: И когато съм на сфетофар духа леко хладничко и като тръгна водната помпа компенсира и се оправя :bchug:

по твоята логика колега моделите без такава помпа трябва да умират от студ когато са на място .... тази помпа е за рест функцията ..
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 03 Апр 2013, 23:18

anzak написа:

по твоята логика колега моделите без такава помпа трябва да умират от студ когато са на място .... тази помпа е за рест функцията ..

А има ли такива без тази помпа?Не съм запознат,но на всичките ми познати (730 Д , 735 , 740) Всички имат такива :dunno: А какво по-точно е тази РЕСТ функция?

Следваща

Назад към Е38